Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 11 2 20

• Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε χτες Τρίτη ο Αργύρης Γιαννίκης και θα ξεκινήσει η προετοιμάσια για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 17η αγωνιστική της Super League 2. 
Η ευρεία νίκη με 1-6 επί του Απόλλωνα Πόντου στο κυριακάτικο παιχνίδι στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής ήταν αναμενόμενη, όμως η τραγική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου προβλημάτισε αρκετά, ενώ δεν έλειψαν και οι φήμες και οι παραφιλολογίες για την «καθαρότητα» του παιχνιδιού. Μάλιστα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμαριάς Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ευθέως κατηγορίες για «στημένο» αγώνα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ της Δευτέρας. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, χαρακτηρίζοντας «σκουπίδια» τις δηλώσεις του βετεράνου της Καλαμαριάς, ενώ προανήγγειλε και την προσφυγή της στη δικαιοσύνη. 

Εισαγγελική παρέμβαση
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου για τους συκοφαντικούς και προσβλητικούς υπαινιγμούς περί «στησίματος», ζητώντας από την ομάδα τους να κινήθει νομικά για να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι δολοπλόκοι και οι τυχάρπαστοι, όπως τους χαρακτηρίζει.
Οι καταγγελίες του βετεράνου της Καλαμαριάς πάντως χτες προκάλεσαν και την εισαγγελική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση επί των καταγγελιών και την οποία ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Με βάση τις καταγγελίες του Χατζηιωαννίδη, ο οποίος κατονόμασε πρόσωπα που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εμπλέκονται σε «στημένα» παιχνίδια των «κοκκινόμαυρων», ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο καταγγέλλων βετεράνος ποδοσφαιριστής και όποιος άλλος κριθεί αναγκαίο.

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι
Μέσα σε όλα αυτά, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να κοιτάξει απερίσπαστος το μεγάλο επερχόμενο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης. 
Η απόδοση του πρώτου μέρους στο γήπεδο της Νέας Τρίγλιας έκανε έξαλλο τον Γιαννίκη και έριξε «γκάζια» στους παίκτες του. Ο Τρικαλινός τεχνικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ομάδα της Ριζούπολης. Άλλωστε και οι παίκτες θέλουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου.
Εν τω μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε από τη Super League 2 το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, εκεί όπου δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης. Η διοργανώτρια αρχή προχώρησε σε αλλαγή ώρας στο ντέρμπι και από τις 14:45 που είχε οριστεί αρχικά μεταφέρθηκε για τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής. Το παιχνίδι εννοείται ότι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και συγκεκριμένα από το ΕΡΤ Sports.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής: Παρασκευή (14/2) 16.00: Εργοτέλης - Απόλλων Λάρισας, Κυριακή (16/2) 15.00: Δόξα Δράμας – Πλατανιάς, Χανιά - Καραϊσκάκης – Άρτας, 17.00: ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης, Δευτέρα (17/2) 15.00: Κέρκυρα - Απόλλων Πόντου, Λεβαδειακός – Παναχαϊκή.

Γενική είσοδος 10 ευρώ 
Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης σίγουρα θα φέρει στο γήπεδο περισσότερο κόσμο, ωστόσο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε σταθερή την τιμολογιακή της πολιτική ορίζοντας και σε αυτό το παιχνίδι γενική είσοδο με τιμή 10 ευρώ. 
Συγκεκριμένα, όλες οι θύρες θα έχουν εισιτήριο με τιμή 10 ευρώ, με εξαίρεση τη θύρα 3 VIP που θα έχει 15 ευρώ, ενώ τα παιδικά εισιτήρια θα κοστίζουν σε όλες τις θύρες 5 ευρώ.
Τα εσιτήρια θα τεθούν σε κυκλοφορία σήμερα Τετάρτη και το ωράριο του τμήματος εισιτηρίων μέχρι και την Παρασκευή θα είναι από τις 09:00 έως τις 17:00 στα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και πάλι στο ΠΕΑΚΙ. Την Κυριακή, ανήμερα του αγώνα, θα λειτουργήσουν εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 11:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 17:00.