Ήττα-σοκ του ΠΑΣ 0-1 από τον Λεβαδειακό

on .

PAS LEBADEIAKOS 20 1 20

• Γρουσούζικη αποδείχτηκε η 13η αγωνιστική της Super League 2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 0-1 από τον «κακό δαίμονα» Λεβαδειακό.

Σκόρερ για τους Βοιωτούς που μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση της ανόδου στις καθυστερήσεις (92’) ο Μεχία. Την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ προανήγγειλε ο Αργεντικός Πίτου Γκαρσία.
Οι Γιαννιώτες πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και ηττήθηκαν με 0-1 από το Λεβαδειακό που ανέβηκε στην τρίτη θέση με 23 βαθμούς, ένα βαθμό λιγότερο από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο ΠΑΣ έμεινε στους 30 βαθμούς και «πέταξε στα σκουπίδια» την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Οι τραυματισμοί των Σιόντη και Κάστρο στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έφεραν δυο αλλαγές στα χαφ του βασικού σχήματος του ΠΑΣ στη χθεσινή αναμέτρηση με τους Βοιωτούς.  Ο Καρτάλης με τον Λιάσο ανέλαβαν αυτόν το ρόλο. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε τη γιαννιώτικη ομάδα με το αγαπημένο του πλέον 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο αρχηγός Μπουκουβάλας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο στα στόπερ οι Παντελάκης και Σκόνδρας. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Λιάσος και Καρτάλης, δεξί εξτρέμ ο Ξύδας, αριστερό ο Νάουμετς που επέστρεψε στην ενδεκάδα του ΠΑΣ και επιθετικό δίδυμο οι Λέο και Κρίζμαν.

Μέτριο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, το παιχνίδι ήταν μέτριο έως κακό ποιοτικά. Ο ΠΑΣ είχε με την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ήταν εντελώς ανούσια και η υπεροχή του ήταν φλύαρη.  Οι Γιαννιώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 12’. Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο προωθημένος Λιάσος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπάγιτς. Στο 18’ ο Συμελίδης έβγαλε μπαλιά στον Ενόμο όμως απομάκρυνε έγκαιρα με το κεφάλι ο Χουτεσιώτης.  Από σέντρα του Μπουκουβάλα στο 20’, ο Κρίζμαν πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπάγιτς. Ο Κονέ στο 24’ εκτέλεσε το κόρνερ, υπήρξε αναμπουμπούλα στο πρώτο δοκάρι, ο Ιωαννίδης προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκλεισε καλά το οπτικό του πεδίο. Το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί, αλλά τον Λεβαδειακό να είναι πολύ καλά στημένος αμυντικά και να δυσκολεύει τους Γιαννιώτες στο κομμάτι της δημιουργίας.  

Στο ίδιο έργο θεατές
Η γιαννιώτικη ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά στο να βρει διαδρόμους για να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού,είχε σε πολύ κακή μέρα τους επιθετικούς της και κυρίως τον Κρίζμαν που ήταν εκτός παιχνιδιού, ενώ και στον αντίποδα η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου ήταν νωθρή και ακίνδυνη στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο 55’ ο Παμλίδης βρήκε χώρο, έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού μπλοκαρε σταθερά τη μπάλα, στην πρώτη και ουσιαστικά μοναδική τελική προσπάθεια του ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος.

«Έμφραγμα» στο φινάλε
Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού τους Νικολιά και Πίτου Γκαρσία στις θέσεις των Νάουμετς και Καρτάλη, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στην εικόνα και τη ροή του αγώνα.  Τελικά ο ΠΑΣ πλήρωσε ακριβά την χτεσινή πολύ κακή του εμφάνιση και την έλλειψη δημιουργίας , δεχόμενος γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάντζιος τροφοδότησε τον Πολέτο, αυτός  κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε τη παράλληλη σέντρα που κόντραρε πάνω στον Σκόνδρα, ο  Αποστολόπουλος γλίστρησε και πέφτοντας δεν κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο για την άμυνα του ΠΑΣ και ο Μεχία πρόλαβε το τάκλιν του Πίτου Γκαρσία και την έξοδο του Χουτεσιώτη και έκανε το 0-1 χαρίζοντας το τρίποντο στον Λεβαδειακό.
Διαιτησία: Βεργέτης Χρ. (Βεργέτης Δ. - Κύριος) Αρκαδίας
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Καρτάλης (79’ Πίτου), Λιάσος, Νάουμετς (64’ Νικολιάς), Ξύδας (46’ Παμλίδης), Κρίζμαν, Λέο.
Λεβαδειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Μπάγιτς, Άνγκουα, Αργυρόπουλος, Βήχος, Λιάγκας, Κονέ, Καραχάλιος, Κοζορώνης (65’ Μεχία), Ιωαννίδης (70’ Πολέτο), Ενόμο (57’ Μάντζιος), Συμελίδης.

Αποχωρεί ο Πίτου Γκαρσία
Το χτεσινό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Πίτου Γκαρσία με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Αργεντινός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη γιαννιώτικη ομάδα. Κάτι που προανήγγειλε χτες και ο ίδιος με ανάρτηση του στο instagram, αποχαιρετώντας ουσιαστικά την ομάδα και την πόλη των Ιωαννίνων.
Ο Γκαρσία εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του στην Αργεντινή, κάτι που έγινε απολύτως σεβαστό από τους διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Την είδηση επιβεβαίωσε και στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης σημειώνοντας ότι αποχώρηση παίκτη σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει μεταγραφή για να αντικατασταθεί. 

Κυριακή (16/02) με Απόλλωνα Σμύρνης
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 14.45 ορίστηκε τελικά από τη διοργανώτρια αρχή να διεξαχθεί η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 17η αγωνιστική της Super League 2.  

Κοντά στον ΠΑΣ ο Νάτσος του Ατρόμητου
Κοντά στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση για την περίοδο του Ιανουαρίου βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αναμένεται να αποκτήσει τον Σπύρο Νάτσο από τον Ατρόμητο. Ο 22χρονος μέσος αγωνίζεται στην ομάδα του Ατρόμητου και μάλιστα στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε φανέλα βασικού με την ομάδα του Περιστερίου στο πρωτάθλημα της Super League. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και στα τελευταία 15 παιχνίδια παραμένει εκτός αποστολής. Ο Σπ. Νάτσος είναι από την Πρέβεζα και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Αθλόπολις Πρέβεζας. Είναι διεθνής με τις Εθνικές Παίδων, Νέων και Ελπίδων της Ελλάδας.