«Πεντάστερη» η Κατσικά, 1-5 στο Νησί

on .

NHSI KATSIKA

Μέσα από μια δύσκολη έδρα πέρασε άνετα η Θύελλα Κατσικάς καθώς επικράτησε με 1-5 του Αετού Νήσου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και συνεχίζει απτόητη στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Αγωνιστικά, το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες, με την Θύελλα ωστόσο, να έχει το…κάτι παραπάνω και να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ, αλλά και να πετυχαίνει πέντε τέρματα συνολικά. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από το χτύπημα φάουλ του Γούλα στο 6’ απείλησαν την αντίπαλη εστία, με τους αμυντικούς του Νησιού να απομακρύνουν τελευταία στιγμή.
Η Κατσικά κατάφερε στο 15΄ να πάρει το προβάδισμα, με τον Γούλα με προβολή, έπειτα από σέντρα του Νάκου, για το 0-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν  νωρίς, όταν στο 22΄ αρχικά ο Μπίλης έκανε το σουτ με τον Διαμάντη να απομακρύνει προσωρινά και στην επαναφορά η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Γκόντζου, ο οποίος πλάσαρε για το 1-1. Η Κατσικά, είχε δύο πολύ καλές στιγμές στην συνέχεια, με τον Κωνσταντινίδη στο 23΄, ο οποίος επιχείρησε το σουτ και απέκρουσε πέφτοντας ο Θουλιώτης και στο 26΄ με την κεφαλιά του Νάκου, την οποία και απομάκρυνε ο Θουλιώτης βγαίνοντας.
Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Γιωτάκης κατάφερε να βάλει την Θύελλα και πάλι στην θέση του οδηγού, όταν αρχικά ο Νάνος στόχευσε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας και στην επαναφορά εκείνος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, καθώς  πέτυχαν το 1-3 μόλις στο 46΄ με τον Νάκο να σκοράρει από κοντά, ενώ δεν άφησαν τα περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, καθώς ήταν ασταμάτητοι στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 58΄ ο Πολύζος από τα όρια της περιοχής έκανε το σουτ, με τον Διαμάντη να αποκρούει πέφτοντας, ενώ στο 60΄ το σουτ του Τζιμογιάννη πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 65’ οι παίκτες του κ. Κοντοδήμα ανέβασαν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, αυτή την φορά με τον Λισγάρα, ο οποίος με ωραίο πλασέ, έγραψε το 1-4.
Λίγο αργότερα, ο Νάκος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, πέτυχε το 1-5, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 73΄ ο Κωνσταντινίδης στόχευσε το οριζόντιο δοκάρι του Θουλιώτη,
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας- Λιόντος).
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Θουλιώτης, Μωραΐτης, Κονδύλης (53΄Σπανός), Κασίμης, Αθανασίου, Τζιμογιάννης, Πολύζος (64΄ Μήτσιος), Στογιάννης, Κοντογιάννης (88΄ Γιαννάκης), Μπίλης, Γκόντζος.
Θύελλα Κατσικάς (Πέτρος Κοντοδήμας): Διαμάντης, Νάνος, Λισγάρας, Βαρτζιώτης Π. (80΄Γούλας Γ.), Κωνσταντινίδης, Τάτσης, Γούλας Ν.(69΄Βαρτζιώτης Β.), Μούτσιος (78΄Παππάς), Γιωτάκης, Νάκος (73΄ Γιαννάκης), Ασωνίτης.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

PERAMA KASTRITSA

Πέραμα - Καστρίτσα 0-5

Σε one man show εξελίχθηκε η αναμέτρηση Πέραμα - Καστρίτσα όπου ο επιθετικός των φιλοξενούμενων Κώστας Θανάσης έκανε πράματα και θάματα σημειώνοντας τα τέσσερα από τα πέντε γκολ στη νίκη της ομάδας του με 0-5.
Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού, ανήκε στους γηπεδούχους, με το χτύπημα φάουλ του Παπαρούνα  στο 12΄ να βρίσκει πάνω στα σώματα και στην συνέχεια το σουτ του ίδιου παίκτη να καταλήγει στην αγκαλιά του Γρηγοριάδη.
Στο 15΄ ήταν σειρά του Αγροτικού να απειλήσει με τον Θανάση, επίσης χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η κεφαλιά του κατέληξε πάνω στον Ελευθεριάδη.
Στο 25΄ το δυνατό σουτ του Μηλίτση από πλευράς γηπεδούχων, κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Αναστασιάδη για την ομάδα της Καστρίτσας.
Φτάνοντας πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Θανάσης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Γιάκου.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Αναστασιάδης πέτυχε το 0-2 με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Δοβανά, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, ο Αγροτικός Καστρίτσας ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας μάλιστα ακόμη τρία τέρματα.
Στο 56΄ ο Διαμαντόπουλος επιχείρησε γυριστό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Ελευθεριάδη να αποκρούει με γροθιές.
Λίγο αργότερα και στο 58΄ ο Διαμαντόπουλος ''είδε'' ωραία τον Θανάση, ο οποίος με κοντινό σουτ, βρήκε δίχτυα για το 0-3.
Επόμενη καλή στγμή για τους φιλοξενούμενους, το σουτ του Ναυρόζογλου στο 65΄, το οποίο απέκρουσε τελευταία στιγμή ο αμυντικός του Περάματος, 
ενώ στο 67΄ ο Θανάσης έχασε μοναδική ευκαιρία από κοντά βρίσκοντας την μπάλα με το γόνατο, περνώντας αυτή άουτ.
Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο στο 76΄ με τον Κώστα Θανάση να πετυχαίνει χατ τρικ, από σέντρα του Ναυρόζογλου.
Στο 82΄ ο Θανάσης διαμόρφωσε το τελικό 0-5, πετυχαίνοντας «καρέ» τερμάτων, με κεφαλιά  αυτή την φορά, έπειτα από φάουλ του Διαμαντόπουλου.
Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στο 87΄, επιχειρώντας γυριστό σουτ από σέντρα του Τσεκούρα, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα αουτ.
Στο 89΄ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με το σουτ του Μανιώτη, να σταματά στην οριζόντια δοκό του Γρηγοριάδη.
Διαιτησία: Μπούμπας (Μάντζιος-Θανασιάς).
Προοδ. Περάματος (υπηρ. Προπονητής  Βασίλης Στάθης): Ελευθεριάδης, Σίμος, Δούβλης, Αλμπάνης, Ντόβας (44΄ λ. τρ. Λάππας), Διαμάντης, Ρίζος (46΄ Παλάσκας), Μηλίτσης, Ντοντοβέτσι (75΄ Μόντι), Παπαρούνας (60΄ Μπαρούτας), Μανιώτης.
Αγρ. Καστρίτσας (Μάνος Λιαπάκης): Γρηγοριάδης, Δοβανάς, Διαμαντόπουλος, Μπίζιος, Τζίμας (79΄ Τσιάκος), Κύρκος, Αναστασιάδης (61΄ Τσεκούρας), Γιάκος (68΄ Σουκουλλάνη), Θανάσης, Μπιστιόλης (74΄Ρίζος), Ναυρόζογλου. 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

ELEOUSA KONITSA

Ελεούσα - Κόνιτσα 2-2

Δεν μπόρεσε η Ελεούσα να καταβάλλει την αντίσταση της δυναμικής ομάδας της Κόνιτσας, ωστόσο, παρότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει έτσι τον πολύτιμο για αυτήν βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.
Στο 9΄ ο Λάμπρου δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάτζιο ενώ στο 20΄ ο Καλές έκανε το διαγώνιο πλασέ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η Ελεούσα απείλησε στο 24΄όταν ο Τζουρμανάς έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει δίπλα στο δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 37’ με τον Οικονόμου να χτυπάει τον Λάμπρου και ο διαιτητής να δείχνει την άσπρη βούλα, την εκτέλεση του ανέλαβε ο Μουρεχίδης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 0-1.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουρεχίδης επεχείρησε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Καλές έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Μπάτζιος. 
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά από φάση διαρκείας ο Τσακανίκας Ι. βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έκανε το 1-1. 
Στην επανάληψη και πάλι η Κόνιτσα είχε την υπεροχή και στο 57΄ μετά από κόρνερ του Δημόπουλου, ο Καλές έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-2.
Από το σημείο αυτό και μετά δεν έγιναν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες με την Ελεούσα, όμως, να φτάνει στο 79’ στην ισοφάριση, όταν ο Τσακανίκας Ι. εκτέλεσε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-2. 
Διαιτησία: Τάσης (Μωυσιάδης-Σπυρογιώτης). 
Ελεούσα: Μπάτζιος, Τσίντας, Τσακναικας Β., Οικονόμου, Τζουρμανάς, Τζιάλλας (68΄ Γιατσος), Πεπόνης Ι. (75΄ Μαμακής), Πεπόνης Θ., Βελτσίστας, Πασχάλης (59΄ Μπανδέλης), Τσακανίκας Ι.
Κόνιτσα: Γεωλδάσης, Βλάχος Χ. (63΄ Κίτσος), Ρούστα, Μήτσος, Σπανός Χ., Χαλούλος (71΄ Σπανός Α.), Λάμπρου (90΄ Μπουκουβάλας), Κυρτζόγλου, Καλές, Δημόπουλος, Μουρεχίδης (89΄ Κυρτζόγλου).

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Κόντσικα-Κράψη α.α. 0-3
Πέραμα-Καστρίτσα 0-5
Μέτσοβο-Χουλιαράδες 2-2
Σερβιανά-Μικρασιάτες 2-5
Αγροτ. Αστέρα-Κοσμηρά 1-0
Ελεούσα-Πίνδος Κόνιτσας 2-2
Κρύα-Αγία Μαρίνα 2-2
Αετός Νήσου-Κατσικά 1-5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κατσικά 53 51-13
2. Καστρίτσα 49 54-13
3. Αγροτ. Αστέρας 45 44-12
4. Χουλιαράδες 43 55-20
5. Πίνδος Κόνιτσας 35 37-23
6. Μέτσοβο 32 49-31
7. Αετός Νήσου 30 37-29
8. Κράψη 30 47-24
9. Αγία Μαρίνα 28 36-26
10. Κοσμηρά 18 28-24
11. Ελεούσα 16 31-40
12. Μικρασιάτες 16 24-45
13. Πέραμα 15 24-44
14. Κρύα 13 27-47
15. Κόντσικα 6 17-55
16. Σερβιανά 0 7-122

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22, 23/2/2020)

Κόντσικα-Σερβιανά
Μικρασιάτες-Αγροτ. Αστέρας
Κράψη-Πέραμα
Καστρίτσα-Κρύα
Πίνδος Κόνιτσας-Μέτσοβο
Κοσμηρά-Ελεούσα
Αγία Μαρίνα-Αετός Νήσου
Κατσικά-Χουλιαράδες