STOP στο ποδόσφαιρο μέχρι 14 Απριλίου

on .

MPALA LOYKETO

• Χωρίς διοργανώσεις, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μείνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, όπως αποφασίστηκε χτες από την UEFA, η οποία πήρε και επισήμως την απόφαση για την αναβολή του Euro που ήταν προγραμματισμένο να γίνει το φετινό καλοκαίρι.
Κόντρα στα σενάρια περί οριστικής διακοπής της ποδοσφαιρικής δράσης λόγω κορωνοϊού, η UEFA  επιθυμεί να ολοκληρωθούν κανονικά τα εθνικά πρωταθλήματα. 
Όπως προέκυψε μάλιστα στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη με τις 55 εθνικές ομοσπονδίες, η UEFA έδωσε μια αρχική αναβολή σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τις 14 Απριλίου. Στόχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι τα εθνικά πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου. 
Για να συμβεί φυσικά αυτό, θα πρέπει να επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα μέσα στον Απρίλιο καθώς σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην Ελλάδα στην Super League 1 και Super League 2, εκκρεμεί η σειρά των αγώνων play off και play out. 

Αναβολήθηκε το Euro για το 2021
Η χρονική καθυστέρηση, αλλά και οι σοβαρές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη ανάγκασαν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αναβάλλει το προγραμματισμένη για φέτος Euro, το οποίο θα διεξαχθεί τελικά το 2021, καλώς εχόντων των πραγμάτων. 
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η UEFΑ σήμερα ανακοίνωσε την αναβολή του Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς. Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στο παιχνίδια αποτελεί προτεταιραιότητα όπως επίσης και να αποφύγουμε να βάλουμε οποιαδήποτε αχρείαστη πίεση στις εθνικές ομοσπονδίες. Η μετακίνηση θα βοηθήσει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα που βρίσκονται εν αναμονή λόγω του COVID 19 να ολοκληρωθούν».
Επίσης, η UEFA έκανε γνωστό πως όλα τα φιλικά που ήταν προγραμματισμένα αλλά και τα τουρνουά θα μετατεθούν σε άλλες ημερομηνίες. 
Αντίθετα στην ανακοίνωση της δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά για το τι θα γίνει με το Champions League και το Europa League, κάτι που θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.