Προπονήσεις τέλος στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

GHPEDO ZOSIMADES LOYKETO

Δραματικές είναι οι εξελίξεις και στον χώρο του αθλητισμού ως συνέπεια των όσων συμβαίνουν με την πανδημία του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και σε επίπεδο χώρας στην Ελλάδα.
Χτες η UEFA αποφάσισε, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, την επ' αόριστον διακοπή των δύο σημαντικότερων διασυλλογικών διοργανώσεων, του Champions League και του Europa League. Παρά τις έντονες και δικαιολογημένες επικρίσεις που δέχτηκε, η UEFA επέτρεψε να γίνουν την Πέμπτη αγώνες σε όλη την Ευρώπη (σ.σ. ανάμεσα τους και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την αγγλική Γουλβς) και προανήγγειλε συνάντηση με τις ομάδες την προσεχή Τρίτη για να αποφασιστεί το μέλλον των θεσμών. Οι ραγδαίες εξελίξεις και ενώ τα κρούσματα σε παίκτες των περισσότερων ομάδων ανά την υφήλιο πολλαπλασιάζονται, την οδήγησαν σε νέα εσπευσμένη απόφαση. Η αναβολή έχει προς το παρόν ισχύ μιας εβδομάδας και συμπεριλαμβάνει και τις κληρώσεις, ενώ στον αέρα βρίσκεται και η διεξαγωγή του Euro που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου.
Φυσικά, οι εξελίξεις και η έλευση του κορωνοϊού στη χώρα μας δεν άφησαν ανέγγιχτη και την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργύρης Γιαννίκης και η διοίκηση της γιαννιώτικης ομάδας αποφάσισαν να σταματήσουν οι προπονήσεις των Γιαννιωτών μέχρι νεωτέρας και τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη 17 Μαρτίου.
Στο ενδιάμεσο το προπονητικό team της ομάδας έδωσε ειδικό ασκησιολόγιο για τους ποδοσφαιριστές με εξ' αποστάσεως παρακολούθηση, έτσι ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το πρόγραμμα τους με ασφάλεια από το σπίτι, ενώ παράλληλα έλαβαν και οδηγίες για τις μετακινήσεις και το καθημερινό τους πρόγραμμα με σκοπό την πρόληψη και προστασία από τον κορωνοϊό.
Από την Τρίτη και μετά και ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και τις σχετικές ανακοινώσεις, θα υπάρξει νέος προγραμματισμός και ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Αναβολή και στην Super League1
Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων αποφασίστηκε τελικά χτες και από την Super League 1 να αναβληθούν μέχρι νεωτέρας και λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού τα play off της πρώτης κατηγορίας.
Η χτεσινή απόφαση μάλιστα, πάρθηκε σε λιγότερο από 15 λεπτά καθώς η συνεδρίαση άρχισε στις 18:45 και η ανακοίνωση της αναστολής ανέβηκε στο twitter της Λίγκας στις 18:59. Έτσι, ξεκινώντας από τους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου, τα παιχνίδια αναβάλλονται και μένει να φανεί το πότε και αν θα οριστούν εκ νέου.
Να σημειωθεί ότι με προηγούμενη απόφαση έχουν ανασταλεί ήδη οι αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομών και όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα υπό την αιγίδα της ΕΠΟ καθώς επίσης η Super League 2 και η Football League. Μπάλα stop δηλαδή συνολικά στην Ελλάδα...