Η Α’ κατηγορία στο μικροσκόπιο

on .

katsika

• Μετά το πέρας και της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ο «Πρωινός Λόγος» κάνει μια ανασκόπηση στην πορεία όλων των ομάδων μέχρι αυτή τη στιγμή, επισημαίνει τις ευχάριστες αλλά και τις δυσάρεστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

 Θύελλα Κατσικάς (βαθμοί 35)

Δυο στροφές πριν το τέλος του πρώτου γύρου η Θύελλα Κατσικάς κατάφερε να ρίξει από την κορυφή τον Αγροτικό Καστρίτσας και να πάρει την  θέση του.
Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα αν και στην αρχή δεν είχε βλέψεις για το πρωτάθλημα, αλλά πιο πολύ τον θεσμό του κυπέλλου, έχει καταφέρει να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Α’ κατηγορία, δείχνοντας μέχρι στιγμής ότι είναι ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος και να πάρει την άνοδο.

 Αγροτικός Καστρίτσας(34 β)

Για αρκετές αγωνιστικές η ομάδα της Καστρίτσας είχε την πρωτοκαθεδρία, όμως, το Μέτσοβο ήταν αυτό που την έριξε από την κορυφή μετά την ισοπαλία που πήρε στην έδρα της.
Η Καστρίτσα έδειξε από την αρχή ότι θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, ωστόσο στην πορεία του πρωταθλήματος έμεινε με λίγους παίκτες με αποτέλεσμα ο προπονητής Μανώλης Λιαπάκης να μην μπορεί να δίνει τις ανάσες που θα ήθελε στους βασικούς και αυτό, ίσως, ήταν που πλήρωσε και στο παιχνίδι με το Μέτσοβο.
Πλήγμα για τον Αγροτικό και η τιμωρία του πρώτου σκόρερ Κώστα Θανάση με τρεις αγωνιστικές και περιμένουμε να δούμε πως θα τον αναπληρώσει ο κ. Λιαπάκης μιας και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα παίζει ντέρμπι κορυφής με την Κατσικά.

Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά(32β)

Η μοναδική ομάδα που ξεκαθάρισε από την αρχή ότι στόχος της είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο ήταν ο Αγροτικός Αστέρας.
Το ξεκίνημα για την ομάδα του Αλέκου Τάτση ήταν καλό, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν όπως την περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας αφού υπήρχαν βαθμολογικές απώλειες ρίχνοντάς τους στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Αγροτικός πήρε ανάσα μετά τη νίκη του μέσα στην Καστρίτσα και δείχνει σημεία ανάκαμψης αλλά θα πρέπει και αυτός να ενισχυθεί κυρίως στη θέση του σέντερ-φορ για να μπορέσει να παραμείνει μέσα και στους δυο στόχους που έχει βάλει για φέτος.

 Χουλιαράδες (30 β)

Σταθερή αξία όλα τα χρόνια στην Α’ κατηγορία είναι η ομάδα των Χουλιαράδων.
Με μια διοίκηση και έναν προπονητή τον Σπύρο Τασιούλα που είναι επτά χρόνια στον πάγκο της ομάδας και χωρίς πολλά χρήματα και φανφάρες δείχνουν κάθε χρόνο ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και φέτος εκτός από τους τρεις πρώτους του βαθμολογικού πίνακα δεν έχουν ηττηθεί από καμία άλλη ομάδα και αυτό δείχνει πολλά.
Φυσικά ο στόχος είναι το Κύπελλο και σε αυτό θα ρίξουν το βάρος προπονητής και παίκτες.

Μέτσοβο (25 β) 

Πολύ καλή πορεία πραγματοποιεί η ομάδα του Μετσόβου και με βάση την εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα φαίνεται ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για την παραμονή της.
Οι Μετσοβίτες κατάφεραν να αξιοποιήσουν πολύ καλά μέχρι τώρα τον παράγοντα έδρα ενώ πήραν βαθμούς και σε παιχνίδια εκτός και ίσως εκεί που κανείς δεν το περίμενε όπως στο ματς με την Καστρίτσα.
Μειονέκτημα για την ομάδα του Κώστα Γκολφινόπουλου ο κακός αγωνιστικός χώρος που ειδικά τώρα με τις βροχές και τα χιόνια δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Πίνδος Κόνιτσας(22 β)

Καλύτερη σε σχέση με πέρυσι είναι η ομάδα της Κόνιτσας που δείχνει ότι είναι αρκετά σοβαρή  με ένα φέρελπι και δικό της παιδί προπονητή τον Στέλιο Σιώτα που φέτος ανέλαβε την ομάδα. Αρκετά σκαμπανεβάσματα είχε στην απόδοση της και στα αποτελέσματα της στην αρχή του πρωταθλήματος η Πίνδος μέχρι να καταφέρει να ρολάρει και με τρεις συνεχόμενες νίκες μπόρεσε να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να ανέβει πάνω από τη μέση.

 Νησί (21β) 

Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα για τον Αετό Νήσου και τα καλά αποτελέσματα που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος έφεραν και την καλή βαθμολογική συγκομιδή.
Ωστόσο η ομάδα του Αποστόλη Τόλη δεν είχε την ανάλογη συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα αλλά παρόλα αυτά έχει καταφέρει να διατηρηθεί στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Θέλει, όμως, αρκετή προσπάθεια στο δεύτερο γύρο για να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Κράψη (18 β)

Μια ομάδα που ξεκίνησε με μεγάλες βλέψεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο αλλά δυστυχώς για αυτήν έμεινε αρκετά νωρίς εκτός στόχων. Με καλές μεταγραφές στην περίοδο του καλοκαιριού που ωστόσο δεν έδωσαν αυτά που περίμενε η διοίκηση και τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία όπου τη θέση του Χρήστου Αγγέλη πήρε ο Βασίλης Σιαφάκας.
Προσωπική μας άποψη είναι ότι δεν θα έχει πρόβλημα η ομάδα στο να παραμείνει στην κατηγορία αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα, κάτι που είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών.

Αγ.Μαρίνα(18β)

Πολύ καλό ξεκίνημα είχε στην κατηγορία η νεοφώτιστη Αγία Μαρίνα όπου αρχικά ήταν ίσως η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.
Αρκετά καλή η βαθμολογική συγκομιδή στον πρώτο γύρο για μια ομάδα με ελάχιστες μεταγραφές και με το ρόστερ να είναι βασισμένο στους παίκτες όπου ανέβασαν την ομάδα κατηγορία αλλά αυτό δεν επηρεάζει φέτος την ομάδα σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές όπου ήταν ανασταλτικός παράγοντας και οδηγούσε στον υποβιβασμό.

Προοδ.Περάματος(14β)

Κακή αρχή, καλή συνέχεια. Κάπως έτσι είναι η πορεία του Περάματος στο πρωτάθλημα με την ομάδα να κάνει από το καλοκαίρι μια ριζική ανανέωση. Αποχώρησαν αρκετοί παίκτες από το ρόστερ και ήρθαν αρκετοί νεαροί χωρίς την ανάλογη εμπειρία και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά.
Η έλευση του Αντώνη Κοζανίτη στην τεχνική ηγεσία άλλαξε τα πράγματα και δεν άργησαν να έρθουν και τα αποτελέσματα που δίνουν πνοή και ζωή στο Πέραμα προκειμένου να δώσει τη σκληρή μάχη της παραμονής.

Κοσμηρά(14β) 

Στην Κοσμηρά ισχύει ακριβώς το αντίθετο από ότι στο Πέραμα.Οι νεοφώτιστοι ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά στο πρωτάθλημα και όπως η Αγία Μαρίνα ήταν και αυτή μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις.
Αλλά δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη και τώρα είναι σε μια θέση όπου θα πρέπει να παλέψει για την παραμονή.  Δεν ξέρουμε τι θα κάνει όσον αφορά την ενίσχυση της αλλά είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες που θα βοηθήσουν στο να επιτευχθεί ο στόχος.

 Θύελλα Ελεούσας(11β) 

Η αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος είναι σίγουρα η Θύελλα Ελεούσας. Η ομάδα έχασε το καλοκαίρι σχεδόν ολόκληρο τον περσινό κορμό με τις αποχωρήσεις αρκετών έμπειρων και καλών ποδοσφαιριστών και δυστυχώς αυτοί που κλήθηκαν για να καλύψουν τα κενά τους δεν ανταποκρίθηκαν.
Τα αποτελέσματα όπως δείχνει και η βαθμολογία μόνο θετικά δεν είναι και αυτό ανάγκασε τον προπονητή Λεωνίδα Μαλισόβα στο να παραιτηθεί και τη θέση του πήρε ο Κώστας Βελτσίστας.
Συνάμα η ομάδα έχει μείνει και ακέφαλη διοικητικά μετά την παραίτηση του προέδρου Λάμπρου Τίκα αλλά και κάποιων μελών και αυτό δείχνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.
Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτή η ιστορική ομάδα να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία.

Κρύα(9β) 

Η επιστροφή της Κρύας στην Α κατηγορία μετά από ένα χρόνο στη Β΄δεν είναι όπως την περίμεναν η διοίκηση και ο προπονητής.
Παρότι υπάρχει καλό ρόστερ στην ομάδα δεν υπάρχουν οι ανάλογοι βαθμοί παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι παίκτες στα παιχνίδια που σε κάποια από αυτά πληρώνουν την αστοχία τους και την ατυχία τους.
Η διοίκηση και ο προπονητής Αντώνης Δημητρίου δεν το βάζουν κάτω, έχουν πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και στην καλύτερη των περιπτώσεων πιστεύουν ότι αν πάει στα μπαράζ εκεί μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

 Μικρασιάτες(9 β)

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι Μικρασιάτες που μέχρι στιγμής έχουν κάνει μια κακή πορεία τις 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, μια πορεία που τους φέρνει στις θέσεις του απευθείας υποβιβασμού στη Β’ κατηγορία. Η ομάδα φέτος δεν έχει καμία σχέση με την περσινή που πήγε στον τελικό του Κυπέλλου και σώθηκε άνετα μιας και υπήρχαν αποχωρήσεις βασικών παικτών και της σημαίας και αρχηγού επί πολλά έτη Σίμου Ναβρούζογλου.
Χρειάζεται οπωσδήποτε μεταγραφική ενίσχυση και αυτό θα κοιτάξει να κάνει η διοίκηση προκειμένου να σώσει την παρτίδα.

Κόντσικα (6 β)

Με μόλις μια νίκη και τρεις ισοπαλίες στο ενεργητικό της η Κόντσικα δικαίως βρίσκεται στην πρότελευταια θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Μια ομάδα που ανέβηκε φέτος στην Α’ κατηγορία αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να ενισχυθεί την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που αν και είναι ακόμη 15 παιχνίδι φαντάζει δύσκολο (όχι όμως ακατόρθωτο) στο να ανατραπεί.

Σερβιανά(0β) 

Καταστροφική αποδείχθηκε η χρονιά στη Γ’ Εθνική για τα Σερβιανά μιας και η επιστροφή τους στο τοπικό πρωτάθλημα δείχνει πόσο «γυμνή» ήταν η ομάδα που δεν είχε δικούς της παίκτες αλλά μισθοφόρους.
Το να σχολιάσουμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος, ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά το Βελισσάριο και την Κρανούλα είναι ένα ακόμη τρανό παράδειγμα όταν δεν έχεις δικούς σου παίκτες και υποδομές δεν μπορείς να σχεδιάζεις ανόδους με μισθοφόρους παίκτες γιατί στο τέλος τα πάντα διαλύονται.

Καλύτερη επίθεση: Χουλιαράδες 42 γκολ
Καλύτερη άμυνα: Κατσικά, Αγρ. Αστ.Άνω Καλαμά 7 γκολ
Χειρότερη επίθεση: Σερβιανά 3 γκολ
Χειρότερη άμυνα: Σερβιανά 76 γκολ
Περισσότερες νίκες: Κατσικά,Καστρίτσα 11 νίκες
Περισσότερες ισοπαλίες: Κοσμηρά 5
Περισσότερες ήττες: Σερβιανά 13

  

Ο Κώστας Θανάσης του Αγροτικού Καστρίτσας βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 19 γκολ και ακολουθεί με 12 γκολ ο Φώτης Λώλης των Χουλιαράδων και με 10 γκολ οι Γιάννης Νάκος της Κατσικάς και Μάριος Φερούλης της Κοσμηράς.

 

Τον Λευτέρη Μπάγια απέκτησε το Κεφαλόβρυσο
Την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Λευτέρη Μπάγια από τον Πωγωνάτο ανακοίνωσε το Κεφαλόβρυσο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη μεταγραφή του Μπάγια Λευτέρη από την ΑΕΔ Πωγωνάτος. Ο Λευτέρης είναι μεσοεπιθετικός, γεννημένος το 1987. Στο φετινό Πρωτάθλημα έχει σκοράρει 4 φορές σε 12 παιχνίδια που αγωνίστηκε(558 λεπτά συμμετοχής). Λευτέρη καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης Κεφαλόβρυσου».

 

Πήρε Λιπιώτη και Κατσάνο ο Βοτανικός
Σε δύο σημαντικές μεταγραφές προχώρησε ο Ολυμπιακός Βοτανικού στην προσπάθεια που κάνει για να ανέβει στην Α κατηγορία.
Συγκεκριμένα απέκτησε τον επιθετικό Θωμά Λιπιώτη και τον αμυντικό Κοσμά Κατσάνο αμφότεροι από τους Αμπελόκηπους.
Η ομάδα του Βοτανικού δεν θ σταματήσει την ενίσχυση της και εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και άλλος ποδοσφαιριστής.

Τον Άρη Μάντζο απέκτησε η Κρύα
Επιθετική ενίσχυση για την ομάδα της Κρύας η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού Άρη Μάντζου από τους Ραφταναίους.
Ο Μάντζος έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν τόσο στην Κρύα, όσο και στους Λογγάδες, Κ 17, Ανατολή και θα βοηθήσει από την πλευρά του όσο μπορεί στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία.
Η Διοίκηση κινείται και για την απόκτηση τριών ακόμη παικτών που θα δυναμώσουν το ρόστερ.

Στην Καστρίτσα ο Κώστας Διαμαντόπουλος
Την πρώτη χειμερινή μεταγραφή ανακοίνωσε ο Αγροτικός Καστρίτσας αποκτώντας από τον Απόλλωνα Πάργας τον 27χρονο Κώστα Διαμαντόπουλο.
Ο Διαμαντόπουλος έχει περάσει από αρκετές ομάδες του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο μιας και έχει θητεία τόσο στη Γ Εθνική όσο και στη Δ' και είναι πραγματικά μια δυνατή προσθήκη για την ομάδα του Αγροτικού Καστρίτσας και όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» ο προπονητής Μανώλης Λιαπάκης η ομάδα θα ενισχυθεί μιας και είναι μέσα σε δυο στόχους, πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Τον Ζώτο απέκτησε η Κληματιά
Ο επιθετικός Θοδωρής Ζώτος από τον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της Κληματιάς για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ο Ζώτος με τη φανέλα του Αλμυρού πέτυχε 12 τέρματα τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ συνολικά 97 τέρματα έχει σημειώσει με την ομάδα της Βουνοπλαγιάς τα προηγούμενα πέντε χρόνια. 
Ο 25χρονος δεινός σκόρερ αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Σπύρου Μάνθου στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση της Α.Ε Κληματιάς: «Η πρώτη μεταγραφή για τη χειμερινή σεζόν είναι ο Θοδωρής Ζώτος από την ομάδα του Αλμυρού βουνοπλαγιάς. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».