ΕΚΑΝΕ…ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ

on .

PAS XANIA 2 2 2 20 

Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα χτες το μεσημέρι στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Λέο (16’), έχασαν μισή ντουζίνα ευκαιρίες και είχαν και δοκάρι με τον Παμλίδη (69’), αλλά τους τιμώρησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και δέχτηκαν την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και έμειναν στο 1-1 με τα Χανιά για την 15η αγωνιστική της Super League 2. Ένταση και χειρονομίες του Γιάκου προς την κερκίδα, τα άκουσε και ο Χριστοβασίλης μετά το τέλος του αγώνα.

Η μπάλα τιμωρεί και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε πλήρως και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο χτες στο «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε των Χανίων με τον μόνιμο σκόρερ των τελευταίων παιχνιδιών Λέο, αλλά έχασε πολλές και κλασικές ευκαιρίες και δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι με τον Παμλίδη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γιαννιώτες αγχώθηκαν, οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να δεχτούν την ισοφάριση από τον Βρετό σε «νεκρό» χρόνο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με φουλ επιθετικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας τα στόπερ ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σιόντης και Καρτάλης, δεξί εξτρέμ ο Παμλίδης, αριστερό ο Λώλης και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Λέο και Κρίζμαν.

Προβάδισμα και πάλι με Λέο
Το παιχνίδι έδειξε την τροπή που θα πάρει από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Από τις πρώτες μονομαχίες φάνηκε ότι θα υπάρχει ένταση και θα κριθεί στη μαχητικότητα των παικτών. Μόλις στο 2’ ο Παντελάκης έδιωξε με τον ώμο σε κόρνερ προ του Κουσκουνά, ο επιθετικός των Χανίων διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για πέναλτι και τα «αίματα άναψαν». Οι Γιαννιώτες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά τους επίσκεψη στα καρέ του Κουτζαβασίλη. Συγκεκριμένα, στο 16’ ο ΠΑΣ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Κρίζμαν από αριστερά, ο Κροάτης προσπάθησε να ντριπλάρει δύο αμυντικούς των Χανίων, αλλά καθυστέρησε και εγκλωβίστηκε. Τελικά στη φάση μπήκε ο Λέο που έκλεψε τη μπάλα από τον Ανδρέου και με διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Κουτζαβασίλη για το 1-0. Ο Γάλλος επιθετικός  σκόραρε για ακόμα ένα παιχνίδι, αλλά σήκωσε τα χέρια και δεν πανηγύρισε το γκολ τιμώντας το πέρασμά του από την ομάδα των Χανίων.

Ευκαιρίες που δεν χάνονται
Το σχετικά γρήγορο γκολ του ΠΑΣ στην πρώτη φάση του αγώνα έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Γιαννίκη που βελτιώθηκαν στη συνέχεια και κυρίως μετά το 25λεπτο. Στο 28’ ο Κρίζμαν έπιασε ένα δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Κουτζαβασίλη να διώξει με δύσκολη επέμβαση προς τα πλάγια. 
Μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 32’. Ο ΠΑΣ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Παμλίδης άνοιξε εκπληκτικά για τον Κρίζμαν δεξιά, ο Κροάτης έκανε το στρώσιμο προς τον Λεό, όμως ο Γάλλος δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε παρότι ήταν τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ.
Στο 40’ ο ΠΑΣ βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ όταν ο Λώλης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί των Χανίων απομάκρυναν λανθασμένα και η μπάλα πήγε προς τα πίσω στον Παντελάκη, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε και αστόχησε απελπιστικά.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κρίζμαν έχασε μια ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Ο Κροάτης κυνήγησε μια απομάκρυνση της μπάλας και με κεφαλιά κέρδισε τη μονομαχία από τον Γρομητσάρη και βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, όμως δεν σούταρε καλά και νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Χανίων.  

