ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ +7

on .

pas 1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2020 ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε άνετα με 0-3 του Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League 2 πρώτος και αήττητος.

Μάλιστα, με το χτεσινό διπλό οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Απόλλωνα με 0-1 από τον Λεβαδειακό και αύξησαν στο +7 τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση. Σκόρερ για την ομάδα του Γιαννίκη που κράτησε το μηδέν παθητικό στην άμυνα για όγδοο σερί παιχνίδι οι Κάστρο (31'), Κρίζμαν (37') και Λέο (81').

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε χτες σε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Καραϊσκάκη που ήταν το τελευταίο ματς του 2019, βάζοντας τον Σκόνδρα στη θέση του Ζιούλη. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε τη γιαννιώτικη ομάδα με το αγαπημένο του πλέον 4-4-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Αποστολόπουλος και στο αριστερό ο Μπουκουβάλας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν ο Σκόνδρας με τον Παντελάκη, στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κάστρο και Σιόντης , δεξί εξτρέμ ο Ξύδας, αριστερό ο Λώλης και δίδυμο στην επίθεση οι Παμλίδης και Κρίζμαν.

Μπήκε φορτσάτος ο ΠΑΣ
Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τον ΠΑΣ να είναι κυρίαρχος και να μπαίνει ορεξάτος από τα πρώτα λεπτά. Το δίδυμο Κάστρο και Σιόντη κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και οι Γιαννιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της αναμέτρησης.
Η γιαννιώτικη ομάδα είχε την πρώτη της στιγμή στο 4' με σουτ του Μπουκουβάλα που πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 5' ο Κρίζμαν δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, η μπάλα στρώθηκε στον Λώλη που έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκέκα.
Ο ΠΑΣ συνέχισε να παίζει στο ίδιο τέμπο και στο 10' έφτασε κοντά στο γκολ και είχε δοκάρι. Ο Αποστολόπουλος έκανε την κίνηση από δεξιά και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σουλιώτη και βρήκε την συμβολή των δοκαριών του Γκέκα. 
Μετά το γρήγορο πρώτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός κάπως έπεσε στο επόμενο τέταρτο, με τον ΠΑΣ πάντως να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Στο 24' ο Παμλίδης σκόραρε όταν δέχτηκε ασίστ του Λώλη και ο Σιόντης άφησε κάτω από τα πόδια, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως off side καθώς ο επιθετικός του ΠΑΣ ήταν πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Απόλλωνα όταν δέχτηκε την πάσα. Ο Σιόντης στο 28’ με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Γκέκα.

Γκολ-φάουλ ο Κάστρο
Το πρώτο ημίωρο συμπληρώθηκε με τον ΠΑΣ να διατηρεί τον έλεγχο, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει. Τελικά αυτό έγινε στο 31' όταν οι Γιαννιώτες κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Το τείχος του Απόλλωνα δεν στήθηκε καλά, ο Κάστρο είδε την ανοιχτή γωνία του Γκέκα και με φαλτσαριστή εκτέλεση νίκησε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Κολομβιανό σκόρερ, τους συμπαίκτες του, αλλά και από τους περίπου 100 φιλάθλους του ΠΑΣ που βρέθηκαν στην κερκίδα των φιλοξενούμενων στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

«Χτύπησε» πάλι ο Κρίζμαν
Μετά το γκολ του Κάστρο, το μομέντουμ του αγώνα ήταν σαφώς υπέρ της γιαννιώτικης ομάδας, η οποία κυριάρχησε πλήρως μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 
Στο 34’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου, ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά και ο Γκέκας μπλοκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια προ του Παντελάκη.
Στο 37’ ο ΠΑΣ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κρίζμαν. Ο Λώλης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Ναζίμ, ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, χορεύοντας την άμυνα των γηπεδούχων, έβγαλε μαγική σκαφτή πάσα στον Κρίζμαν. Ο Κροάτης απέφυγε τον Καρρίκι με προσποίηση και με σουτ νίκησε τον Γκέκα για το 0-2. Το γκολ αυτό ήταν το τέταρτο φετινό του Κρίζμαν στο πρωτάθλημα και μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο καθώς είχε σκοράρει και κόντρα στον Καραϊσκάκη Άρτας.
Μάλιστα, στο 44' ο Κρίζμαν λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό τέρμα όταν δέχτηκε την ασίστ του Αποστολόπουλου από δεξιά, όμως ήταν σε αρκετά πλάγια θέση και το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γκέκα. Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και ενδεικτικό της πλήρους υπεροχής του ΠΑΣ είναι ότι οι Λαρισαίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελική προς την εστία του Χουτεσιώτη.

Φουριόζος και στην επανάληψη
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να φτάσει και σε τρίτο τέρμα στο ματς, όταν στο 46’ ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Ξύδα και Παμλίδη, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στον Κρίζμαν που έκανε το σουτ αλλά ο Γκέκας έδιωξε σωτήρια. Στην εξέλιξη της φάσης ο γκολκίπερ των Θεσσαλών είχε απάντηση και στο πλασέ του Μπουκουβάλα.
Ο ΠΑΣ έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε χθες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Φιλιππούπολης, χάνοντας νέα καλή ευκαιρία με τον Παμλίδη στο 64’. Ο Κρίζμαν,  ύστερα από αντεπίθεση, πάσαρε στον πρώτο σκόρερ των Γιαννιωτών, αλλά αυτός έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Γλίτωσε το καρδιοχτύπι
Σταδιακά και όσο κυλούσε ο χρόνος ο ΠΑΣ έδινε χώρο στον Απόλλωνα Λάρισας και προσπαθούσε να βγει σε αντεπιθέσεις. Οι Λαρισαίοι είχε ένα καλό πεντάλεπτο από το 70' έως το 75' όταν και είχαν 3 καλές στιγμές για να φτάσουν στο γκολ, δεν κατάφεραν όμως να σπάσουν το μηδέν παθητικό της άμυνας του ΠΑΣ. 
Αρχικά στο 71' ο Τασιούλης σούταρε με φάλτσο αλλά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη, ενώ στο 72' ο Σκούπρα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Παντελάκης παραλίγο να βάλει αυτογκολ στην προσπάθειά του να διώξει σε κόρνερ. Ο Χουτεσιώτης στο 73’ μπλόκαρε με δυσκολία  τη μπάλα σε κεφαλιά του Καρρίκι. Στο 75’ ύστερα από κόρνερ του Λίταινα, ο Σιφναίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ ο Χατζής ύστερα από γύρισμα έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το κερασάκι ο Λέο
Μετά από ένα διάστημα που κατέβαλε προσπάθειες ο Απόλλωνας για να μειώσει στο σκορ, ο ΠΑΣ καθάρισε οριστικά την υπόθεση νίκη στο 81’.
Ο Κρίζμαν έκλεψε τη μπάλα από τα δεξιά, πάσαρε στον Παμλίδη, ο οποίος άνοιξε για τον Καρτάλη και αυτός άφησε τη μπάλα έξυπνα κάτω από τα πόδια για τον Λέο και ο Γάλλος επιθετικός με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3. 
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ντάουλα από τη Δυτική Αττική βρήκε τους Γιαννιώτες να πανηγυρίζουν την 5η σερί νίκη και συνολικά την 8η στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας να μη δεχθεί γκολ και να κρατήσει το μηδέν παθητικό στην άμυνα για όγδοο σερί παιχνίδι. 
Διαιτησία: Ντάουλας (Πλακάς –Πετρίδης)
Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μπελά): Γκέκας, Γκουστάβο Σάντος (60’ Τασιούλης), Σουλιώτης (84’ Μπρέμπος), Σκούπρα, Χατζής, Μπαστακός, Λίταινας, Κουρτεσιώτης, Καρρίκι, Σιφναίος, Ναζίμ (85’ Νύκταρης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σκόνδρας (84’ Ζιούλης), Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας (71’ Καρτάλης), Λώλης (55’ Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν.