Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

KRAPSH KATSIKA

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Κατσικά, 1-3 την Κράψη

• Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα πήρε η Κατσικά η οποία πέρασε με νίκη 1-3 μέσα από την έδρα της Κράψης στο γήπεδο Λιμνοπούλας και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή με το τέλος του πρώτου γύρου.
Ένα παιχνίδι που είχε πρωταγωνιστή τον νεαρό Νίκο Γούλα ο οποίος έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο πέτυχε ένα όμορφο γκολ με εκτέλεση φάουλ, έδωσε το 0-2 στο Νάνο και γενικά η απόδοση του ήταν αυτή που ξεκλείδωσε το παιχνίδι για την Κατσικά χωρίς φυσικά να υστερήσουν και οι υπόλοιποι παίκτες.
Από την άλλη πλευρά η Κράψη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των φιλοξενούμενων ωστόσο θα μπορούσε στα τελευταίο δεκάλεπτο εκεί που όλοι νόμισαν ότι ο αγώνας είχε κριθεί να βάλει δύσκολα στην Κατσικά αφού μείωσε το σκορ και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες να κάνει και το 2-3.
Η Κατσικά ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 2' έχασαν την ευκαιρία με τον Νάκο να κάνει το σουτ, βγάζει σε κόρνερ όμως ο Σταυρόπουλος.
Στο 10΄ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με μια πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Γούλα, που πέρασε τη μπάλα πάνω από το τοίχος και την έστειλε στα δίχτυα του Σταυρόπουλου. Ο Κωνσταντινίδης στο 16' έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σταυρόπουλος. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 38' για να δούμε την επόμενη καλή φάση στο παιχνίδι  όταν ο Γούλας εκτέλεσε κόρνερ κεφαλιά του Λισγάρα μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε καλύτερο παιχνίδι και με περισσότερες φάσεις. Έτσι στο 52' ο Κωνσταντινίδης κλέβει τη μπάλα στο κέντρο, βγάζει κάθετη στον Νάκο, που από πλάγια δεξιά πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (53')  ο Σταμούλης κάνει το πλασέ όμως ο Διαμάντης βγάζει τη μπάλα κόρνερ. Η Θύελλα μέσα σε ένα πεντάλεπτο πέτυχε δυο γκολ σκοτώνοντας τις όποιες σκέψεις και ελπίδες είχε η Κράψη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο 60΄ ο Γούλας έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά πάσαρε στον Νάνο και αυτός  από κοντά πλάσαρε για το 0-2. Ο Νάκος στο 65΄ βρέθηκε σε θέση βολής  μέσα στην περιοχή κάνει το  σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 0-3. Στο 78' ο Γιωτάκης κάνει τη σέντρα η μπάλα έφτασε στον  Γιαννάκη που έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει  λίγο άουτ. Σουτ του  Βλάχου στο 83'  η μπάλα  ελάχιστα άουτ. Η Κράψη στο 85' μείωσε σε 1-3 με τον Σταμούλη που βρέθηκε σε θέση βολής από την κάθετη του Ζαμπέτα. Στο 88΄ ο Σταμούλης έκανε τη σέντρα κεφαλιά του Κατσούδα αποκρούει ο Διαμάντης και στη συνέχει διώχνει σε κόρνερ η άμυνα της Κατσικάς. Στο 89΄εκτελέστηκε το κόρνερ, σουτ του Ζήση από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε ξανά ο Διαμάντης και κράτησε το τελικό 1-3.
Διαιτησία: Τάσης (Θανασιάς-Διαμάντης Λ.). 
Κράψη: Σταυρόπουλος, Καρασάς, Μάρκο (46' Κατσούδας), Φαρμάκκης, Μάρκος, Σήτος (46' Καρατζιάς), Ζήσης, Κολιός, Σταμούλης, Τσομπάι (70' Αλεξίου), Βύζας (75' Ζαμπέτας).
Κατσικά: Διαμάντης, Αντωνίου (81' Παππάς), Λισγάρας, Βαρτζιώτης, Κωνσταντίνιδης, Τάτσης, Γούλας (79' Βλάχος), Νάνος, Γιωτάκης (81' Μαρούλης), Νάκος (66' Γιαννάκης), Ασωνίτης.

* * *

MIKRASIATES NHSI

Α.Ε Μικρασιατών - Νησί 0-2

Με νίκη έκλεισε  τον πρώτο γύρο, ο Αετός Νήσου, ο οποίος πέρασε από την έδρα της ΑΕΜ με 0-2 και έφτασε τους 25 βαθμούς, αφήνοντας την ΑΕΜ στους 10.
Η ΑΕΜ αγωνίστηκε καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με 10 παίκτες, καθώς λόγω ιώσεων δεν είχε δεύτερο μικρό παίκτη για την ενδεκάδα και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα πάλεψε το ματς  και κατάφερε να  το ισορροπήσει. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε το Νησί πολύ καλά, έχοντας μόλις στο 7΄ δοκάρι, με το σουτ του Γκόντζου να σταματά στην συμβολή των δοκαριών. Στο 9΄ ήταν σειρά της ΑΕΜ να απειλήσει, με το σουτ του Κολοβού, να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσαμητρόπουλου, ενώ στο 16΄ οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Μαυρίδης εκτέλεσε φάουλ  λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Μπαλαντάνης πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι ευκαιρίες εναλλάσσονταν για τις δύο ομάδες και στο 19΄ είχε σειρά ο Αετός να απειλήσει, με το στρωτό σουτ του Τζιμογιάννη να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στα μέσα του πρώτου μέρους κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να ανοίξουν το σκορ, με το  σουτ του Μωραΐτη από τα πλάγια να καταλήγει στα δίχτυα του Ζότα. Στο 35΄ πραγματοποιήθηκε μια αμφισβητούμενη φάση, που ξεσήκωσε τους γηπεδούχους, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Νησιού, σε τράβηγμα του Αθανασίου από τον Ανανιάδη, απόφαση που πάρθηκε με μια μικρή καθυστέρηση και ίσως αυτό να ξεσήκωσε τις αντιδράσεις, την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπίλης, με τον Ζότα να αποκρούει πέφτοντας στην σωστή γωνία. Αμέσως μετά και στο 36΄ η ΑΕΜ έχασε ευκαιρία, με το σουτ του Μπαλαντάνη μέσα από την περιοχή, να δυσκολεύει τον Τσαμητρόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Με το 0-1 να παραμένει, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, και πάλι πιο καλά μπήκαν οι Νησιώτες, με τον Τζιμογιάννη να εκτελεί το φάουλ  στο 55΄και τον Ζότα να μπλοκάρει την μπάλα. Από στατική φάση, απείλησαν και οι Μικρασιάτες, με τον Μητρογιάννη να στέλνει την μπάλα πάνω στον Τσαμητρόπουλο. Στο 61΄ ο Κολοβός έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν βρέθηκε στην περιοχή και με προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσαμητρόπουλο, ο οποίος του ''έκλεψε'' την μπουκιά από το στόμα. Επόμενη καλή στιγμή το σουτ του Ανανιάδη, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ο Αετός στο 81΄ ''κλείδωσε'' την υπόθεση νίκη, με το πλασέ του Γκόντζου, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Παπαδημητρίου-Ντόντης Θ.)
ΑΕΜ (Δημήτρης Ξανθάκης): Ζότα, Σιόντης, Πιλικίδης (71΄ Παππάς), Μπαλαντάνης, Χρυσοστόμου, Ανανιάδης, Κολοβός, Αναγνωστόπουλος (27΄ λ. τρ. Ναυρόζογλου Α.), Μητρογιάννης, Μαυρίδης.
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Τσαμητρόπουλος, Μωραΐτης (84΄ Κουβάτης), Κονδύλης, Στογιάννης, Αθανασίου, Μάτσιας (78΄ λ. τρ. Πολύζος), Κασίμης, Τζιμογιάννης, Κοντογιάννης, Μπίλης (84΄Κάτσενος), Γκόντζος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