Δοκάρι ο Παμλίδης
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βοσνιάδης έριξε στο ματς τον Τριανταφυλλάκο στη θέση του Τζιώρα , ενώ ο Γιαννίκης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή λίγο αργότερα. Ο Λέο αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Κάστρο, με τον Κολομβιανό να επιστρέφει μετά το τράβηγμα που είχε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. 
Ένα σουτ του Σιόντη στο 57’ αρκετά έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη που ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Ξύδα στη θέση του Καρτάλη. Μετά τις δύο αλλαγές τα δεδομένα στον σχηματισμό του ΠΑΣ άλλαξαν καθώς αμυντικά χαφ πλέον ήταν ο Σιόντης με τον Κάστρο, δεξί εξτρέμ ο Ξύδας και αριστερό ο Λώλης, με το Παμλίδη να μετατοπίζεται στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Λέο. Στο 62’ ο Παντελάκης μετά από κόρνερ του Αποστολόπουλου πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε στη γωνία του και κράτησε τα Χανιά ζωντανά στο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα για τον ΠΑΣ ήταν στο 69’ με το δοκάρι του Παμλίδη. Ο Ξύδας έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε από τον Λώλη στον αμυντικό και πήγε στον Παμλίδη που έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτζαβασίλη. Στην επαναφορά της μπάλας ο Λώλης πήρε την κεφαλιά-ψαράκι αλλά η μπάλα έφυγε σύριζα άουτ. Μια τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ που στάθηκε και άτυχος καθώς θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» στη φάση αυτή το παιχνίδι.
Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών για τους Γιαννιώτες  συνεχίστηκε στο 75’ με νέο χαμένο τετ α τετ του Κρίζμαν. Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα των Χανίων, μπήκε ανάμεσα τους και κέρδισε τη μπάλα βγαίνοντας και πάλι τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη, όμως σούταρε απελπιστικά άστοχα και σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ήταν το δεύτερο χαμένο τετ α τετ του Κροάτη στο χτεσινό παιχνίδι. 

«Έμφραγμα» στο τέλος
Όσο κυλούσε ο χρόνος και το ρευστό 1-0 παρέμενε, οι παίκτες του ΠΑΣ αγχώνονταν και αυτό φαίνονταν στις κινήσεις τους. Η γιαννιώτικη ομάδα οπισθοχώρησε εντελώς αδικαιολόγητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάνοντας τους παίκτες των Χανίων να το πιστέψουν και στο τέλος να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση. 
Στο 85’ ο Βασιλείου σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Βρετός πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Τριανταφυλλάκου, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Γιαννίκης έριξε στο τέλος τον Λιάσο στη θέση του Κρίζμαν θέλοντας να κρατηθεί η μπάλα στη μεσαία γραμμή, όμως δεν είδε το μεγάλο κενό που εμφάνισε ο ΠΑΣ στα αριστερά της άμυνας του. Ο εξουθενωμένος Μπουκουβάλας δεν πήρε βοήθειες αμυντικά από τον Λώλη και τα Χανιά επιτίθονταν αποκλειστικά από τη δεξιά πλευρά, δηλαδή στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΣ.Τελικά, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε τον ΠΑΣ στην εκπνοή της αναμέτρησης και στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Μετά από εκτέλεση πλαγίου του Γιαννιώτη Φώντα Πάνου από δεξιά και κόντρες η μπάλα πήγε στον Βρετό που πέρασε ανάμεσα από 4 παίκτες του ΠΑΣ ντριπλάροντας και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-1, «παγώνοντας» το «Ζωσιμάδες» και χαρίζοντας στα Χανιά τον ανέλπιστο βαθμό της ισοπαλίας.
Ήταν η τρίτη φετινή απώλεια βαθμών για τους Γιαννιώτες στην έδρα τους μετά την ισοπαλία με τον Εργοτέλη και την ήττα από τον Λεβαδειακό. Χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία για την ομάδα του Γιαννίκη να ξεφύγει βαθμολογικά μετά και τη χτεσινή ισοπαλία (1-1) του Λεβαδειακού με τον Καραϊσκάκη Άρτας.
Διαιτησία: Κολυτάς (Σκορδίλης-Κουβαλάκης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Καρτάλης (59’ Ξύδας), Λώλης, Παμλίδης, Λέο (53’ λ.τρ. Κάστρο), Κρίζμαν (89’ Λιάσος).
Χανιά (Aλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος, Σωτηράκος, Γιάκος (78’ Βασιλείου), Μουμίν, Παναγιωτούδης, Κάσσος (71’ Βρετός), Κουσκουνάς, Τζιώρας (46’ Τριανταφυλλάκος).

* * * 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Μεγάλη απογοήτευση για μας το αποτέλεσμα. Σε μεγάλο χρονικό διάστημα κάναμε ένα σχετικά καλό παιχνίδι. Προηγηθήκαμε 1-0 και μπορούσε το σκορ να είναι και 3-0, 4-0. Αντί αυτού φτάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να δεχτούμε το γκολ. Δύο είναι οι λύσεις  ή το ματς έπρεπε να είναι 2-0, 3-0 ή να μπορούμε να διώξουμε την μπάλα ή δεν περνάει ένας παίκτης από 3-4 άτομα. Αυτά όλα δεν έγιναν και για αυτό το ματς είναι 1-1. Θα μπορούσε να είναι μια καλή και δίκαιη νίκη σε ένα δύσκολο ματς».
Για την απόδοση του ΠΑΣ κι αν όντως ήταν καλή: «Είχαμε 6-7 καθαρές ευκαιρίες για γκολ και ο αντίπαλος μόνο μία κεφαλιά και το γκολ. Είχαμε τετ-α-τετ και τεράστιες ευκαιρίες. Πιστεύω ότι αν έχεις ένα αγωνιστικό ποδήλατο, θες άσφαλτο. Αν πας στο βουνό θες mountain bike. Παρόλα αυτά δεν απειληθήκαμε από τον αντίπαλο σε ένα μαχητικό και δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος τακτικά δεν έκανε κάτι. Αυτά είδα. Αν είχε γίνει 3-0 θα ήταν δίκαιο το σκορ. Δεν ξέρω τι απόδοση θα έπρεπε να δείτε. Έκανες τις ευκαιρίες σου. Ήταν μαχητικό ματς, αλλά δεν το καθαρίσαμε και είναι δικό μας σφάλμα».
Για το τρίτο ματς που δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις και την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση στο τέλος: «Κοιτάξαμε να τους πούμε να βγουν έξω, αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχεις καθαρή μεταβίβαση, δεν είχαμε ψυχραιμία να κρατήσουμε την μπάλα. Αλλάξαμε γρήγορα το σύστημα στο β’ ημίχρονο, αλλά αν χάνεις εύκολα την μπάλα πιέζεσαι. Στο γκολ ήμασταν 4 εναντίον ενός. Μεγαλύτερη υπεραριθμία δεν μπορούσαμε να έχουμε σε εκείνη τη φάση. Αν κρατάς ζωντανό τον αντίπαλο μπορεί να βγει αυτή η φάση».
Για το αν τιμώρησε τον ΠΑΣ ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου: «Αν κρατάς τον αντίπαλο στο παιχνίδι μπορεί κάτι να συμβεί. Αν διώχναμε στο τέλος θα τελείωνε το ματς. Μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς άνετα».

ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ (Χανιά):
«Ένας σπουδαίος βαθμός για μας απέναντι στον πρωτοπόρο στην έδρα του. Σίγουρα αυτό που πετύχαμε στο τέλος δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες μας να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να αφήνουν κανένα παιχνίδι και μέχρι το τέλος πρέπει να ψάχνουμε να πάρουμε το παραμικρό που μπορούμε. Για ένα 15λεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, στην πρώτη φάση από κακή αντίδραση όλης της άμυνας κι ενώ όλοι οι παίκτες ήταν τοποθετημένοι κατόρθωσαν οι παίκτες του ΠΑΣ και πήραν τις κόντρες, σκόραραν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Το γκολ σίγουρα μας επηρέασε και ο ΠΑΣ είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε τις μονομαχίες, μας έβγαλε φάσεις, του βγήκαν οι συνεργασίες.
Από το 70’ και μετά πήγαμε σε αλλαγή σχηματισμού. Από εκεί και μετά είχαμε μεγαλύτερη κατοχή, αλλά ο ΠΑΣ έκανε πάλι δύο φάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο τέρμα και όσο είσαι μέσα στο παιχνίδι και αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ο αντίπαλος γυρίζει προς τα πίσω να κρατήσει το αποτέλεσμα, τότε είναι εφικτό να γίνει κάτι. Μας δόθηκαν τρεις φάσεις και ήρθε το γκολ που μας έδωσε τον πόντο. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια, αλλά όχι από εμφάνιση του πρώτου μέρους. Αν θέλουμε να έχουμε τύχη και να είμαστε στα play off όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση και να μην κοιτάμε ονόματα αντιπάλων».

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κέρκυρα-Εργοτέλης 0-4
Παναχαϊκή-Απόλλων Λάρισας 4-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Χανιά 1-1
Λεβαδειακός-Καραϊσκάκης Άρτας 1-1
Πλατανιάς-Απόλλων Πόντου (σήμερα)
Δόξα Δράμας-Απόλλων Σμύρνης (σήμερα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΣ Γιάννινα 34 25-7
2.Απόλλων Σμύρνης* 27 23-6
3. Λεβαδειακός 27 18-10
4. Απόλλων Λάρισας 26 23-19
5. Χανιά 25 20-8
6. Εργοτέλης 25 27-23
7. Καραϊσκάκης Άρτας 25 24-20
8. Παναχαϊκή 22 23-14
9. Δόξα Δράμας* 17 18-17
10. Πλατανιάς* 17 21-25
11. Απόλλων Πόντου* -3 3-39
12. Κέρκυρα -3 3-40
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7, 9, 10/2/2020)
Χανιά-Κέρκυρα
Καραϊσκάκης Άρτας-Εργοτέλης
Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς
Απόλλων Λάρισας-Λεβαδειακός
Απόλλων Πόντου-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας