Χωρίς τον Σκόνδρα ο ΠΑΣ κόντρα στον «Καραϊσκάκη»

on .

SKONDRAS PAS 1

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης και ξεκίνησε η προετοιμασία για τον κυριακάτικο (22/12, 3:00 μ.μ.) αγώνα με τον Καραϊσκάκη Άρτας στο «Ζωσιμάδες», στην τελευταία αναμέτρηση των Γιαννιωτών για το 2019.
Μετά το πέρας 9 αγωνιστικών στην Super League 2, o ΠΑΣ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει αρχίσει να ξεχωρίζει καθώς ήδη ξέφυγε από τους διώκτες του κατά 4 βαθμούς. Η γιαννιώτικη ομάδα θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για να πάει με προβάδισμα στη διαδικασία των play off. Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΠΑΣ επιζητά τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Άρτας προκειμένου να την βγάλει νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, αλλά και να διατηρήσει ή και να διευρύνει τη διαφορά του με τους δύο Απόλλωνες, Σμύρνης και Λάρισας. Ο Καραϊσκάκης είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που βασίζεται στο πάθος και τη δύναμη. Πήρε διπλό 1-2 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα, ενώ την περασμένη αγωνιστική ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε με 4-2 του Πλατανιά του Γιάννη Τάτση, ανεβαίνοντας στους 17 βαθμούς. 

Κάταγμα στο χέρι ο Σκόνδρας
Τα προβλήματα και οι τραυματισμοί δεν λένε να αφήσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα ούτε στο τέλος του 2019. Μάλιστα αντί να μειώνονται, αυξάνονται κιόλας. Σημαντικό πλήγμα για την άμυνα της ομάδας αποτελεί ο τραυματισμός του Τόλη Σκόνδρα, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι και συγκεκριμένα στο περικάρπιο στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και θα χάσει το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη. Ο σκληροτράχηλος 31χρονος αρχηγός του ΠΑΣ παρά το χτύπημα που δέχτηκε συνέχισε σε όλο το ματς στο νησί των Φαιάκων, χωρίς να γίνει αλλαγή. Στον Σκόνδρα τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας και συμμετείχε κανονικά στην χτεσινή προπόνηση, ωστόσο δεν μπορεί να αγωνιστεί στο παιχνίδι φορώντας νάρθηκα και έτσι θα μείνει εκτός απο το τελευταίο παιχνίδι του 2019.
Πέραν του Σκόνδρα, εκτός θα μείνουν και οι 5 γνωστοί απόντες που λείπουν εδώ και κάποια παιχνίδια καθώς δεν αναμένεται κάποιος να προλάβει το ματς της Κυριακής. Νικολιάς, Καρτάλης, Γροσδάνης, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης θα επιστρέψουν στη δράση το 2020, φυσικά σε διαφορετικά χρονικά σημεία. 
Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις ενδυνάμωσης και εκγύμνασης και διπλό ενεργοποίησης. Το γηπεδικό πρόβλημα με την κακή κατάσταση στο ΠΕΑΚΙ εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μέχρι αργά χτες το βράδυ ήταν σε αναζήτηση γηπέδου για τη σημερινή προπόνηση.

Στις 8 Ιανουαρίου με Παναθηναϊκό
Γνωστές έγιναν χτες οι ημερομηνίες των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας από την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ. 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 17:15, αγώνας που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι της Cosmote TV.
Αναλυτικά το πρόγραμμα: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 19.30: ΝΠΣ Βόλος - Ατρόμητος, 21.30: Ξάνθη - Άρης, ΟΦΗ - ΠΑΟΚ. Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 15.00: Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ, Παναιτωλικός - Πανιώνιος, 17.15: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός, 19.30: Καλαμάτα - Ολυμπιακός. Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 19.30: Τρίκαλα - Λαμία.