«Τζάμπα» αποκλεισμός του ΠΑΣ Γιάννινα από το Κύπελλο

on .

PAO PAS KYPELLO 15 1 20 

• Παρότι προηγήθηκε στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Παντελάκη (24’), ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε ένα κακό και φοβισμένο 20λεπτο στην επανάληψη και δεχόμενος τρία γκολ από τον Παναθηναϊκό ηττήθηκε με 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.  
Οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση, πληρώνοντας τις αναγκαστικές αλλαγές των Σιόντη και Κάστρο,  από τις οποίες χάθηκε η μάχη του κέντρου.  

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Με το προσφιλές του πια 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Αργύρης Γιαννίκης στο «Σπύρος Λούης», χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με το πρώτο ματς στο «Ζωσιμάδες». Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννίκογλου, ο Αποστολόπουλος ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, στο αριστερό ο Μπουκουβάλας και στο κέντρο της άμυνας οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Δίδυμο στα αμυντικά χαφ σε μία ακόμη αναμέτρηση ο Σιόντης με τον Κάστρο, δεξί εξτρέμ ο Ξύδας, αριστερό ο Καρτάλης και το δίδυμο στη γραμμή κρούσης αποτελούσαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.

Μπήκε καλά ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ δεν μπήκε φοβισμένα και «ψαρωμένα» στο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του άσκησαν pressing ψηλά στους «πράσινους» από το ξεκίνημα του αγώνα. Ένα σουτ του Κάστρο στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα έδειξε τις προθέσεις των παικτών του Αργύρη Γιαννίκη. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε μια προσπάθεια με τον Ινσούα στο 11’ που πέρασε ανεκμετάλλευτη,  αλλά την πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία την είχε ο ΠΑΣ. Συγκεκριμένα στο 12’ ο Ξύδας δέχθηκε τη μπαλιά από σουτ του Κρίζμαν που κόντραρε, με προσποίηση βγήκε απέναντι από τον Διούδη αλλά καθυστέρησε να πλασάρει με αποτέλεσμα ο πορτιέρο των «πράσινων» να του κλείσει το οπτικό πεδίο.
Σε κεφαλιά του Μακέντα στο 12’ μετά  από σέντρα του Μπουζούκη η μπάλα πέρασε  δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιαννίκογλου.

Γκολ-«χρυσάφι» ο Παντελάκης
Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ο ΠΑΣ τα πήγαινε περίφημα στα ανασταλτικά του καθήκοντα και παράλληλα έψαχνε το χώρο και τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, κάτι που το κατάφερε στο 24’. Ο Αποστολόπουλος από τα δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Παντελάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 0-1. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ανθρώπους του ΠΑΣ αλλά όχι από τον σκόρερ μιας και σεβάστηκε το πέρασμά του από το «τριφύλλι».   

«Άναψε φωτιές» το offside
Στο 33’ ακυρώθηκε λανθασμένα ως offside γκολ που πέτυχε ο Ινσούα με υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Καλύβα, με τις αποδοκιμασίες να είναι έντονες από τους «πράσινους». 
Ο Ξύδας με σουτ στο 36’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ να πηγαίνει προηγούμενος με 0-1 στα αποδυτήρια, όμως χολωμένος και πληγωμένος από δύο αναγκαστικές αλλαγές, οι οποίες έμελλε να κρίνουν και το παιχνίδι. Ο Σιόντης συγκρούστηκε με τον Ζαχίντ και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Λιάσο, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου τραυματίστηκε και ο Κάστρο και αντικαταστάθηκε από τον Νικολιά. 

Τρομερή επέμβαση Γιαννίκογλου
Ο ΠΑΣ μπήκε και πάλι καλά στην επανάληψη  έχοντας ένα σουτ με τον Καρτάλη στο 48’ αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.
Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενέτειναν την πίεσή τους και  στο 51’ ο Γιαννίκογλου έκανε τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Περέα   σώζοντας τον ΠΑΣ από την ισοφάριση. 

Δίλεπτο σοκ με δύο γκολ
Η πίεση του Παναθηναϊκού και η αδυναμία του ΠΑΣ να κρατήσει μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής  τελικά  έγειραν την «πλάστιγγα». Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 56’ όταν ο Ζαχίντ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Δώνης στην πλάτη της άμυνας και συγκεκριμένα του Μπουκουβάλα με κεφαλιά νίκησε τον Γιαννίκογλου και ισοφάρισε σε 1-1.
Πριν καλά-καλά ο ΠΑΣ συνέλθει από το γκολ του Δώνη, δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 58’. Σε κόρνερ από τα δεξιά του Ζαχίντ, η άμυνα του ΠΑΣ δεν απομάκρυνε καλά, ο Χατζηγιοβάνης σούταρε, η μπάλα μετά τις «καραμπόλες» έφτασε στον Σένκεφελντ και αυτός με πλασέ νίκησε τον Γιαννίκογλου για το 2-1, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα των «πρασίνων».

Σκορ πρόκρισης ο ΠΑΟ
Το παιχνίδι στη συνέχεια κύλησε σε πιο χαμηλό τέμπο μέχρι να έρθει η φάση του 70’. Ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Γιόχανσον και ο διαιτητής Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Ο Μακέντα  στο 72’ το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-1, σκορ πρόκρισης για τους γηπεδούχους στα προημιτελικά.
Μετά το γκολ του Μακέντα ακολούθησε μια σύρραξη και αρκετή ένταση. Ο Καρτάλης πήγε να πάρει τη μπάλα, έπεσαν πάνω του οι παίκτες των «πράσινων», δέχτηκε σπρώξιμο από Δώνη και Χατζηγιοβάνη με αποτέλεσμα να «κιτρινιστούν» Καρτάλης, Δώνης και Γιαννίκογλου.
Ο ΠΑΣ έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα καθώς στο 76’ ο Κουρμπέλης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη από τον Παπαδόπουλο για μαρκάρισμα-καρατιά στον Νικολιά. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα του ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός προς την εστία του Διούδη.  
 Πλέον οι Γιαννιώτες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Λεβαδειακό στο «Ζωσιμάδες».
Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Νικολαΐδης-Καλύβας)
Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Μπουζούκης (46’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αρ. Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Κάστρο (43’ λ.τρ Νικολιάς), Σιόντης (23’ λ.τρ Λιάσος), Καρτάλης, Ξύδας (75’ Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν.