ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFF!..

on .

PAS KERKYRA 2 8 3 20 

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τη χτεσινή αναμέτρηση στο «Ζωσιμάδες» με την αδύναμη ομάδα της Κασσιόπης ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν άνετα με το ευρύ 4-1 των Κερκυραίων, σκαρφάλωσαν στους 49 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά τους με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο +10, αναμένοντας το σημερινό παιχνίδι της ομάδας της Ριζούπολης με τον έτερο Απόλλωνα, αυτόν της Λάρισας. Σκόρερ για τον ΠΑΣ ο Παμλίδης (19', 75') με δύο πέναλτι, ο Ελευθεριάδης (38') και ο Κρίζμαν (42'), ενώ η Κέρκυρα είχε μειώσει προσωρινά με τον Ντε Βίντερ (40').

Την 15η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 σημείωσε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες». Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη εμφανίστηκε σοβαρή, επικράτησε άνετα με 4-1 της αδύναμης Κέρκυρας για την 20η αγωνιστική και ανέβηκε στους 49 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η γιαννιώτικη ομάδα πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ακόμα και όταν οι Κερκυραίοι μείωσαν το σκορ. Σκόρερ για τον ΠΑΣ ο Παμλίδης (19', 75') με δύο πέναλτι, ο Ελευθεριάδης (38') και ο Κρίζμαν (42'), ενώ για την Κέρκυρα σκόραρε ο Ντε Βίντερ (40').

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Παρά τις απουσίες των Χουτεσιώτη, Μπουκουβάλα, Κάστρο και Λιάσου, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν προχώρησε σε αλλαγή διάταξης και το σύστημα που παρέταξε τον ΠΑΣ ήταν και πάλι το 4-4-2, δίνοντας φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Περιστερίδη, τον Σεργκελασβίλι που επέστρεψε μετά τη ρήξη χιαστών και τον Ελευθεριάδη που αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά του. 
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Περιστερίδης, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Σεργκελασβίλι, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ ο Σιόντης είχε παρτενέρ τον Καρτάλη, απόντων Κάστρο και Λιάσου, δεξιά στα χαφ ο Παμλίδης, αριστερά ο Ελευθεριάδης, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Λέο και Κρίζμαν. 

Χωρίς τάσεις υποτίμησης
Οι ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη δεν υποτίμησαν την Κέρκυρα, παρά τα πολλά προβλήματα που έχει και ξεκίνησαν με σοβαρότητα και όρεξη τον χτεσινό αγώνα. Μόλις στο 2' οι Γιαννιώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή όταν ο Σεργκελασβίλι εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο προωθημένος Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η επόμενη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ χάθηκε στο 5' μετά από σέντρα από δεξιά του Κρίζμαν, ο Ελευθεριάδης έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε και πάλι έξω. 
Στο 16' ο ΠΑΣ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως off side. Ο δραστήριος και κινητικότατος Ελευθεριάδης βγήκε πολύ ωραία στη πλάτη της κερκυραϊκής άμυνας, δέχθηκε τη μπάλα από τον Παμλίδη και με πολύ καλό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο δεύτερος βοηθός Κοκμοτός σήκωσε τη σημαία και υπέδειξε off side τον βραχύσωμο μεσοπιθετικό του ΠΑΣ. 

Προβάδισμα με Παμλίδη
Το γκολ που δεν μέτρησε στην περίπτωση του Ελευθεριάδη ήρθε τρία λεπτά αργότερα για τον ΠΑΣ από το σημείο του πέναλτι. Ο Σεργκελασβίλι άνοιξε στον Ελευθεριάδη από αριστερά, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Γκίτσης βρήκε τη μπάλα με το χέρι σε διεκδίκηση με τον Παμλίδη. Ο διαιτητής Ωραιόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και  την εκτέλεση ανέλαβε στο 19' ο Παμλίδης που νίκησε τον Παγκράτη και έκανε το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στους Γιαννιώτες.
Ο ΠΑΣ συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και μετά το γκολ-πέναλτι του Παμλίδη και στο 21' έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Παμλίδης πάτησε ωραία στον Αποστολόπουλο, ο οποίος από διαγώνια θέση εντός της περιοχής έκανε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Παγκράτη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στην αμέσως επόμενη φάση από την εκτέλεση κόρνερ, ο Παντελάκης προσπάθησε να εκμεταλλευθεί κάποιες κόντρες και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή, αλλά δε τα κατάφερε καθώς ο Παγκράτης και πάλι έδιωξε με τα πόδια. 
Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΣ, ο οποίος κατα διαστήματα έπαιζε μονότερμα την ομάδα της Κασσιόπης. Η κερκυραϊκή ομάδα προσπάθησε να απειλήσει στο 33' με ένα πολύ μακρινό σουτ του Γκασίδη, με τη μπάλα όμως να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη. Αντίστοιχη φάση είχε και ο ΠΑΣ στο 37' με τον Σιόντη να επιχειρεί ένα απευθείας σουτ, μετά από απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, αλλά η κατάληξη ήταν άστοχη. 

