Ο Λεό στο 94’ «καθάρισε» (1-2) για τον ΠΑΣ στη Δράμα

on .

DOKSA PAS 28 02 2020

Το «χρυσό» γκολ του Λέο στην εκπνοή της αναμέτρησης χάρισε χτες το απόγευμα στον ΠΑΣ Γιάννινα ένα σπουδαίο διπλό με 1-2 στη Δράμα κόντρα στην τοπική Δόξα στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Super League 2. 
Η γιαννιώτικη ομάδα ανέβασε τη διαφορά στο +10 με τον Απόλλωνα Σμύρνης που έχει δύσκολο παιχνίδι μπροστά του καθώς αγωνίζεται αύριο στην Άρτα κόντρα στον Καραϊσκάκη.
Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο διπλό για τους Γιαννιώτες μετά το 0-2 επί του Πλατανιά στα Χανιά, η έβδομη εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ που παραμένει αήττητος μακριά από τα Γιάννινα. Η ομάδα του Γιαννίκη έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε στη Δράμα καθώς στις προηγούμενες  15 αναμετρήσεις εκεί μετρούσε μόλις μία νίκη το 2006, όταν και είχε επικρατήσει 0-3 σε παιχνίδι Γ Εθνικής με γκολ των Βιλανάκη (δύο) και Μπελά.  Ο Κρίζμαν (21') έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, ισοφάρισε ο Κρητικός (63') για τη Δόξα Δράμας και η λύτρωση ήρθε στο 94' με τον πρώτο σκόρερ των Γιαννιωτών, τον Γάλλο Λέο. 
Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στα Χανιά. Η μία ήταν ο Καρτάλης που ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών και η δεύτερη ο Λέο που έμεινε στον πάγκο. Ο Τρικαλινός τεχνικός επέλεξε και πάλι σύστημα 4-4-2 δίνοντας φανέλα βασικού στον Ελευθεριάδη. 
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Ο Σιόντης και ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης του γηπέδου Λιάσος αποτελούσαν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ, δεξί χαφ ο Νικολιάς και αριστερό ο Ελευθεριάδης, ενώ στη γραμμή κρούσης στην επίθεση ήταν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Ένατο γκολ για Κρίζμαν
 Η γιαννιώτικη ομάδα μπήκε ορεξάτη, έχοντας την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά.
Στην πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, ο Κρίζμαν πάτησε έξυπνα για τον Νικολιά και αυτός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά στο 2’ αλλά ο Ελευθεριάδης δεν πρόλαβε να πλασάρει στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μένκα στο 4’ μπλοκαρε τη μπάλα από την κεφαλιά του Παντελάκη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου. 
Στο 20’ ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παντελάκης έκανε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Μένκα «κατέβασε ρολά» και με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ, σώζοντας τη δραμινή ομάδα. 
Δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο πορτιέρο της Δράμας δεν κατάφερε να αποσοβήσει το... μοιραίο για την ομάδα του.Στο δεύτερο σερί κόρνερ για τον ΠΑΣ, ο Αποστολόπουλος το εκτέλεσε, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον αφύλακτο Ελευθεριάδη που έκανε το πλασέ όχι όπως θα ήθελε, ο Μένκα σε πρώτο χρόνο είχε απάντηση αλλά στην επαναφορά ο Κρίζμαν την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1 στο 21’ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 
Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπουκουβάλας πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του έτερου ακραίου αμυντικού Αποστολόπουλου, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Σε προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο 31’, ο Λιάσος έβγαλε ασίστ στον Κρίζμαν αλλά ο Καψάλης με προβολή έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. 
Ισοφάρισε ένας… πρώην
Ο ΠΑΣ μπήκε νωθρά στο ξεκίνημα της επανάληψης και έδωσε αδικαιολόγητα χώρο στη Δόξα Δράμας, δεχόμενος γκολ από τη Δόξα στη δεύτερη μόλις καλή της στιγμή στο ματς.  Στο 63’ο Χάμοντ σήκωσε έξυπνα με σκαφτή πάσα προς τον Κρητικό και αυτός με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Χουτεσιώτη και ισοφάρισε σε 1-1.Ένα τέρμα που δεν πανηγύρισε ο Κρητικός, σεβόμενος το γεγονός ότι έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΣ.
Λεό, ο λυτρωτής του ΠΑΣ  
Ο Γιαννίκης έριξε αρχικά στο ματς τον Ξύδα στη θέση του Ελευθεριάδη, κάνοντας και εσωτερική αλλαγή στα φτερά της επίθεσης, ενώ στο τελευταίο τέταρτο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λέο και Κάστρο στις θέσεις των Νικολιά και Λιάσου αντίστοιχα.
Μετά τις αλλαγές αυτές ο Λέο πήγε στην κορυφή της επίθεσης και ο Παμλίδης έπαιξε δεξί εξτρέμ, ενώ ο Κάστρο έκανε μπόλικη δουλειά στα χαφ μαζί με τον ακούραστο Σιόντη.  Ο Μένκα στο 76΄είπε όχι σε σουτ του Κρίζμαν, ενώ σούτ του Παμλίδη με καλές προυποθέσεις στο 83΄έφυγε άουτ.
 Τα λεπτά κυλούσαν με ιδιαίτερη αγωνία για την έκβαση του αγώνα, ενώ ο διαιτητής του αγώνα μοίραζε κίτρινες στον πάγκο του ΠΑΣ και συγκεκριμένα στους Ντάσιο και Γιαννίκη.
Η λύτρωση για τον ΠΑΣ ήρθε τελικά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ξύδας άνοιξε στον Μπουκουβάλα και αυτός έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Λέο που με ψυχραιμία πλάσαρε από κοντά υποδειγματικά τον Μένκα για το 1-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από πλευράς Γιαννιωτών. 
Μετά το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα και τους πανηγυρισμούς στον πάγκο των Γιαννιωτών ο διαιτητής Βλάχος απέβαλε με κόκκινη κάρτα άνθρωπο της γιαννιώτικης ομάδας, τον φροντιστή Παναγιώτου.  
Διαιτησία: Βλάχος (Καραθανάσης- Αναστασάκης)
Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης): Μένκα, Σιώπης, Κουκόλης, Καψάλης, Παπαργυρίου, Πλέγας, Κόντος (59’ Χάμοντ), Πινδώνης (81’ Μακροπουλιώτης), Σαμπανίδης, Κρητικός (91’ Aποστολίδης), Ρόβας.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Νικολιάς (74’ Λέο), Λιάσος (74’ Κάστρο), Ελευθεριάδης (63’ Ξύδας), Παμλίδης, Κρίζμαν.