Ο ΠΑΣ Γιάννινα... μένει σπίτι του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Στη ζοφερή και σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει σε όλη την κοινωνία η πανδημία του κορωνοϊού έχουν προσαρμοστεί και οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την καθολική παύση οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας.
Η απογόρευση προπονήσεων, αγώνων και οποιασδήποτε μορφής συλλογικής αθλητικής δραστηριότητας ισχύει τυπικά μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρει παράταση τουλάχιστον άλλων δύο εβδομάδων, ιδίως μετά τη χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. 
Τα δεδομένα στον χώρο του αθλητισμού είναι τραγικά και εννοείται πως αυτές τις κρίσιμες ώρες προέχει το υπέρτατο αγαθό της ζωής και φυσικά η υγεία των ανθρώπων, ιδίως των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Μέσα σε αυτό το δραματικό πλαίσιο, εννοείται πως πέραν από τις προπονήσεις έχουν ανασταλλεί και όλες οι δραστηριότητες της ομάδας. Τα γραφεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας και η οποιαδήποτε επικοινωνία γίνονται αποκλειστικά μέσω e-mail και τηλεφωνικώς.
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και την οικογένειά του που έχει έρθει από την Γερμανία. Τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν στα Γιάννινα, ενώ πιθανότατα να βρεθεί για κάποιες ημέρες και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νεοχώρι Τρικάλων. Ο κόουτς της γιαννιώτικης ομάδας προτίμησε να φέρει εδώ την οικογένειά του καθώς υπάρχει πιθανότητα και ολικής απαγόρευσης πτήσεων από και προς το εξωτερικό.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους περισσότερους ξένους του ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι προτίμησαν να παραμείνουν στην Ελλάδα παρά να ταξιδέψουν στις χώρες τους καθώς παραμένει άγνωστο, αν και πότε θα μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω. Κι άλλωστε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, οποιοσδήποτε επιστρέφει από το εξωτερικό τίθεται αυτομάτως σε κατ' οίκον καραντίνα 14 ημερών, κάτι που θέλουν να αποφύγουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.
Όπως και να έχει, ο γυμναστής της ομάδας Γιάννης Ντουρουντός έχει δώσει σε όλους ατομικές οδηγίες και πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι για κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά. Αν το μέτρο της ολικής απαγόρευσης συνεχιστεί, τότε το πιθανότερο είναι να ανανεωθούν και οι οδηγίες από το προπονητικό τιμ προς τους ποδοσφαιριστές. Όπως και να έχει, η λογική λέει ότι μέχρι τέλος Απριλίου δεν θα... κουνηθεί φύλλο στον χώρο του αθλητισμού και οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται για τον Μάϊο και έπειτα. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι με απόφαση της UEFA έχει μπει απαγορευτικό σε οποιαδήποτε αγώνα ποδοσφαίρου, εγχώριο ή διεθνή, μέχρι την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου.