Η άνοδος στη Γ’ Εθνική θα κριθεί στις λεπτομέρειες

on .

synenteyksh erasitexniko

•  Είναι οι πρωτεργάτες της μέχρι τώρα πορείας των τριών ομάδων που φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α’ Ερασιτεχνική και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. 
Οι προπονητές Πέτρος Κοντοδήμας (Θύελλα Κατσικάς), Μανώλης Λιαπάκης (Αγροτικός Καστρίτσας) και Αλέκος Τάτσης (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά) σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησαν στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» και στους Χρήστο Καλύβα και Νίκο Γιωτίτσα.
Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχατε θέσει ως στόχο την άνοδο;
Α.Τ: «Εμείς το είχαμε πει από την αρχή ότι θα παλέψουμε για ένα στόχο είτε αυτό είναι πρωτάθλημα είτε το Κύπελλο. Μέχρι στιγμής είμαστε μέσα και στους δύο στόχους, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη και πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και με βάση τη βαθμολογία οι τρεις ομάδες έχουν ξεχωρίσει και επειδή έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες αλλά και με τις Κατσικά και Καστρίτσα, θεωρώ ότι έχουμε από τις πιο καλές,  ποιοτικές ομάδες. Νομίζω όμως ότι το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο και έχει πολύ δρόμο ακόμη».
Π.Κ: «Και εμείς από το καλοκαίρι είχαμε πει ότι η Κατσικά επειδή έχει πολλά χρόνια να πάρει κάτι πως έφτασε η στιγμή να το κάνει και είπαμε πιο εφικτό είναι το Κύπελλο ανάλογα με τις κληρώσεις και από εκεί και πέρα να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και να κάνουμε μια καλή πορεία. Τώρα μας έχει βγει κάτι καλό, αλλά το ότι είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα δεν λέει κάτι, συνεχίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε ό,τι καλύτερο. Να δώσω και συγχαρητήρια στους δυο συναδέλφους για την μέχρι τώρα πορεία των ομάδων τους και να ευχηθώ στη δική μου ομάδα τα καλύτερα».
Μ.Λ: «Εμείς αυτό που θέσαμε σαν στόχο από την αρχή ήταν να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα να μπορέσει να πρωταγωνιστεί για να έχουμε όλοι μας ένα κίνητρο. Πιστεύω πως ως ένα βαθμό το έχουμε καταφέρει. Όπως είπαν και οι συνάδελφοι,το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και νομίζω ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει το πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά τη διακοπή γιατί ο ένας μήνας διακοπής είναι πάρα πολύς καιρός»
Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα τέλεια παιχνίδια που έκαναν φέτος οι ομάδες σας και ποια θα θέλατε να ξεχάσετε; 
Α.Τ: «Η ομάδα μου έκανε ένα πολύ καλό αγώνα με τους Χουλιαράδες στην αρχή του πρωταθλήματος όπου δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Ωστόσο κάποια ματς δεν μας πήγαν καλά όπως αυτό με την Κοσμηρά, την οποία θεωρώ πολύ καλή ομάδα. Εκεί κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο,το μυαλό των παικτών μου δεν ήταν εκεί και το παιχνίδι με την Κράψη που μπορεί η μπάλα να μην ήθελε να μπει μέσα μιας και κάναμε πολλές τελικές αλλά χάσαμε δυο πολύτιμους βαθμούς που μπορεί να μας στοιχίσουν».
Π.Κ: «Καθοριστικό παιχνίδι για εμάς ήταν με την ομάδα του Παρακαλάμου όπου εκεί δείξαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος και αυτό μας βγήκε μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα είναι ερασιτεχνικό και εμείς σαν προπονητές πρέπει να δώσουμε ελαφρυντικά σε παίκτες που μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην βρίσκονται σε καλή μέρα ή να υπάρχει ατυχία ή υποτίμηση αντιπάλου. Εμάς μας έχει στοιχίσει το παιχνίδι με το Πέραμα όταν ήταν αρκετά αδύναμο όχι ότι δεν είχαμε καλή απόδοση αλλά ήμασταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Φυσικά και το παιχνίδι με την Κοσμηρά όπου και εκεί κάναμε ένα καλό παιχνίδι, χάσαμε δυο πέναλτι αλλά η μπάλα έτσι είναι κάπου θα σου δώσει και κάπου όχι. Εμάς μας έδωσε παιχνίδι με τους Χουλιαράδες που ήταν οριακό ποιος θα το πάρει».
Μ.Λ: «Εγώ θυμάμαι το παιχνίδι με τους Χουλιαράδες που ήταν πολύ δύσκολο και το πήραμε στο τέλος και ήταν σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όπως και το παιχνίδι με το Νησί πάλι στο τέλος. Το παιχνίδι που θέλω να ξεχάσω είναι το τελευταίο με το Μέτσοβο δεν μπήκαμε καλά στο ματς, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ,μείναμε με δέκα παίκτες από νωρίς, τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος καταφέραμε και ισοφαρίσαμε αλλά ήταν ένα παιχνίδι που αν είχαμε καλή διαχείριση στην αρχή ίσως είχαμε και καλύτερο αποτέλεσμα».
Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το πρωτάθλημα;
Α.Τ: «Δύσκολη ερώτηση. Είναι πολλοί παράγοντες αλλά θεωρώ ότι θα κριθεί στο ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Επειδή τώρα ακολουθεί μια μεγάλη διακοπή, το μέλλον των ομάδων θα εξαρτηθεί πολύ από αυτό. Οι ομάδες που θα δουλέψουν το χρονικό διάστημα της διακοπής θα είναι πιο ανταγωνιστικές και θα έχουν καλύτερο μέλλον στη συνέχεια. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί στα ντέρμπι, εμείς χάσαμε από την Κατσικά που είναι μια πολύ καλή ομάδα, πήγαμε στην Καστρίτσα κάναμε μια τεράστια νίκη.Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στις ομάδες που δεν δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία, είμαστε χαλαροί και υποτιμάμε τον αντίπαλο και εκεί είναι το κλειδί να είμαστε σοβαροί για να πετύχουμε το στόχο μας».
Π.Κ: «Σίγουρα είναι μεγάλο το διάστημα της διακοπής. Στην ομάδα μας δεν έχουμε πολλούς φοιτητές και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μαζευτούμε. Εγώ θα πω ότι είναι και η διάθεση που έχει η διοίκηση της κάθε ομάδας, γιατί όλοι έχουμε ελλείψεις, στο να ενισχυθεί η κάθε ομάδα. Είναι πολύ νωρίς υπάρχουν άλλα 17 παιχνίδια, φαίνονται οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει, οι τρεις ομάδες και οι Χουλιαράδες που κάνουν μια αξιόλογη πορεία και έχουν χάσει μόνο από τους τρεις πρώτους, ενώ έχουν κερδίσει τα παιχνίδια που έχουν στραβώσει για εμάς και αυτό λέει πάρα πολλά. Το πρωτάθλημα τελικά όποιος φτάσει μέχρι το τέλος θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο αυτά τα παιχνίδια. Τα ματς με τις λεγόμενες «μικρές» ομάδες θα καθορίσουν τον πρωταθλητή».
Μ.Λ: «Σίγουρα είναι το πώς θα είναι οι ομάδες μετά τη διακοπή αλλά και το πώς θα κινηθούν οι διοικήσεις να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στα ρόστερ. Πέρα από τα μεταξύ μας παιχνίδια υπάρχουν και άλλα 13 στο δεύτερο γύρο από τα οποία είδαμε ότι στον πρώτο γύρο και οι τρεις ομάδες είχαν βαθμολογικές απώλειες, άρα σημαντικά είναι και αυτά  τα παιχνίδια μιας και τα  ντέρμπι περισσότερο βοηθάνε στον ψυχολογικό τομέα. Θέλουν βάση και προσοχή όλα τα παιχνίδια μιας και υπάρχουν αξιόλογες ομάδες όπως οι Χουλιαράδες, το Μέτσοβο, οι νεοφώτιστες Κοσμηρά και Αγία Μαρίνα, η Κόνιτσα ανεβαίνει σιγά-σιγά, το Νησί κάνει πολύ καλή πορεία. Θα έχει μέλλον πολύ το πρωτάθλημα».
Θα ενισχυθούν οι ομάδες σας τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;
Α.Τ: «Εμείς θέλουμε ενίσχυση.Είμαστε μια ομάδα με αρκετούς φοιτητές, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα αυτό τώρα που έρχονται γιορτές και από την πλευρά μου δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, τα παιδιά θέλουν να φύγουν να πάνε στα σπίτια τους και από την άλλη αν μείνουν πίσω στην προπόνηση θα είναι σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα. 
Εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε κάποιους παίκτες που χρειαζόμαστε σε θέσεις όπου έχουμε εντοπίσει κάποια προβλήματα. Κάποιοι παίκτες θα φύγουν, κάποιοι θα έρθουν για να είμαστε  ανταγωνιστικοί και στο δεύτερο γύρο, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν σωστά με την έννοια ότι αυτοί που θα μείνουν εδώ και αυτοί που θα φύγουν για γιορτές δεν πρέπει να φύγουν για πολλές μέρες ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε γιατί δεν γίνεται να δουλέψουμε με 10 άτομα και οι υπόλοιποι 8 να μην δουλεύουνε γιατί μετά δεν υπάρχει ισορροπία».
Π.Κ: «Πιστεύω ότι κάθε ομάδα έχει ελλείψεις. Το θέμα είναι να διατηρηθούν οι ισορροπίες γιατί αν πάρεις κάποιον παίκτη δεν θα τον πάρεις για να συμπληρώσεις αλλά θα τον πάρεις γιατί τον χρειάζεσαι να παίξει. 
Για εμένα παίζουν μεγάλο ρόλο τα αποδυτήρια και να διατηρήσεις μια ισορροπία οπότε εμείς θα κοιτάξουμε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες. Βεβαίως αν μας προκύψει κάποιος παίκτης σε συγκεκριμένη θέση όπου έχουμε εντοπίσει θα αποκτηθεί αλλά πάντα με γνώμονα την ισορροπία μέσα στα αποδυτήρια. 
Εμείς έχουμε μεγάλο ρόστερ και μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις και πρέπει να το αποδυναμώσουμε λίγο το ρόστερ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και λίγο καλύτερα γιατί ξέρετε ότι στο ερασιτεχνικό όλοι θέλουν να παίζουν και όσο καλή διαχείριση να κάνεις πάντα θα υπάρχουν παράπονα. Κοιτάμε πάντως να αποκτήσουμε δυο το πολύ ποδοσφαιριστές».
Μ.Λ: «Καταρχήν να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που είναι στην ομάδα γιατί έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια για να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Από την αρχή το ρόστερ ήταν μικρό, για διάφορους λόγους στην πορεία έφυγαν κάποιοι παίκτες, χάσαμε τον Πότση που έφυγε νωρίτερα από ότι τον περιμέναμε, ο Γιάκος ήταν φαντάρος και τώρα επέστρεψε. Σίγουρα σε συνεννόηση με τη διοίκηση θα ενισχυθούμε και να πάρουμε παίκτες που θα μπορέσουν να μπουν κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας και θα μας βοηθήσουν στο πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να έχουμε διάρκεια».
Πιστεύετε ότι όποια από τις τρεις ομάδες πάρει την άνοδο, έχει τα φόντα να ανταπεξέλθει στη Γ’ Εθνική;
Α.Τ: «Εγώ το μόνο που θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια, ματώνουν οικονομικά, στερούν χρήματα από τις οικογένειες τους ότι αυτή η ομάδα που θέλει και πρέπει  να βγει να έχει και συνέχεια. Το λέω αυτό γιατί τη χρονιά που βγήκαμε με τα Σερβιανά με συνεννόηση με τη διοίκηση τους είχα πει 2 μήνες πριν αν πραγματικά η ομάδα θέλει να βγει γιατί δεν είναι εύκολο, αφού οι απαιτήσεις είναι αυξημένες οπότε πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο ώστε να υποστηριχθούν οι ομάδες και να μείνουν στην κατηγορία ή αν πέσουν να μπορούν τουλάχιστον να είναι ανταγωνιστικές και αξιοπρεπείς στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και να μην υπάρχει αυτό που βλέπουμε τώρα με τα Σερβιανά και είναι πολύ κρίμα. Από την πλευρά μου πρώτα από όλα εύχομαι να παραμείνει η Ανατολή και όποια ομάδα ανέβει μακάρι να παραμείνει στην κατηγορία και να έχει στόχο να ανεβάσει το επίπεδο του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου».
Π.Κ: «Σίγουρα η επόμενη μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πρέπει να υπάρξει σωστός προγραμματισμός και το να βγει μια ομάδα είναι το πόσο έτοιμη θα είναι να ανταποκριθεί στην επόμενη κατηγορία. Ξέρουμε ότι τα οικονομικά μεγέθη είναι μεγάλα, δεν υπάρχει ο ένας για να ματώσει και φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο. Εμείς δεν ξεκινήσαμε με στόχο να πούμε πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, πιστεύω όμως ότι βάση υποδομών είμαστε πολύ έτοιμοι πάνω σε αυτό, σε γήπεδα, σε χώρους, σε ακαδημίες, με κόσμο που υποστηρίζει πολύ την ομάδα, με μια διοίκηση που είναι πάρα πολύ κοντά. 
Σίγουρα πρέπει να υπάρχει και άλλη ομάδα από τα Γιάννινα στην παραπάνω κατηγορία, κοιτάξτε πόσοι παίκτες από τα Γιάννινα έχουν πάει σε άλλες ομάδες στους γύρω νομούς. Θα μπορούσαμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα πολύ δυνατή με Γιαννιώτες, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και να υπάρχει και μια συνεργασία με τον ΠΑΣ και ό,τι άλλο προκύψει. 
Βέβαια τα οικονομικά μεγέθη που υπάρχουν στις άλλες περιοχές είναι πολύ μεγάλα και οι τοπικές ομάδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά τα μεγέθη. Είναι κρίμα να φεύγουνε τόσα πολλά παιδιά και να αγωνίζονται αλλού και να μην υπάρχει μια δεύτερη ομάδα στα Γιάννινα για να μπορέσουν να μείνουν. Οπότε πρώτος στόχος είναι να παραμείνει η Ανατολή και να προκύψει μια δεύτερη ομάδα που να είναι έτοιμη».
Μ.Λ: «Όπως είπαν και τα παιδιά αλλάζοντας κατηγορία αλλάζουν και τα δεδομένα και τα οικονομικά και τα αγωνιστικά. Οι διοικήσεις των ομάδων του ερασιτεχνικού δίνουν μεγάλο αγώνα κάποιοι άνθρωποι παλεύουν μόνοι τους βάζουν χρήμα και αφιερώνουν πολύ χρόνο από την προσωπική τους ζωή και κάνουν πολλά πράγματα πολλές φορές περισσότερα από αυτά που μπορούν να κάνουν. 
Το θέμα είναι το πώς θα ανταποκριθείς όταν θα ανέβεις κατηγορία. Είδαμε ομάδες όπως η Κρανούλα που πλέον δεν υπάρχει, τα Σερβιανά, η Ανατολή φέτος κάνει μια καλή προσπάθεια. Θα πρέπει οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την διοίκηση της ομάδας που θα ανέβει να βοηθηθούν και από την πόλη, από τον ΠΑΣ,από την ΕΠΣΗΠ να έχουν μια στήριξη και μια βοήθεια. Σημαντικό ρόλο παίζει και το γηπεδικό, πέρυσι τα Σερβιανά αναγκαζόταν και έπαιζαν στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ και ένα ακόμη θέμα είναι τα παιδιά που παίζουν στο Σούλι στο Καναλάκι να μπορέσουν οι παράγοντες να τα προσελκύσουν και να φτιάξουν μια δυνατή ομάδα. Μακάρι να μείνει  και η Ανατολή και να υπάρχουν δυο ομάδες του χρόνου στην Γ’ Εθνική».

syn
Υπήρχαν παράπονα φέτος για τις ομάδες σας από τη διαιτησία;
Α.Τ: «Έχουμε αξιόλογους διαιτητές αλλά κάποιοι θέλουν δουλειά στο θέμα διαχείρισης και κάποιοι άλλοι θέλουν άλλα πράγματα ώστε να μπορέσουν να πάνε παραπάνω. Δεν νομίζω να κάνουν κάτι εσκεμμένο μπορεί να έχω κάποια παράπονα αλλά δεν θέλω να πάρω θέση για τη διαιτησία».
Π.Κ: «Ούτε εγώ ασχολούμαι πολύ με τους διαιτητές. Είναι θετικό ότι έχουμε διαιτητές σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες, όμως τα κρίσιμα παιχνίδια θα πρέπει να τα δει καλύτερα η Επιτροπή και να μπαίνουν πιο έμπειροι διαιτητές. Να μην ασχοληθούμε πολύ με αυτό το κομμάτι, πρέπει να κοιτάμε τις ομάδες μας ώστε να έχουν ηρεμία οι παίκτες και να μην παρεκτρέπονται στους διαιτητές».
