Ηπειρώτικη μονομαχία ΠΑΣ – Καραϊσκάκη

on .

PAS GIANNINA KARAISKAKHS SHMATA

 Το τελευταίο του παιχνίδι για το 2019 δίνει αύριο το μεσημέρι (22/12, 3:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Καραϊσκάκη Άρτας στο «Ζωσιμάδες» για την 10η αγωνιστική της Super League 2, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων της Ηπείρου.
Ο ΠΑΣ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς και έχει αρχίσει να ξεχωρίζει καθώς ήδη ξέφυγε από τους διώκτες του κατά 4 βαθμούς. Η γιαννιώτικη ομάδα θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για να πάει με προβάδισμα στη διαδικασία των play off. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΠΑΣ επιζητά τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Άρτας προκειμένου να την βγάλει νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Μάλιστα, η χτεσινοβραδινή νίκη (1-3) του Απόλλωνα Σμύρνης στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής, με ανατροπή του σκορ μάλιστα, έφερε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξανά σε απόσταση αναπνοής και στο -1 από τον ΠΑΣ και την κορυφή, για αυτό οι Γιαννιώτες χρειάζονται το τρίποντο και τους βαθμούς της νίκης.
Ο Καραϊσκάκης Άρτας είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που βασίζεται στο πάθος και τη δύναμη. Πήρε διπλό 1-2 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, ενώ την περασμένη αγωνιστική ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε με 4-2 του Πλατανιά του Γιάννη Τάτση, ανεβαίνοντας στους 17 βαθμούς. Μαζί με τον ΠΑΣ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 16 γκολ σε 9 αγωνιστικές, αλλά έχει «αχίλλειο» πτέρνα του την άμυνα καθώς έχει δεχτεί 13 γκολ, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που έχει δεχτεί μόλις 4. 
Χωρίς τον αρχηγό Σκόνδρα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί αύριο την ομάδα της Άρτας χωρίς τον αρχηγό του Τόλη Σκόνδρα, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο περικάρπιο του χεριού του στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα και δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω του ειδικού νάρθηκα που του έχει τοποθετηθεί.
Πέραν του Σκόνδρα, εκτός θα μείνουν και οι 5 γνωστοί απόντες που λείπουν εδώ και ορισμένα παιχνίδια. Νικολιάς, Καρτάλης, Γροσδάνης, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης θα χάσουν το παιχνίδι με την αρτινή ομάδα και η επιστροφή τους αναμένεται να γίνει το 2020. Για τους Νικολιά, Καρτάλη και Γροσδάνη η επιστροφή αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ για τους υπόλοιπους δύο λίγο αργότερα. Το πρόγραμμα του ΠΑΣ ειναι βεβαρημένο τον πρώτο μήνα του νέου έτους και θα χρειαστεί βοήθεια από τους επιστρέφοντες τραυματίες, αλλά και μεταγραφική ενίσχυση.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το αυριανό παιχνίδι συνεχίστηκε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των καιρικών συνθηκών. Η έντονη βροχόπτωση, έχει μετατρέψει σε βούρκο με αρκετή ολισθηρότητα τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να είναι επιφυλακτικοί για να αποφευχθεί τραυματισμός. 
Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε μετά την αρχική προθέρμανηση ασκήσεις τακτικής σε μικρούς χώρους, ασκήσεις ταχύτητας και στο τελευταίο κομμάτι οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο. Οι Νικολιάς, Καρτάλης, Σκόνδρας και Σεργκελασβίλι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ στο γήπεδο με ασκήσεις με μπάλα έκαναν οι Ελευθεριάδης και Γροσδάνης υπό την επίβλεψη του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού.
Η αναγκαστική απουσία του Σκόνδρα λόγω του κατάγματος στο χέρι θα φέρει λογικά τον Ζιούλη στο βασικό σχήμα ως παρτενέρ του Παντελάκη στα στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Ο Κάστρο επέστρεψε στις προπονήσεις και ενδοχομένως να ξεκινήσει το παιχνίδι μαζί με τον Σιόντη στα αμυντικά χαφ, ενώ στο αρχικό σχήμα αναμένεται να επιστρέψει και ο Παμλίδης μετά τον αποκλεισμό του από την Κέρκυρα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. 
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Ζιούλης, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο (Πίτου Γκαρσία), Νάουμετς, Ξύδας (Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν. 
Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ ενόψει του αυριανού παιχνιδιού είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00, ενώ μία ώρα νωρίτερα στις 11:00 ο Γιαννίκης θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το ματς με την αρτινή ομάδα και ορισμένοι παίκτες θα δώσουν τις ευχές τους ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Όπως και σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας προηγούμενα παιχνίδια λοιπόν, έτσι και στο τελευταίο ματς του 2019 θα ισχύσει γενική είσοδος 10 ευρώ και τα παιδικά εισιτήρια θα είναι στα 5 ευρώ για όλες τις θύρες.
Προπώληση εισιτηρίων δεν θα υπάρξει και όσοι θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να περιμένουν αύριο Κυριακή, ανήμερα του αγώνα, να βγάλουν από τα εκδοτήρια που θα λειτουργήσουν έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 11:00 το πρωί και μέχρι την έναρξη του αγώνα. 
Διαιτητής ο Γιουματζίδης
Ο Μελέτης Γιουματζίδης από την Πέλλα θα διευθύνει την αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Δεμερτζής από την Πέλλα και ο Δημήτρης Κηλικιώτης από τη Ξάνθη.