Ο Παναθηναϊκός αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο

on .

KYPELLO ELLADOS

• Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ. 
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο «Ζωσιμάδες» το τριήμερο 07-09 Ιανουαρίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στο ΟΑΚΑ. Η αναμέτρηση του Κυπέλλου με τους «πράσινους» στα Γιάννινα θα είναι το δεύτερο παιχνίδι για το 2020 για τον ΠΑΣ, μιας και τις 5 Ιανουαρίου θα αναμετρηθεί στη Λάρισα με τον Απόλλωνα στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.
Πρόκειται για την 7η φορά που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι Αθηναίοι έχουν πανηγυρίσει πέντε φορές την πρόκριση σε επόμενη φάση του Κυπέλλου με αντίπαλο τη γιαννιώτικη ομάδα, ενώ ο Άγιαξ της Ηπείρου έχει αποκλείσει τους πράσινους από τη συνέχεια του θεσμού τη σεζόν 1979-80 σε μονό παιχνίδι εντός έδρας. Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες για τη φάση των «16» της διοργάνωσης και τη σεζόν 2015-16, όπου ο Παναθηναϊκός στις 7 Ιανουαρίου 2016 είχε επικρατήσει με 1-2 του ΠΑΣ Γιάννινα και μία εβδομάδα αργότερα, ο ΠΑΣ κέρδισε με 0-1 χάρη στο γκολ του Φερφελή, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση. Για να φτάσει στη φάση των «16» ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκλεισε αρχικά τον Ασπρόπυργο με 0-2 εκτός έδρας σε μονό παιχνίδι και στη συνέχεια τη Βέροια με δυο νίκες, ενώ ο Παναθηναϊκός με δυο νίκες απέκλεισε στη προηγούμενη φάση την Παναχαϊκή.
Αναλυτικά τα ζευγάρια: Bόλος - Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ, Καλαμάτα - Ολυμπιακός, ΟΦΗ - ΠΑΟΚ, Τρίκαλα - Λαμία, Ξάνθη - Άρης, Παναιτωλικός - Πανιώνιος.
Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το τριήμερο 07-09 Ιανουαρίου 2020 και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα. Ο τελικός του Κυπέλλου έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαΐου. 

Διήμερο ρεπό οι παίκτες
Την  ευκαιρία να ξεκουραστούν και να πάρουν δυνάμεις ενόψει του τελευταίου παιχνιδιού για το 2019 είχαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες Κυριακή και Δευτέρα και σήμερα να αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Καραϊσκάκη Άρτας στο «Ζωσιμάδες». 
Το τεχνικό επιτελείο έδωσε για χτες ατομικά προγράμματα συντήρησης στους παίκτες και η σημερινή επιστροφή θα δείξει ποιοι θα είναι ετοιμοπόλεμοι την Κυριακή. Από τους πέντε τραυματίες πάντως δεν αναμένεται κάποιος να προλάβει το ματς της Κυριακής. Νικολιάς, Καρτάλης, Γροσδάνης, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης θα επιστρέψουν στη δράση το 2020, φυσικά σε διαφορετικά χρονικά σημεία. 

Χανιά - Λεβαδειακός 2-0
Στο χθεσινό παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος τα Χανιά κέρδισαν με 2-0 τον Λεβαδειακό.