Μ.Λ: «Υπάρχουν καλοί διαιτητές και σε αυτό που ήθελα να σταθώ είναι σε κάποια παιχνίδια που η συμπεριφορά των διαιτητών εξαγριώνει τους παίκτες, τον κόσμο. Χρειάζεται περισσότερος σεβασμός σε αυτούς που αφήνουν τα σπίτια τους, σε θέμα συμπεριφοράς.»
Αν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι Κατσικά-Καστρίτσα επηρεάσει τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Μ.Λ: «Σίγουρα ένα σημαντικό παιχνίδι με δυο δυνατές ομάδες, όπως είναι ο Αγροτικός Καστρίτσας και η Θύελλα Κατσικάς. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που ναι μεν θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και μεγάλο κίνητρο για τις δυο ομάδες αλλά είναι ένα παιχνίδι μετά το οποίο υπάρχει και συνέχεια. Υπάρχουν ακόμη δεκαέξι παιχνίδια».
Π.Κ: «Στα ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, θα επηρεάσει σχετικά με το ρυθμό και σε τι αγωνιστική κατάσταση θα είναι οι ομάδες μετά από αυτή τη μεγάλη διακοπή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο καλά προετοιμασμένοι αυτό το διάστημα και από εκεί και πέρα μπορεί να είναι σημαντικό αλλά δεν είναι καθοριστικό,καθώς είναι πάρα πολύ νωρίς. Είναι ένα ακόμη παιχνίδι και ένας γύρος, οπότε όποιο αποτέλεσμα και να έρθει δεν καθορίζει κάτι».
Α.Τ: «Ένα ντέρμπι δεν κρίνει τον πρωταθλητή ούτε κρίνει κάτι στην πορεία, υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμη μπροστά μας. Αυτό που νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι όποιος και να κερδίσει, είναι η μετέπειτα πορεία και η συνέχεια το πως μπορείς να διαχειριστείς αυτή τη νίκη που θα κάνεις. Εμείς κερδίσαμε μέσα στην Καστρίτσα που ήταν δύσκολος αγώνας, δύσκολος αντίπαλος αλλά μετά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε αυτή τη νίκη κι να είναι θετική η συνέχειά μας και όποια να κερδίσει δεν κρίνει κάτι.Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι με το Πέραμα, επειδή παίξαμε και στο Κύπελλο έχει μια νεανική ομάδα, ο Αντώνης έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά εκεί, θέλει μεγάλη προσοχή και στόχος είναι οι τρεις βαθμοί για να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις».
Για το στόχο που έχετε  θέσει του Κυπέλλου και πώς βλέπετε τα ματς των προημιτελικών.
ΜΛ: «Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που ενδιαφέρει όλες τις ομάδες, συνήθως είναι και ο θεσμός των εκπλήξεων σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο. Ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει πολύ αλλά μέχρι να εκείνο το παιχνίδι με τον Αγρ. Αστέρα Άνω Καλαμά υπάρχει δρόμος και έχουμε καιρό να προετοιμαστούμε».
Π.Κ: «Είχαμε την ατυχία να κληρωθούμε με ομάδα παραπάνω κατηγορίας αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Η Ανατολή έχει ένα προβάδισμα λόγω ποιότητας παιχτών, λόγω του ότι δουλεύει σε άλλα πρότυπα ημι-επαγγελματικά αλλά δε σημαίνει ότι είμαστε χαμένοι.Έχουμε τις πιθανότητές μας, παίζουμε στην έδρα μας,είναι το παραδοσιακό ντέρμπι στα Γιάννινα και πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα θα εμφανιστούμε προετοιμασμένοι».
Α.Τ: «Και για εμάς είναι ένας στόχος που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς. Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, βέβαια θα γίνει αργότερα, θα παίξει ρόλοκαι  η μεταγραφική περίοδος που θα γίνει τώρα, αν θα έρθουν κάποια παιδιά που μπορουν να βοηθήσουν κι να πλαισιώσουν την ομάδα. Επίσης, θα παίξει μεγάλο ρόλο κάποιοι παίχτες που έχουν τραβήξει έως τώρα το κουπί, 11-12-13  παίχτες που έχουν πάρει τις περισσότερες συμμετοχές. Σε αυτά τα ματς πρέπει να έχεις παίχτες σε ετοιμότητα, με αγωνιστικό ρυθμό ώστε αν χρειαστεί να μπορείς να τα διαχειριστείς Κυριακή-Τετάρτη και μπορούν να σε βοθήσουν τα μέγιστα».
Το αν αποτελεί επιπλέον κίνητρο για την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΠΣΗΠ, η συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος.
Μ.Λ: «Σίγουρα είναι πρόκληση. Το θέμα είναι ότι εδώ οι ομάδες δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή και καλό είναι αλλά να μπορέσουν να ανταποκριθούν και οι ομάδες. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι εφόσον μπορούν να το στηρίξουν».
Π.Κ: «Αν φτάσεις και το κατακτήσεις είναι μια πρόκληση, αλλά είναι πολύ μακρινό να παίξεις με μια ομάδα ομάδα που δεν θα ξαναπαίξει η ομάδα σου. Νομίζω για τη συμμετοχή υπάρχει κι ένα σεβαστό ποσό, παράβολο που έως τώρα δεν είχαν ανταποκριθεί οι τοπικές ομάδες. Να είμαστε καλά,ας το κατακτήσουμε κι βλέπουμε».
Α.Τ: «Από τη στιγμή που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ομάδες το να πάμε παραπέρα είναι δύσκολα τα πράγματα. Από εκεί και πέρα η κατάκτηση του Κυπέλλου, εάν έρθει για την ομάδα μου θα είναι ακόμη ένα τρόπαιο, για τα παιδιά, για εμένα και ηθική ικανοποίηση και μακάρι να έρθει γιατί όλοι οι προπονητές κι οι ποδοσφαιριστές θέλουν ένα τρόπαιο στη συλλογή τους».
Πόσο δύσκολος είναι ο συνδυασμός επαγγέλματος και προπονητικής για εσάς:
Μ.Λ: «Το πρόγραμμά μου με προσωπική εργασία δεν είναι τόσο επιβαρυμένο. Έχω αρκετό χρόνο ενασχόλησης με την ομάδα και με τα διπλώματα που δίνουμε τις εξετάσεις. Μπορώ προς το παρόν και τα προσαρμόζω, δεν έχω κάποια δυσκολία. Το θέμα είναι να μπορέις προσαρμόσεις τις προπονήσεις με βάση τη δουλειά που έχουν οι ποδοσφαιριστές, πόσα άτομα θα έχεις στην προπόνηση, αν είναι κουρασμένα από τη δουλειά τους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προβλημά μου που πρέπει να διαχειριστώ».
Π.Κ: «Επειδή μας αρέσει η μπάλα και ασχολούμαστε από μικροί κι όλοι ήμασταν επαγγελματίες είναι μια πολύ καλή διέξοδος και ενασχόληση πέρα από την επαγγελματική μας ιδιότητα την οποία έχουμε κι είναι επιβαρυμένη. Είναι μια διέξοδος που σε χαλαρώνει, όση πίεση κι αν έχουμε σε αγώνες, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Μας δίνει και μια ένταση που την θέλουμε έτσι ώστε να είμαστε σε εγρήγορση όλη την εβδομάδα και στα παιχνίδια».
Α.Τ: «Έχω απεριόριστο χρόνο να ασχολούμαι με αυτό. Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Όπως είπε και ο Πέτρος είναι ένας λόγος παραπάνω να βρισκόμαστε στο γήπεδο το γεγονός ότι έχουμε ασχοληθεί με αυτό και παίξει επαγγελματικά. Μεγαλύτερο κριτήριο και της αξιολόγησης είναι αυτό που είπε ο Μανώλης, η διαχείριση των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι καθόλου εύκολο το να είσαι προπονητής σε μια ομάδα, έχεις να ασχοληθείς με 15-20 παίχτες, διαφορετικούς χαρακτήρες, να κάνεις στόχο μιας προπόνησης, πλάνο για τον αγώνα, όλα αυτά είναι μια εργασία που πρέπει να γίνει μια εβδομάδα πριν κι είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στο σημείο αυτό να πας σε μια προπόνηση Δευτέρας, Τρίτης και να βρίσκεις λιγότερους παίχτες, οπότε εκεί πρέπει να είσαι εναλλακτικός και γρήγορος για να βρεις τη λύση».
Πώς βλέπετε τη μάχη της παραμονής στην Α΄Ερασιτεχνική;
Μ.Λ : «Η τελευταία θέση νομίζω ότι έχει κριθεί. Είναι τα Σερβιανά που είναι στενάχωρο μια ομάδα που πέρυσι έκανε προσπάθεια στη Γ Εθνική και τα προηγούμενα χρόνια με τον Αλέκο προπονητή να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα γίνει μάχη και θα κριθεί μέχρι το τέλος».
