«Αστεράτο» το ντέρμπι, 3-2 ο Αγροτικός τους Χουλιαράδες

on .

AGROTIKOS XOULIARADES

• Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στον Παρακάλαμο ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά και τους Χουλιαράδες στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Hall of Brands A’ Ερασιτεχνικής.
Η ομάδα του Αλέκου Τάτση έφτασε τους 42 βαθμούς και παραμένει μόνη τρίτη στη βαθμολογία και σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο Αγροτικό Καστρίτσας.
 Για τους Χουλιαράδες αυτή ήταν η τέταρτη ήττα στο πρωτάθλημα και όλες σε αναμετρήσεις με τους τρεις πρωτοπόρους.
Η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα μπήκε δυνατά στο ματς και είχε μια προσπάθεια με τον Κακαράντζα στο πρώτο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με σουτ του Τσουμάνη που πέρασε άουτ.
Ο Αγροτικός στο 10’  εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην αντίπαλη άμυνα και ο Μιχάλης Ηλίας με ωραίο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεμελή για το 1-0.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν μια ευκαιρία με τον Φερούλη, με τους Χουλιαράδες να μη βγάζουν αντίδραση στο γκολ του Ηλία. Το 2-0 ήρθε στο 29’ για τον Αγροτικό. Ο Τσουμάνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Φερούλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ρούμπης στο 39’ έκανε το σουτ με τον Θεμελή να διώχνει τη μπάλα, ενώ το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στους Χουλιαράδες. Στο 41’ ο Λώλης έστρωσε στον Κακαράντζα που σούταρε άουτ και στο 43’ ο Αρχοντάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του για το πρώτο μέρος σε ένα κομβικό χρονικό σημείο.
Ο Τζάλλας εκτέλεσε φάουλ και στην εξέλιξη της φάσης ο Λώλης σούταρε και ο Αρχοντάκης αναγκάστηκε σε τρομερή επέμβαση, αφού η μπάλα τράνταξε και το οριζόντιο δοκάρι.
Χωρίς την αξιόλογη φάση για πάνω από ένα εικοσάλεπτο στην επανάληψη, με τους Χουλιαράδες στο 68’ να μειώνουν σε 2-1 χάρη σε πλασέ του Κακαράντζα.
Ο Θεμελής στο 73’ είπε όχι σε σουτ του Ηλία αλλά δεν είχε απάντηση στο 75’ στο σουτ του Ρούμπη που τον νίκησε για το 3-1.
Στο 80’ ο Φερούλης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ήταν άστοχος, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν εκ νέου στο σκορ με τον Λώλη στο 85’ για το 3-2, σε μία φάση που τραυματίστηκε ο Δρόσος. 
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Παπαλαζάρου-Ντόντης)
Αγροτικός Αστέρας (Τάτσης): Αρχοντάκης, Ηλίας, Τάσσος (77’ Αλεξίου), Κλείτσας, Δρόσος (88’ Ζότα), Φαρμάκης, Ρούμπης, Τσουμάνης, Φερούλης, Ηλίας, Κουλούρης.
Χουλιαράδες (Τασιούλας): Θεμελής, Τσακμάκης (83’Κούτλας), Μιχάλης, Κρανάς (64’ Γρίβας), Τζάλλας, Μιχαηλίδης, Πρέμος (35’ Τάτσης Γ), Δάσκαλος, Γεράσης (78’ Τάτσης Α), Κακαράντζας, Λώλης.
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

* * *

PERAMA KATSIKA

Πέραμα - Κατσικά 1-5

 Ούτε το Πέραμα στάθηκε ικανό να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της Κατσικάς στο φετινό πρωτάθλημα με την ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα να επικρατεί εύκολα 1-5 και να διατηρεί την απόσταση ασφαλείας από την δεύτερη Καστρίτσα.
Η Κατσικά ξεκίνησε από την αρχή επιθετικά θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό της πράγμα που κατάφερε αφού το Πέραμα δεν στάθηκε ικανό να την απειλήσει. Μόλις στο 12΄ άνοιξε το σκορ με ένα πολύ ωραίο δυνατό σουτ του Κωνσταντινίδη έξω από την περιοχή, με τον Κόρρο να πηγαίνει να μπλοκάρει την μπάλα αλλά τελικά να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 25΄ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Γιωτάκης είχε σουτ στο δοκάρι. Από εκεί και μετά χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες με Γιωτάκη και Νάκο ενώ στο 39΄ ο Γιωτάκης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Νάκο και εκείνος με πλασέ έκανε το 0-2. 
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν επιθετικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν δοκάρι στο 52΄ με τον Μανιώτη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντόβας έβγαλε ωραία σέντρα και ο Παπαρούνας στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 1-2.  
Η συνέχεια όμως δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι γηπεδούχοι μιας και η Κατσικά ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με σκόρερ τον Γιάννη Νάκο έφτασε εύκολα στη νίκη. Στο 57΄ μετά από λάθος γύρισμά της άμυνας της Προοδευτικής ο Νάκος έκλεψε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 1-3. Ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ασωνίτης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Νάκος με κεφαλιά σημείωσε χατ-τρικ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4. 
Ακολούθησε ένα «στείρο» 25λεπτο και στο 83΄ η Θύελλα πέτυχε ένα ακόμη γκολ όταν μετά από σέντρα ο Νάνος «έπιασε» ένα ωραίο ψαλίδι, ο Κόρρος έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Μούτσιο και εκείνος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-5. 
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Παπαδημητρίου-Τσάντας).
Πέραμα: Κόρρος, Ντόβας Γ. (67΄ Ντοντοβέτσι), Μπαρούτας, Μηλίτσης, Αλμπάνης (60΄ Ντόβας Ν.), Διάμντης (63΄ Ζαλαβράς), Σταματόπουλος, Παλάσκας (46΄ Σίμος), Λάππας, Παπαρούνας, Μανιώτης 
Κατσικά: Διαμάντης, Νάνος, Ασωνίτης, Καλογερόπουλος, Βαρτζιώτης (78΄ Πότσης), Τάτσης, Γούλας (71΄ Ριστάνης), Κωνσταντινίδης (67΄ Γιαννάκης), Γιωτάκης (76΄ Μαρούλης), Νάκος, Μούτσιος.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

* * *

KRAPSH KASTRITSA

Κράψη - Καστρίτσα 0-2

Στο κυνήγι της Κατσικάς συνεχίζει να βρίσκεται η Καστρίτσα, η οποία επικράτησε 0-2 της Κράψης και η απόσταση από την πρωτοπόρο παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς.
Η επιστροφή του Κώστα Θανάση συνδυάστηκε με γκολ στο παιχνίδι ενώ και το 0-2 από τον Κώστα Διαμαντόπουλο ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραν τη νίκη απέναντι σε μια Κράψη που προσπάθησε να παλέψει το παιχνίδι έχοντας μάλιστα και δυο δοκάρια αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.
Η Καστρίτσα έφτασε κοντά στο γκολ στο 10’ όταν ο Διαμαντόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Θανάσης πήρε την κεφαλιά όμως ο Σταυρόπουλος ενστικτωδώς απέκρουσε τη μπάλα. Σουτ του Σιουκουλάνη στο 13’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Σταυρόπουλος. Ένα ακόμη σουτ από πλευράς Καστρίτσας στο 20’ με τον Αναστασιάδη η μπάλα λίγο άουτ. Η υπεροχή της ομάδας του Μανώλη Λιαπάκη καρποφόρησε στο 28’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ (για το οποίο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν υπήρχε) του Διαμαντόπουλου και σύγχυση στην άμυνα της Κράψης η μπάλα έφτασε στον Θανάση που με σουτ την έστειλε στ δίχτυα κάνοντας το 0-1. Η μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει η Κράψη χάθηκε στο 30’ όταν ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε το τείχος και κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Γρηγοριάδη. Το 0-2 για την Καστρίτσα ήρθε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με φοβερό σουτ του Διαμαντόπουλου από 30 μέτρα και παρά την προσπάθεια του Σταυρόπουλου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι με το 0-2 υπέρ τους έριξαν στροφές ωστόσο είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλο γκολ. Στο 47’ ο Γιάκος έκανε τη σέντρα όμως πριν η μπάλα φτάσει στον Θανάση και τη στείλει στα δίχτυα απομάκρυναν οι αμυντικοί. Ο Ναυρόζογλου στο 60’ έκανε τη σέντρα η μπάλα έφτασε στον Θανάση που έκανε το σουτ χωρίς όμως να βρει το στόχο. Σουτ του Θανάση στο 62’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Σταυρόπουλος. 
Στο 68’ σουτ του Θανάση η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σταυρόπουλου. Μεγάλη ευκαιρία στο 85’ για την Κράψη με τον Σταμούλη να εκτελεί κόρνερ η μπάλα έφτασε στο Τσομπάι που ήταν αφύλακτος όμως το σουτ που έκανε η μπάλα κατέληξε άουτ. 
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Βύζας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Γρηγοριάδη.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Θανασιάς - Σπυρογιώτης). 
Κράψη: Σταυρόπουλος, Μάρκος, Καρατζιάς, Φαρμάκης, Καράσας, Κολιός (76’ Τσομπάι), Ζήσης, Βύζας, Κατσούδας (71’ Σήτος), Σταμούλης, Αλεξίου (46’ Ζαμπέτας-67’ λ.τρ. Σταματίου).
Καστρίτσα: Γρηγοριάδης, Δοβανάς, Διαμαντόπουλος, Μπίζιος, Τζίμας, Κύρκος, Αναστασιάδης (79’ Γκούβας), Γιάκος, Θανάσης (89’ Τσεκούρας), Μπιστιόλης (67’Ορφανός), Σιουκουλάνη (58’ Ναυρόζογλου).

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κόντσικα-Αγία Μαρίνα α.α. 0-3
Σερβιανά-Κοσμηρά 0-9
Κράψη-Καστρίτσα 0-2
Πέραμα-Κατσικά 1-5
Μικρασιάτες-Πίνδος Κόνιτσας 1-2
Αγροτ. Αστέρα-Χουλιαράδες 3-2
Ελεούσα-Αετός Νήσου 0-2
Κρύα-Μέτσοβο 3-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κατσικά 47 43-12
2. Καστρίτσα 43 46-13
3. Αγροτ. Αστέρας 42 43-11
4. Χουλιαράδες 39 50-18
5. Πίνδος Κόνιτσας 31 34-21
6. Μέτσοβο 30 47-29
7. Αετός Νήσου 29 36-24
8. Κράψη 24 36-24
9. Αγία Μαρίνα 24 32-23
10. Κοσμηρά 18 28-22
11. Πέραμα 15 23-37
12. Ελεούσα 15 29-35
13. Κρύα 12 25-42
14. Μικρασιάτες 10 18-43
15. Κόντσικα 6 17-49
16. Σερβιανά 0 5-109

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8, 9/2/2020)
Καστρίτσα-Κόντσικα
Κράψη-Σερβιανά
Πίνδος Κόνιτσας-Αγροτ. Αστέρας
Κατσικά-Κρύα
Μέτσοβο-Αετός Νήσου
Χουλιαράδες-Ελεούσα
Κοσμηρά-Μικρασιάτες
Αγία Μαρίνα-Πέραμα