Πάνοπλος ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ντέρμπι κορυφής

on .

PAS PROPONHSH 12 2 20

• Στο κλίμα του ντέρμπι κορυφής μπήκαν από χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ξεκίνησε η προετοιμασία για την κυριακάτικη μονομαχία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» για την 17η αγωνιστική της Super League 2.
Μετά από πολύ καιρό και για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της χρονιάς, ο Αργύρης Γιαννίκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους για αυτή την αναμέτρηση, ακόμα και όσους ήταν μακροχρόνια τραυματίες. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: αρχικά ο Τρικαλινός τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αποστολόπουλου και Λιάσου, οι οποίοι εξέτισαν με τον Απόλλωνα Πόντου την ποινή της μίας αγωνιστικής για κίτρινες κάρτες. Έτσι αμφότεροι είναι στη διάθεση Γιαννίκη ενόψει Απόλλωνα Σμύρνης. 
Από εκεί και πέρα, έτοιμος είναι και ο Παντελάκης, ο οποίος ξεκουράστηκε στο παιχνίδι με την Καλαμαριά και ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός προπονήθηκε κανονικά χτες και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα μαζί με τον Σκόνδρα. Επίσης, ο Ξύδας που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Παμλίδη στο παιχνίδι με την Καλαμαριά στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, εξετάστηκε χτες από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη και υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις. Αποδείχτηκε ότι έχει υποστεί απλή σύσπαση μυός και δεν έχει ούτε καν τράβηγμα στον προσαγωγό. Μάλιστα, από σήμερα αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. 
Σε φουλ ρυθμούς προπονείται πλέον και ο Λάσα Σεργκελασβίλι, ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς από τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γεωργιανός αριστερός μπακ-χαφ υπέστη ρήξη χιαστών στην πρώτη προπόνηση της σεζόν το καλοκαίρι και έμεινε εκτός κάτι παραπάνω από 7 μήνες. Η προσθήκη του Ελευθεριάδη, αλλά και του Σεργκελασβίλι προσθέτει ποιότητα στον ΠΑΣ από την αριστερή πλευρά, αν και το πιθανότερο είναι ο Γεωργιανός να κριθεί ανέτοιμος για ένα τέτοιο ματς που έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής. 
Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε για το ξεκίνημα ασκήσεις αντοχής και ενδυνάμωσης ενώ στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε έμφαση στην τακτική με ασκήσεις επίθεσης σε μικρό χώρο, ενώ το τελευταίο κομμάτι περιελάμβανε εσωτερικό διπλό τακτικής. Η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για σήμερα στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. 

Διαιτητής ο Τσακαλίδης
Χωρίς αξιολογημένο διαιτητή από την Super League αποφάσισε η ΚΕΔ να διεξαχθεί το κυριακάτικο ντέρμπι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της διαιτησίας αποφάσισαν και όρισαν ως διαιτητή τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη από τη Χαλκιδική. Ο συγκεκριμένος ρέφερι είχε πρόσφατα σφυρίξει τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου οι Γιαννιώτες είχαν επικρατήσει με 2-0 της ομάδας του Γιάννη Τάτση. Βοηθοί του Τσακαλίδη την Κυριακή θα είναι ο Αθανάσιος Μαλανδρής από τη Χαλκιδική και ο Ηλίας Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Βασίλειος Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.