Π.Κ: Πέρα από τα Σερβιανά που είναι λυπηρό να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα, οι άλλες ομάδες έχουν τις πιθανότητές τους, θα κοιτάξουν σίγουρα να ενισχυθούν τη μεταγραφική περίοδο και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες από τη μέση και κάτω, ώστε και αυτές που είναι χαμηλά να έχουν τις πιθανότητές τους».
Α.Τ: «Η τελευταία θέση έχει κριθεί για τα Σερβιανά. Λυπούμαστε γιατί φτάσαμε σε ένα σημείο να λέμε κρίμα και δεν θα έπρεπε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές, ομάδες που είναι στις κάτω θέσεις θα παλέψουν γιατί και ομάδες που είναι στη μέση και κάτω δεν είναι αδιάφορες οπότε θα εξαρτηθεί και από τη μεταγραφική περίοδο και αυτών των ομάδων αν πάρουν κάποιους παίχτες κι ενισχυθούν για να κάνουν την προσπάθειά τους».
Για την καλύτερη και χειρότερή σας ποδοσφαιρική στιγμή του 2019
Μ.Λ: «Όταν ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποια στιγμή που με στενοχώρησε ιδιαίτερα γιατί χαίρομαι που το κάνω. Έχω να κρατήσω μόνο καλές στιγμές και νομίζω ότι αυτό έχει σημασία γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει χαρά και σε γεμίζει».
Π.Κ: «Πέρυσι που ήμουν στην Ελεούσα είχαμε πολύ καλές στιγμές. Επειδή ζω στην Ελεούσα 30 χρόνια με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση και πιστεύω η ομάδα να βρει το δρόμο της.
 Από εκεί και πέρα ,χαίρομαι για την κατάσταση που υπάρχει στην Κατσικά, βλέπω μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πάρα πολλούς και δε θα στοχεύσω σε κάτι μεμονωμένο ή ματς. Μου αρέσει η κατάσταση εκεί, διοίκηση, κόσμος, όλα αυτά».
Α.Τ : «Κι εγώ πιστεύω πρέπει να δίνουμε πιο πολύ  έμφαση στα θετικά, το ποδόσφαιρο έχει κι αρνητικές στιγμές, θα υπάρχουν και στενοχώριες. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική σε κάποια πράγματα που έχουμε περάσει μέσα στη σεζόν αλλά νομίζω τα πιο πολλά είναι τα θετικά. 
Η ομάδα μου είναι μέσα στους στόχους, πάει καλά ως τώρα, οπότε κρατάω μόνο τα θετικά και συνεχίζω».
Για τη φετινή πορεία του ΠΑΣ και τον Αργύρη Γιαννίκη
Μ.Λ: «Ο ΠΑΣ μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε στην παρακάτω κατηγορία, δεν τον είχαμε συνηθίσει, ήρθε ένας νέος προπονητής που φαίνεται ότι έχει όρεξη και διαφορετική φιλοσοφία γιατί προέρχεται από γερμανική σχολή και ίσως περνάει νέα πράγματα στην ομάδα,άλλο τρόπο δουλειάς. Επειδή έχω δει αρκετά ματς πολλών ομάδων, πιστεύω πως ο ΠΑΣ είναι στην καλύτερη φάση απ’ όλες κι αν συνεχίσει έτσι, έχει βάλει γερές βάσεις για να επιστρέψει στην κατηγορία. Αρνητικό ότι έχει απομακρυνθεί ο κόσμος, αν ο ΠΑΣ συνεχίσει με την ίδια πορεία πιστεύω ότι ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο για να μπορέσει στο τέλος να πανηγυρίσουν την άνοδο».