PERAMA ELEOUSA

Πέραμα - Θύελλα Ελεούσας 3-2

Τη διαδρομή κόλαση-παράδεισος έκανε η Προοδευτική, η οποία βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Ελεούσα στο τέλος του πρώτου μέρους ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αντώνη Κοζανίτη έδειξαν ψυχή και πάθος και μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι σε 3-2 κάνοντας έτσι το τέλειο δώρο στον προπονητή τους που είχε την ονομαστική του εορτή.
Στη σκιά λοιπόν της ένστασης από τους Μικρασιάτες και την αφαίρεση τριών βαθμών τους οποίους το Πέραμα έχει κατακτήσει στους αγωνιστικούς χώρους έγινε το παιχνίδι με τους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας να μπαίνουν αγχωμένοι στο γήπεδο κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ελεούσα και είχε τον έλεγχο του αγώνα.
Η ομάδα του Κώστα Βελτσίστα κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς όταν ο Βελτσίστας έκανε την κάθετη μπαλιά από δεξιά, ο Μπανδέλης βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έκανε το 0-1.
Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 12΄ ο Πεπόνης Θ. έκανε την κάθετη από δεξιά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Πασχάλη και εκείνος ανενόχλητος την έστειλε στην δεξιά γωνία της εστίας του Ελευθεριάδη πραγματοποιώντας το 0-2. Η ομάδα του Αντώνη Κοζανίτη προσπάθησε να αντιδράσει έφτασε όμως στην περιοχή δύο φορές όταν ο Στάθης στο 22΄ και το 27΄ δεν κατάφερε να κάνει το καλό «τελείωμα».
Από την άλλη και η Ελεούσα είχε καλές στιγμές ειδικά στο 37΄ όταν ο Βελτσίστας έκανε την πάσα και ο Πασχάλης έστειλε με πλασέ την μπάλα στην γωνία που έπεσε ο Ελευθεριάδης και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στην επανάληψη οι φωνές του Αντώνη Κοζανίτη στα αποδυτήρια  αλλά και οι αλλαγές που πραγματοποίησε φαίνεται να έπιασαν τόπο.
Το Πέραμα άλλαξε άρδην την εικόνα τους σε σχέση με το πρώτο μέρος.
Την πρώτη καλή στιγμή ωστόσο στην επανάληψη την είχε στο 47΄ η Ελεούσα όταν ο Τζουρμανάς έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 55΄ Ντοντοβέτσι και Διαμάντης δεν κατάφεραν σε διπλή ευκαιρία να πετύχουν την μείωση του σκορ, κάτι που έγινε όμως στο 60΄ όταν ο Διαμάντης έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε έφτασε στον Ντοντοβέτσι που με πλασέ από κοντά και αριστερά έκανε το 1-2. Τρία λεπτά αργότερα μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Βασίλη Στάθη που με πλασέ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε σε 2-2. Από το 75΄ και μετά η Ελεούσα ανέβηκε προσπαθώντας να διεκδικήσει το τρίτο γκολ, αλλά ο Αντώνης Κοζανίτης φάνηκε πιο διαβασμένος και στο 82΄ η Προοδευτική πέτυχε το νικητήριο γκολ όταν ο Διαμάντης έβγαλε την βαθιά μπαλιά ο Σταματόπουλος με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Κόλλιας-Γκέλης)
Πέραμα: Ελευθεριάδης, Ντόβας Γ., Μπαρούτας, Διαμάντης, Μηλίτσης, Αλμπάνης (46΄ Σίμος), Δούβλης, Παλάσκας (32΄ Σταματόπουλος), Ντοντοβέτσι (77΄Ρίζος), Στάθης, Μπισέλας (46΄ Μανιώτης).
Ελεούσα: Κεφάλας, Τσακανίκας Β., Μαμακής, Οικονόμου, Τζουρμανάς, Τσακανίκας Ι., Πεπόνης Ι., Πεπόνης Θ., Βελτσίστας, Πασχάλης, Μπανδέλης (67΄Τσίντας).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κράψη-Κατσικά 1-3
Αγροτ. Αστέρας-Κρύα 4-1
Πέραμα-Ελεούσα 3-2
Σερβιανά-Πίνδος Κόνιτσας 0-8
Καστρίτσα-Αγία Μαρίνα 4-2
Κοσμηρά-Χουλιαράδες 0-2
Μικρασιάτες-Αετός Νήσου 0-2
Κόντσικα-Μέτσοβο 0-5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κατσικά 41 35-11
2. Αγροτ. Αστέρας 38 39-8
3. Καστρίτσα 37 37-12
4. Χουλιαράδες 36 46-14
5. Μέτσοβο 28 42-24
6. Πίνδος Κόνιτσας 25 31-20
7. Αετός Νήσου 25 33-23
8. Κράψη 21 34-22
9. Αγία Μαρίνα 21 29-21
10. Πέραμα 17 20-30
11. Κοσμηρά 15 19-21
12. Ελεούσα 14 27-31
13. Κρύα 10 20-37
14. Μικρασιάτες 10 16-39
15. Κόντσικα 6 17-43
16. Σερβιανά 0 4-93

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(25, 26/1/2020)
Καστρίτσα-Σερβιανά
Πίνδος Κόνιτσας-Κοσμηρά
Αετός Νήσου-Αγροτ. Αστέρας
Μέτσοβο-Πέραμα
Ελεούσα-Κρύα
Χουλιαράδες-Μικρασιάτες
Αγία Μαρίνα-Κράψη
Κατσικά-Κόντσικα