«Μάχη με το χρόνο» δίνουν οι Σιόντης-Κάστρο

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Έτοιμοι να επιστρέψουν στις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι Στέφανος Σιόντης και Φάμπρι Κάστρο και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν τα δύο κεντρικά χαφ μπορούν να υπολογίζονται από τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τα Χανιά.
Οι δύο παίκτες του ΠΑΣ υπέστησαν τράβηγμα στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν. Η απουσία τους είναι ιδιαίτερα αισθητή στη μεσαία γραμμή και φάνηκε τόσο στην ήττα από τον Λεβαδειακό στο «Ζωσιμάδες» όσο ακόμα και στη νίκη στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη. Οι τρεις προπονήσεις που απομένουν μέχρι τον κυριακάτικο αγώνα με τα Χανιά θα δείξουν το κατά πόσο θα μπορεί ο Γιαννίκης να υπολογίζει στις υπηρεσίες τους. Τα μηνύματα πάντως είναι αισιόδοξα, κυρίως για τον Σιόντη. 
Από την άλλη, η επιδημία των εποχικών ιώσεων «χτύπησε» και τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αρρώστησαν οι Νικολιάς, Πήλιος και Αποστολόπουλος και δεν προπονήθηκαν χτες. Προτιμήθηκε να παραμείνουν κλινήρεις προκειμένου να αναρρώσουν, αλλά και να μην «κολλήσουν» και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. 
Η χτεσινή προπόνηση έγινε στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής κάτω από βροχόπτωση και το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις σε μικρούς  χώρους με τη μπάλα, ασκήσεις τακτικής, αλλά και δίτερμα. Οι Παντελάκης και Λέο δεν προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά ο λόγος δεν ήταν κάποιος τραυματισμός και ήταν περισσότερο προληπτικά για αποφόρτιση και συντήρηση. 

Βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ ο Ελευθεριάδης
Από την χτεσινή προπόνηση απουσίαζε και ο Χρήστος Ελευθεριάδης, όμως ο λόγος ήταν ευχάριστος και αφορούσε τη βράβευσή του από τον ΠΣΑΠ ως πρώτου σκόρερ της περσινής Football League. 
H γιορτή του ποδοσφαιριστή και του ΠΣΑΠ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά υπήρχαν και ειδικές βραβεύσεις.
Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε πέρυσι πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Παναχαϊκής στη Football League, πετυχαίνοντας 16 γκολ όσα και ο Μιγκέλ Μπιανκόνι με τη φανέλα του Πλατανιά, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη Λαμία.
Ο 28χρονος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν υποψήφιος και στην κατηγορία του καλύτερου Έλληνα της Football League, ωστόσο δεν αναδείχθηκε νικητής.

Διαιτητής ο Κολυτάς
Ο Σπύρος Κολυτάς από την Κέρκυρα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τα αντίπαλο τα Χανιά την Κυριακή στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Κολυτά θα είναι ο Δημήτρης - Θεοχάρης Σκορδίλης από την Κέρκυρα και ο Παναγιώτης Κουβαλάκης από τη Δράμα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος από τη Φλώρινα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ιωάννης Καλύβας από την Ευρυτανία.