Π.Κ: «Σίγουρα μετά από τόσα χρόνια με τέτοιες πορείες, είχε φτάσει σε σημείο να παίζει Ευρώπη ο ΠΑΣ, το να παίζει σε αυτή την κατηγορία είναι άσχημο για όλους μας, την πόλη, τον κόσμο και την ομάδα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε ένα νέο προπονητή που είναι μιας άλλης φιλοσοφίας και λογικής. Μου αρέσει που βλέπω παιδιά από τις υποδομές που φαίνονται σιγά-σιγά να μπαίνουν στην ομάδα κι νομίζω πως αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κοιτάξουμε φέτος και να στοχεύσουμε πάνω σε αυτό. Ο ΠΑΣ έκανε τον κύκλο του πολλά χρόνια στην Α Εθνική, συμμετείχε κι σε Γιουρόπα, πρέπει, όσο βαρύ κι αν είναι αυτό που θα πω,να παραμείνει σε αυτή την κατηγορία έτσι ώστε να μπορέσει μέσα από τις υποδομές του με τα νέα παιδιά, βλέπουμε τον Λιάσο, τον Λώλη που παίρνουν ματς, τον Γώγο, να στοχεύσει στους παίχτες αυτούς ώστε να δημιουργήσει μια ομάδα. Για τί πιστεύω ότι αυτός ο κορμός που υπήρχε στον ΠΑΣ δεν υπάρχει πια και πρέπει να στηριχθούν εκεί. Νομίζω πως έτσι όπως είναι η Super League είναι δύσκολο να σταθεί. Δεν υποτιμούμε τους παίχτες, αλλά αυτό το πρωτάθλημα έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Βλέπουμε τον ΟΦΗ να στοχεύει Ευρώπη, η Λάρισα, η Ξάνθη είναι ψηλά, ομάδες που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ο ΠΑΣ αν ανέβει, πιστεύω δυστυχώς θα έχει μια κατάληξη σαν την περσινή. Πρέπει να δουλέψει πολύ στις υποδομές,ας μείνει 2-3 χρόνια στην κατηγορία αυτή, υπάρχουν παίχτες εδώ που μπορούν να βοηθηθούν κι από εκεί να κάνει πωλήσεις, όπως έκανε».
Α.Τ: «Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πέτρο, πρόσφατα είχα μιλήσει σε συνέντευξη για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχα πει πως ο ΠΑΣ είναι μεγάλο club, βαριά φανέλα, μεγάλο σωματείο και πιστεύω θα βρει το δρόμο του. Το μόνο που είχα πει είναι σχετικά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, τους ντόπιους ο ΠΑΣ να δώσει μεγάλη βαρύτητα. Μακάρι ο κ. Γιαννίκης που έχει άλλη φιλοσοφία να δώσει έμφαση στα παιδιά από τα Γιάννινα γιατί θεωρώ ότι έχουν τα Γιάννινα πολύ ταλέντο, πιο πριν δεν δίναμε βάση σε αυτό. Να πάω πιο πίσω, όταν παίζαμε εμείς τουλάχιστον, στο ρόστερ ήμασταν 15 Γιαννιώτες και 4 ξένοι κι ο ΠΑΣ τα κατάφερνε μια χαρά. Το θετικό θα είναι να ασχοληθεί ο ΠΑΣ με τα δικά του παιδιά, να βγάλει παίχτες, όπως ανέφερε και ο Πέτρος, Λιάσος, Λώλης, Γώγος εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, να δώσει έμφαση σε αυτούς, να μπορεί να στηριχθεί και αν πλαισιώσουν τον ΠΑΣ κι άλλα παιδιά θα δείτε ότι σε 1-2 χρόνια ο ΠΑΣ θα μπορεί να κάνει με λιγότερα έξοδα, λιγότερους ποδοσφαιριστές και να μπορεί να πουλάει περισσότερους ποδοσφαιριστές να έχει περισσότερα έσοδα και αν το καταφέρει αυτό θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Να μην «υποτιμάει» ότι είναι νεαροί παίχτες, στην Κ19, στόχος της Κ19 είναι ξεκάθαρα αυτός, δεν είναι το πρωτάθλημα και οι τρεις βαθμοί, είναι το πως θα βελτιωθούν αυτά τα παιδιά, να παίξουν και να πλαισιώσουν τη μεγάλη ομάδα ώστε ο ΠΑΣ να στηριχθεί σε αυτά».
Τι θα θέλατε να σας φέρει ο Άι Βασίλης τη νέα χρονιά;
Α.Τ: «Υγεία για όλο τον κόσμο».
Π.Κ «Υγεία και χαρούμενες και ευτυχισμένες αυτές οι μέρες και να μπορέσουμε αυτό το διάστημα να χαλαρώσουμε κι να γυρίσουμε με καλή διάθεση».
Μ.Λ: «Υγεία να έχουμε όλοι και καλές γιορτές».