Δεύτερο γκολ ο Ελευθεριάδης
Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έκρυβαν αρκετές συγκινήσεις με τρία γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο. Στο 38' ο Ελευθεριάδης σημείωσε το δεύτερο του τέρμα φέτος, μετά από εκείνο που πέτυχε στη Νέα Τρίγλια κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου. Ο Παμλίδης έκανε μια πάσα για τον Κρίζμαν που κόπηκε αρχικά από τους αμυντικούς με τη μπάλα μετά τη κόντρα να καταλήγει στον Ελευθεριάδη, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Γιαννιώτες.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων Κερκυραίων ήταν άμεση και ήρθε στο 40'. Ο Ολλανδός Ντε Βίντερ εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΣ και συγκεκριμένα του Παντελάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, και από κοντά μείωσε σε 2-1, ξαναβάζοντας έστω και θεωρητικά τους Κερκυραίους στο ματς.

Έπιασε τον Λέο στα γκολ ο Κρίζμαν
Παρά τη μείωση του σκορ από την ομάδα της Κασσιόπης ο ΠΑΣ δεν άφησε ούτε στιγμή να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του στο ματς. 
Δύο λεπτά μετά το γκολ των Κερκυραίων ο Αποστολόπουλος έκανε γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο Κρίζμαν με κοντινή προβολή νίκησε τον Παγκράτη και έκανε το 3-1, επαναφέροντας το προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.
Ήταν το δέκατο γκολ του Κρίζμαν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κροάτης επιθετικός έπιασε τον Λέο στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ για την επανάληψη καθώς το 3-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. 

Παμλίδης και πάλι...
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Κέρκυρα προσπάθησε να απειλήσει στο 48' με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίσκου, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη. Δύο λεπτά αργότερα χάθηκε νέα ευκαιρία για την Κασσιόπη και πάλι με τον Μίσκου που έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε στην κλειστή γωνία του του Περιστερίδη, το σουτ όμως ήταν αδύναμο και ο πορτιέρο του ΠΑΣ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα. 
Στο 52' ο Κρίζμαν σπατάλησε καλή ευκαιρία καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά η προσπάθεια του δεν ήταν καλή και η μπάλα κατέληξε έξω. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Γιαννίκης άλλαξε αριστερό μπακ, βάζοντας τον Πήλιο στη θέση του Γεωργιανού Σεργκελασβίλι. Η ομάδα της Ηπείρου προσπάθησε να απειλήσει και πάλι στο 67' με τον Κρίζμαν να ψάχνει τον Λέο με συρτή παράλληλη μπαλιά, αλλά τελευταία στιγμή να κόβουν οι αμυντικοί και να παραχωρούν κόρνερ.
Καλή ευκαιρία είχε και στο 70' ο ΠΑΣ με τον Σιόντη που εκμεταλλεύθηκε ένα κακό διώξιμο των αμυντικών της Κασσιόπης και έκανε ένα σουτ - βολέ, με τη μπάλα όμως να φεύγει άουτ.
Το τέταρτο γκολ του ΠΑΣ ήρθε τελικά με τον ίδιο τρόπο και από τον ίδιο σκόρερ, δηλαδή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παμλίδη. Ο Αποστολόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και φάνηκε να ανατρέπεται από τον Σπίτζο. 
Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Παμλίδης μετά από εντολή Γιαννίκη. 
Ο επιθετικός του ΠΑΣ έστειλε αυτή τη φορά τη μπάλα στο κέντρο, νίκησε τον Παγκράτη και έκανε το 4-1 στο 75'. Ήταν το όγδοο γκολ του Παμλίδη στο πρωτάθλημα, με τον επιθετικό του ΠΑΣ όμως να έχει σκοράρει και τέσσερις φορές στο Κύπελλο. 

Φινάλε με δοκάρι του Νικολιά
Λίγο μετά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και συνολικά το τέταρτο του ΠΑΣ ο Παμλίδης άφησε τη θέση του στον Ξύδα, ενώ πριν το γκολ ο Νικολιάς είχε περάσει στη θέση του επίσης σκόρερ Ελευθεριάδη. 
Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. 
Στο 83' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 5-1 όταν ο Λέο μπήκε από δεξιά στη περιοχή και πάτησε την μπάλα στον Αποστολόπουλο, ο οποίος έκανε ένα σουτ από καλή θέση μέσα στη περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
Η τελευταία ουσιαστικά φάση του παιχνιδιού ήταν ένα δοκάρι. Ο Νικολιάς στο 88' βρήκε τον χώρο και σούταρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παγκράτη και έτσι το 4-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Διαιτησία: Ωραιόπουλος (Χριστοδούλου - Κοκμοτός).
ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Σεργκελασβίλι (64' Πήλιος), Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (72' Νικολιάς), Παμλίδης (77' Ξύδας), Λέο, Κρίζμαν. 
Κέρκυρα: Παγκράτης, Παναγιωτίδης, Ζερβόπουλος, Γκίτσης, Βλάχος, Μτσεντλισβίλι, Γκασίδης (51' Σπίτζος), Γεωργακόπουλος, Ντε Βίντερ (78' Νικολούδης), Μίσκου, Καρακώστας (60' Λεπενιώτης).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (Προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα)
«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και σε  ένα ημίχρονο με σχετικά μικρό καθαρό χρόνο παιχνιδιού πετύχαμε τρία  γκολ, δεχθήκαμε ένα γκολ, μας ακυρώθηκε ένα γκολ και είχαμε 3-4 ακόμα φάσεις. Ήμασταν λίγο νωθροί για μερικά λεπτά στα αμυντικά καθήκοντα και όταν δεχτήκαμε το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα τέταρτο που δεν είχαμε τον έλεγχο της μπάλας κι εκεί απειληθήκαμε 1-2 φορές από τον αντίπαλο. Μετά το 4-1 το παιχνίδι είχε τελειώσει, είχαμε τον έλεγχο και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο τέρμα. Αυτό που με στενοχωρεί είναι η κάρτα του Νώντα Παντελάκη που συμπλήρωσε 4  κάρτες. Θα μας λείψει ο Παντελάκης κι αυτό με στεναχωρεί σήμερα (σ.σ. χθες). Κάναμε το καθήκον μας, κερδίσαμε, συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες και συνεχίζουμε».
Για το αν του δόθηκε η ευκαιρία για συμπεράσματα, καθώς έκαναν δυο παίκτες ντεμπούτο και πήραν χρόνο συμμετοχής και παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό: «Ήρθαν παίκτες από τραυματισμούς, που πρέπει να φορμαριστούν σιγά-σιγά  και δεν είναι  σχετικά εύκολο αυτό για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι όλοι όσοι έπαιξαν τα πήγαν καλά. Τα συμπεράσματα, αν συγκρίνω τα ματς με την Καλαμαριά εδώ ή το α’ ημίχρονο στη Νέα Τρίγλια, πιστεύω ότι εξελιχθήκαμε σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του παιχνιδιού, τις αντεπιθέσεις, το κοντρολάρισμα.  Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λιγάκι νωθροί σε 1-2 περιπτώσεις, αλλά δεν είναι εύκολο να βγάζεις ευκαιρίες με καλά οργανωμένο αντίπαλο με δέκα παίκτες στο μισό γήπεδο, αλλά βγάλαμε αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος που είχε χαμηλό ρυθμό. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, σήμερα πήραμε τους 3 βαθμούς της νίκης  σε ένα παιχνίδι που εσείς το βλέπετε εύκολο, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή δεν είναι τόσο εύκολο όπως φαίνεται. Αυτό που μετράει όμως όταν κάνεις πρωταθλητισμό είναι οι νίκες, την κάναμε και κοιτάμε μπροστά».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ (Ποδοσφαιριστής ΑΟ Κέρκυρα)
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Προετοιμαστήκαμε όσο πιο καλά μπορούσαμε, αλλά ο αντίπαλος ήταν πολύ ανώτερος. Ο ΠΑΣ έβαλε δυο γκολ γρήγορα, εμείς προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και μειώσαμε, αλλά ήρθε και το τρίτο γκολ και τελείωσε το ματς. Ετοιμαζόμαστε καλά σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για κάθε αντίπαλο και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε κάθε φορά. Είμαστε νέοι και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πλατανιάς-Καραϊσκάκης Άρτας 1-0
Λεβαδειακός-Χανιά 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 4-1
Απόλλων Σμ.-Απόλλων Λαρ. (σήμερα)
Εργοτέλης-Δόξα Δράμας (σήμερα)
Παναχαϊκή-Απόλλων Πόντου (αύριο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΣ Γιάννινα 49 44-11
2. Απόλλων Σμύρνης* 39 33-13
3. Χανιά 38 32-10
4. Λεβαδειακός 38 27-15
5. Καραϊσκάκης Άρτας 31 32-29
6. Απόλλων Λάρισας* 30 27-22
7. Εργοτέλης* 28 29-31
8. Πλατανιάς 26 26-32
9. Παναχαϊκή* 25 27-19
10. Δόξα Δράμας* 23 23-23
11. Κέρκυρα 0 6-52
12. Απόλλων Πόντου* -3 5-54
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(13, 14, 15, 16/3/2020)
Απόλλων Πόντου-Λεβαδειακός
Απόλλων Λάρισας-Πλατανιάς
Χανιά-Εργοτέλης
Δόξα Δράμας-Κέρκυρα
Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή
Καραϊσκάκης Άρτας-ΠΑΣ Γιάννινα