ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ!

on .

PAS APOLLONAS SMYRNHS 1 16 2 20 

Ο καλύτερος ΠΑΣ Γιάννινα της τελευταίας πενταετίας ισοπέδωσε τον υπερεκτιμημένο και «ακριβοθώρητο» Απόλλωνα Σμύρνης και τον διέσυρε με το επιβλητικό 5-1, μετατρέποντας σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής για την 17η αγωνιστική της Super League 2. Οι Γιαννιώτες ήταν καταιγιστικοί και προηγήθηκαν με δύο κεφαλιές των Παντελάκη (10’) και Σκόνδρα (33’), ενώ ο Παμλίδης (41’) έκανε το 3-0 στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Φατιόν (52’) με πέναλτι μείωσε σε 3-1 για τον Απόλλωνα, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφησε περιθώρια στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και με γκολ των Κρίζμαν (62’) και Λέο (81’) έφτασε στον θρίαμβο, αυξάνοντας τη διαφορά με τον δεύτερο στους 7 βαθμούς.

Ένας ΠΑΣ Γιάννινα… από άλλον πλανήτη διέσυρε τον Απόλλωνα Σμύρνης χτες το απόγευμα στο «Ζωσιμάδες» με το επιβλητικό 5-1 και έκλεισε στόματα, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο προς όλες τις πλευρές ποια ομάδα είναι η καλύτερη και το αφεντικό της κατηγορίας στο πρωτάθλημα της Super League 2. Οι Γιαννιώτες έκαναν μακράν την καλύτερη φετινή εμφάνιση και μετέτρεψαν σε θρίαμβο το υποτιθέμενο ντέρμπι της κατηγορίας.  Παντελάκης (10’) και Σκόνδρας  (33’) άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη, για να ακολουθήσουν τα γκολ των Παμλίδη (41’),  Κρίζμαν (62’) και Λέο (81’). Ο Απόλλωνας είχε προσωρινά μειώσει με γκολ-πέναλτι του Φατιόν (52’). Ψύχραιμος ο Γιαννίκης παρά τη μεγάλη νίκη, δεν εμφνίστηκε ο Τεννές στη συνέντευξη Τύπου και έστειλε το βοηθό του.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το αγαπημένο του 4-4-2 και κατέβασε την ομάδα με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς, δίνοντας φανέλα βασικού στους Καρτάλη και Παμλίδη στα εξτρέμ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Μπουκουβάλας, ενώ το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα αποτελούσαν οι Παντελάκης και Σκόνδρας. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κάστρο και Σιόντης, δεξί εξτρέμ ο Παμλίδης, αριστερό ο Καρτάλης και επιθετικό δίδυμο οι Λέο και Κρίζμαν. 

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται
Η σοφή λαϊκή ρήση ότι «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί» βρήκε πλήρη εφαρμογή στη χτεσινή αναμέτρηση στο «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και επέβαλε την κυριαρχία του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι Γιαννιώτες πίεζαν ψηλά και με ασφυκτικό pressing σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου «έπνιξαν» τον Απόλλωνα που δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα. Η υπεροχή του ΠΑΣ ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μόλις στο 2’ ο Φατιόν έκοψε σωτήρια παράλληλο γύρισμα του Κρίζμαν πριν η μπάλα φτάσει στον Λέο που ήταν σε θέση βολής μέσα στην μικρή περιοχή. Στο 5’ οι Γιαννιώτες έχασαν μεγάλη  ευκαιρία όταν ο Μπουκουβάλας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Λέο με διπλή προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δίδυμοι πύργοι Παντελάκης και Σκόνδρας
Η πλήρης υπεροχή του ΠΑΣ καρποφόρησε στο 10’ μέσα από στημένη φάση. Ο Καρτάλης εκτέλεσε το δεύτερο κόρνερ των Γιαννιωτών, ο προωθημένος Παντελάκης «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα και πήρε την κεφαλιά ανάμεσα από τους Κύργια και Ζησόπουλο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ήταν το δεύτερο γκολ του νεαρού στόπερ της γιαννιώτικης ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα και πανηγυρίστηκε δεόντως. 
Ο… ακριβοθώρητος Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Μπεντινέλι στο 14’, όμως ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη. Ο εκνευρισμός του Κρίζμαν ήταν εμφανής και αδικαιολόγητος στο πρώτο εικοσάλεπτο και για τον λόγο αυτό ο Κροάτης είδε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τσακαλίδη στο 19’. 
Στο 25’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχει. Σε αντεπίθεση για τους Γιαννιώτες από δεξιά, ο Λέο συνδυάστηκε άψογα με τον Κρίζμαν, ο Κροάτης «έσπασε» στο ύψος του πέναλτι για τον Παμλίδη που έκανε το σουτ, όμως ο Ζησόπουλος παρενέβη και με τάκλιν αυτοθυσίας απομάκρυνε τη μπάλα, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Ότι έσωσε ο Ζησόπουλος στο 25’ δεν κατάφερε να αποσοβήσει ο Αναγνωστόπουλος  οκτώ λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 33’ ήρθε το δεύτερο γκολ και πάλι μέσα από εκτέλεση κόρνερ, δηλαδή μέσα από μια στατική φάση. Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε γρήγορα και πλασαριστά κόρνερ προς τον Παμλίδη, αυτός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο προωθημένος αρχηγός Σκόνδρας νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ζησόπουλο και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αναγνωστόπουλου για το 2-0. Δύο γκολ από δύο κόρνερ, με σκόρερ τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΣ σε ένα ιδανικό παιχνίδι και αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα. 

Σκόραρε ο Παμλίδης
Ο σοκαρισμένος από την εξέλιξη του αγώνα Μπάμπης Τεννές προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και έριξε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη, αλλάζοντας σύστημα και διάταξη καθώς το 3-5-2 μετατράπηκε σε 4-3-3.  Ούτε αυτό όμως έπιασε και ο ΠΑΣ συνέχισε να είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. 
Μάλιστα οι Γιαννιώτες άρχισαν να μετατρέπουν σε θρίαμβο την επικράτησή τους στο 41’ όταν ο Παμλίδης πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Παμλίδης και Κρίζμαν συνδυάστηκαν γρήγορα, ο Παμλίδης πάσαρε στον Λέο, ο Γάλλος απέφυγε δύο παίκτες του Απόλλωνα και σούταρε εντός περιοχής, ο Αναγνωστόπουλος έκανε ασθενή επέμβαση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε έξυπνα ο Παμλίδης που πήρε το «ριμπάουντ» και στην επαναφορά έκανε το 3-0 για τον ΠΑΣ μέσα σε νέους πανηγυρισμούς μπροστά από την θύρα των οργανωμένων οπαδών. Ήταν το έκτο γκολ του Παμλίδη στο φετινό πρωτάθλημα. Το 3-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τους Γιαννιώτες να κάνουν ένα ονειρικό και εντυπωσιακό πρώτο μέρος με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα.

Μείωση του σκορ με πέναλτι
Με την έναρξη του β΄μέρους ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Λιάσο στη θέση του Κάστρο που ένιωσε ενοχλήσεις και είχε κάποιες συσπάσεις μυός στον προσαγωγό. 
Στο 49' Ο Καρτάλης εκτός περιοχής έκανε το σουτ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος έπεσε σωστά στη γωνία του, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ,  στην πρώτη φάση των Γιαννιωτών για το δεύτερο ημίχρονο.
Ο Απόλλωνας έφτασε στη μείωση του σκορ στο 52’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κολ και απομάκρυνση από τους αμυντικούς του ΠΑΣ, η μπάλα στρώθηκε στον Μπεντινέλι που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Καρτάλη και ο διαιτητής Τσακαλίδης υπέδειξε το πέναλτι, «κιτρινίζοντας» παράλληλα τον παίκτη του ΠΑΣ. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Φατιόν που νίκησε τον Χουτεσιώτη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 3-1, επιχειρώντας να ξαναβάλει τους Απολλωνιστές στη διεκδίκηση του αγώνα. 

Ο Κρίζμαν το τέταρτο
Ούτε καν σαν σκέψη όμως δεν άφησε ο ΠΑΣ να περάσει από το μυαλό των παικτών του Μπάμπη Τεννέ ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Στο 57’ ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε φαλτσαριστά φάουλ από δεξιά, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα αλλά κόντραρε σε παίκτη του Απόλλωνα και κατέληξε κόρνερ.
Ο Τεννές έριξε στο ματς τον Βάρκα στη θέση του άφαντου Μαρκόφσκι, όμως πριν προλάβει να δει κάτι από τους παίκτες του είδε τον ΠΑΣ να πετυχαίνει και τέταρτο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 62’ ο Σιόντης έκλεψε δυναμικά τη μπάλα από τον Κολ, πάσαρε αμέσως στον Λέο και ο Γάλλος με εξαιρετική ασίστ έβγαλε πάσα «πάρε-βάλ» στον Κρίζμαν και ο Κροάτης δεν αστόχησε και έβαλε κι αυτός τη δική του σφραγίδα στο ματς πετυχαίνοντας το 4-1. 

PAS APOLLONAS SMYRNHS 2 16 2 20

«Κερασάκι στην τούρτα» ο Λέο
Στο 69’ ο Μπουκουβάλας σούταρε άστοχα, ενώ στο 73’ Λέο και Κρίζμαν συνδυάστηκαν εκ νέου, αλλά πριν σουτάρει ο Γάλλος τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των Απολλωνιστών. Το «κερασάκι στην τούρτα» για τους Γιαννιώτες το έβαλε ο Γάλλος Ζαν Μπαπτίστ Λέο στο 81’. Παμλίδης και Λέο έκαναν φύλλο και φτερό την άμυνα του Απόλλωνα. Ο Παμλίδης με εξαιρετική ατομική ενέργεια απέφυγε όλους τους αμυντικούς του Απόλλωνα και έπαιξε αλλεπάλληλες φορές το «ένα-δύο» με τον Λέο, ο Γάλλος σούταρε με το αριστερό και νίκησε τον Αναγνωστόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.  
Ένα σουτ του Ελευθεριάδη στο 86' δεν βρήκε στόχο αφού η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του τερματοφύλακα του Απόλλωνα, ενώ στο 90’ μια προβολή του Λαρέα μετά από εκτέλεση φάουλ, δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Χουτεσιώτη. 
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσακαλίδη από την Χαλκιδική βρήκε τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει με 5-1 έναν τεράστιο θρίαμβο επί του δεύτερου της κατηγορίας και να αυξάνει τη διαφορά στο +7, αποτέλεσμα που καθιστά τους Γιαννιώτες το απόλυτο φαβορί για την απευθείας άνοδο μέσω της διαδικασίας των play off που ακολουθεί μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 2.
Διαιτησία: Τσακαλίδης (Μαλανδρής – Παπαδόπουλος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Κάστρο (46’ λ.τρ. Λιάσος), Καρτάλης (75’ Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Λέο (83’ Νικολιάς), Κρίζμαν.
Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Κύργιας (34’ Ιωαννίδης), Λαρέα, Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Βιτλής, Φατιόν, Μπλάζιτς (75’ Γκίνο), Κολ, Μπεντινέλι, Μαρκόφσκι (60’ Βάρκας).

* * * 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Συγχαρητήρια στους παίκτες για την καλή εμφάνιση, ευχαριστούμε τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που είχε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, βγάλαμε μια πάρα πολύ καλή δυναμική στο γήπεδο, καλή ταχύτητα στο παιχνίδι μας και είμαι ευχαριστημένος από την προσέγγιση του παιχνιδιού συνεχίζουμε έχουμε ακόμη δρόμο».
Για το αν απέδειξε ο ΠΑΣ ότι είναι το «αφεντικό» της κατηγορίας: «Είχαμε πει την Παρασκευή ότι θα είναι κλειστό το παιχνίδι αν δεν μπει κάποιο γκολ. Πετύχαμε το γκολ θα μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα δεν λέει κάτι αυτό. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ως τώρα κοιτάγαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, είχαμε σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι ασχέτως αν σε δυο παιχνίδια είχαμε το σκορ που θέλαμε αλλά μέχρι τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε βδομάδα σε βδομάδα και αυτό θα συνεχίσουμε. Από εμάς εξαρτάται πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι κάθε παιχνίδι. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι συνεχίζουμε 40 βαθμοί δεν θα φτάσουν για να πάρουμε το πρωτάθλημα θέλουμε και άλλους συνεχίζουμε τη δουλειά».
Για το αν εμπεριέχει κίνδυνο με το χθεσινό αποτέλεσμα να χαλαρώσει η ομάδα: «Δεν πιστεύω, δεν είχαμε ως τώρα τέτοιες τάσεις και οι παίκτες το ξέρουν ότι με 40 βαθμούς δεν παίρνεις τα πρωτάθλημα. Πήραμε μια νίκη σήμερα στο γήπεδο μας, έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, είδαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτά που κάνουμε στην προπόνηση μας βγαίνουν στο παιχνίδι, έχουμε πολύ καλή εξέλιξη παρά τις επιβαρύνσεις που είχαμε τον Ιανουάριο με τα συνεχόμενα παιχνίδια και πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (βοηθός Μπ. Τεννέ):
«Είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς είναι βαρύ σκορ και κακό αποτέλεσμα. Ήρθαμε να παίξουμε ένα ντέρμπι με τον πρωτοπόρο όμως δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ήταν καλύτερος ο αντίπαλος ήταν δίκαιη η επικράτηση του. Από εδώ και πέρα έχουμε ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας και πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας έχει πολύ δρόμο μπροστά το πρωτάθλημα και ενωμένοι να συνεχίσουμε».
Για το που αποδίδει την αμυντική κατάρρευση: «Η ομάδα μας είναι βελτιωμένη στα τελευταία παιχνίδια. Από τα πρώτα λεπτά δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι περιμέναμε πίεση από τη γηπεδούχο ομάδα, είχαμε τακτικό πλάνο αλλά δυστυχώς δεχθήκαμε δυο γκολ από στατικές φάσεις και στην προσπάθεια μας να ξαναμπούμε στο παιχνίδι δημιουργήθηκαν πολλοί κενοί χώροι και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Όμως δεν είναι αυτή η εικόνα της ομάδας μας πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε».
Για το αν μπορεί να ανατραπεί η διαφορά που έχει πάρει ο ΠΑΣ: «Το πρωτάθλημα έχει προχωρήσει η βαθμολογία λέει την αλήθεια και ο πρωτοπόρος έχει μια διαφορά ασφαλείας. Ο πρωταρχικός μας στόχος που ήταν το πρωτάθλημα φαντάζει δύσκολος και εμείς κοιτάμε τη δική μας εικόνα και πως θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε θέση που να μπορούμε να διεκδικήσουμε οτιδήποτε και ο δεύτερος στόχος που έχουμε τώρα η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι πιο προσιτός και ρεαλιστικός».

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εργοτέλης-Απόλλων Λάρισας 1-0
Δόξα Δράμας-Πλατανιάς 1-0
Χανιά-Καραϊσκάκης Άρτας 5-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 5-1
Κέρκυρα-Απόλλων Πόντου (σήμερα)
Λεβαδειακός-Παναχαϊκή (σήμερα)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. ΠΑΣ Γιάννινα 40 36-9
2. Απόλλων Σμύρνης 33 29-11
3. Χανιά 31 29-9
4. Λεβαδειακός* 28 19-11
5. Καραϊσκάκης Άρτας 28 28-25
6. Εργοτέλης 28 28-26
7. Απόλλων Λάρισας 27 24-21
8. Δόξα Δράμας 23 20-18
9. Παναχαϊκή* 22 23-15
10. Πλατανιάς 20 23-30
11. Κέρκυρα* -3 3-44
12. Απόλλων Πόντου* -3 4-47
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(21, 23, 24/2/2020)
Λεβαδειακός-Δόξα Δράμας
Παναχαϊκή-Εργοτέλης
Απόλλων Σμύρνης-Κέρκυρα
Απόλλων Λάρισας-Χανιά
Απόλλων Πόντου-Καραϊσκάκης Άρτας
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα