Με σοβαρότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται αύριο (3 μ.μ.) την Κέρκυρα

on .

PAS KERKYRA

Με σοβαρότητα, προσοχή, αλλά και τις απουσίες 4 ποδοσφαιριστών  ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται αύριο το μεσημέρι (3:00 μ.μ.) την Κέρκυρα στο «Ζωσιμάδες» για την 20η αγωνιστική της Super League 2.
Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η γιαννιώτικη ομάδα έχει μπροστά της ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι κόντρα στους Φαίακες που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μη πέσει ο ΠΑΣ θύμα κάποιας έκπληξης.
Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προέρχεται από τη μεγάλη νίκη μέσα στη Δράμα στην εκπνοή της αναμέτρησης και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας των επτά βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Όπως είναι λογικό το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό και οι Γιαννιώτες θέλουν να κλείσουν την κανονική διάρκεια με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά.
Χωρίς Μπουκουβάλα,Χουτεσιώτη, Λιάσο και Κάστρο
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά για τον προπονητή του ΠΑΣ μιας και για τον αγώνα της Κυριακής δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Μπουκουβάλα, Χουτεσιώτη και Λιάσο που δηλώθηκαν να εκτίσουν ποινή για κίτρινες κάρτες καθώς και τον προερχόμενο από τραυματισμό Κάστρο. 
Η χθεσινή προπόνηση έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς υπό το φόβο τραυματισμών από την κακή κατάσταση στην οποία είναι τα γήπεδα που προπονείται ο ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ζέσταμα όπου οι παίκτες χωρισμένοι σε τρία γκρουπ έπαιξαν κορόιδο και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης δούλεψε πάνω στην επιθετική τακτική.
Όπως είναι φυσικό δίτερμα δεν έγινε ωστόσο μια πιθανή ενδεκάδα για αύριο είναι η εξής: Περιστερίδης, Σεργκελασβίλι (Οικονομόπουλος), Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Νικολιάς, Ξύδας (Λώλης), Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα με τους Κερκυραίους. 
Γιαννίκης: «Σοβαρότητα  και πειθαρχία»
Η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου έγινε χθες από τον προπονητή του ΠΑΣ Αργύρη Γιαννίκη,  ο οποίος τόνισε ότι οι παίκτες του δεν θα υποτιμήσουν καθόλου την ομάδα της Κέρκυρας και θα την αντιμετωπίσουν με την ανάλογη σοβαρότητα όπως έχουν κάνει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι σήμερα.
«Το αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα και με τακτικό πλάνο όπως κάνουμε πάντα. Κανένα ματς δεν είναι εύκολο μπορεί όμως να γίνει κατά τη διάρκεια του και όπως είπα το αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά», ήταν τα αρχικά λόγια του προπονητή του ΠΑΣ, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα ματς εύκολο. Εύκολο γίνεται όπως είπα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με σοβαρότητα με ρυθμό και με συγκέντρωση στο πλάνο. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τον αντίπαλο και θα πρέπει να είμαστε εμείς καλοί».
Για τη συνοχή της ομάδας λόγω των απουσιών: «Κάθε παίκτης έχει εμπεδώσει το δικό του πλάνο επάνω στη θέση του, σίγουρα σε κάποιους παίκτες λείπει ρυθμός και σε αυτούς που έχουν τραυματισμό. Θα κοιτάξουμε να φρεσκαριστεί η ομάδα εκεί που πρέπει και θα υπάρχουν αλλαγές σε παίκτες που είναι τιμωρημένοι από τις κάρτες. Η συνοχή σίγουρα δεν θα είναι η ίδια, πάντα όταν υπάρχει κάποια αλλαγή χαλάει, αλλά όλοι έχουν εμπεδώσει το τακτικό πλάνο, όλοι ξέρουν τις κινήσεις, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και δεν πιστεύω να υπάρχει μεγάλη διαφορά».
Για τις αδυναμίες της Κέρκυρας: «Το μόνο παιχνίδι που ήταν τηλεοπτικό της Κέρκυρας τελευταία ήταν αυτό με τα Χανιά και μετά μεσολάβησε η αλλαγή προπονητή. Σε αυτό το παιχνίδι κοιτάμε να είμαστε εμείς όπως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και στο πλάνο μας, να είμαστε σοβαροί και αυτό είναι που προέχει».
Για το ότι τα δίνουν όλα οι «μικρές» ομάδες με αντίπαλο τον ΠΑΣ όπως έγινε και στη Δράμα: «Δεν θεωρώ ότι η Δόξα  Δράμας είναι μικρή ομάδα, είναι ιστορική έχει μια δύσκολη έδρα και έχουν δυσκολευτεί πολλές ομάδες. Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο στη Δόξα αλλά δεν βάλαμε ένα δεύτερο γκολ για να είμαστε πιο ήρεμοι. Σίγουρα είχαμε και το γεγονός ότι παίζαμε Δευτέρα και Παρασκευή και το μάθαμε αργά και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποιο φρεσκάρισμα πιο μπροστά για να είμαστε και στα δυο παιχνίδια αυτοί θα έπρεπε να είμαστε. Πιστεύω ότι μετά την ισοφάριση παρότι είχαμε την κούραση η ομάδα έδειξε ότι είναι πολύ καλά προπονημένη σωματικά και ψυχικά, πάτησε γκάζι και πήρε δίκαια τη νίκη».
Για την κατάσταση των γηπέδων: «Όπως τα γνωρίζετε, σήμερα το βλέπω λίγο καλύτερο.Είχαμε προπόνηση σε πλαστικό αυτή την εβδομάδα γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε προπόνηση, πρέπει να προσέξουμε λίγο σήμερα με τις εντάσεις μας. Προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο γίνεται το πλαστικό αλλά αυτό δεν γίνεται. Όσο για τα γήπεδα, πιστεύω δεν χρειάζεται καν συζήτηση».
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Σταθερή στην πολιτική της όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων στα εντός έδρας παιχνίδια η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όρισε και στην αυριανή αναμέτρηση με αντίπαλο την Κέρκυρα γενική είσοδο 10 ευρώ. 
Οι τιμές των εισιτηρίων στα παιδικά είναι στα 5 ευρώ, ενώ για τη θύρα 3VIP στα 15 ευρώ. Αύριο Κυριακή τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στα εκδοτήρια του Εθνικού Σταδίου από τις 11 το πρωί μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα στις 15:00.
Διαιτητής ο Ωραίοπουλος
Ο Μάριος Ωραιόπουλος από τα Δωδεκανήσα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την Κέρκυρα.
Βοηθοί του Καλύμνιου ρέφερι θα είναι ο Γιώργος Χριστοδούλου από την Ημαθία και ο Ιωάννης Κοκμοτός από τα Δωδεκάνησα, ενώ τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από τη Δράμα και παρατηρητής διαιτησίας ο Ιωάννης Στρατούδης από τον Έβρο.