Ψάξτε για τον δεύτερο!

on .

ERMHS BIKOS

Ούτε ο Ερμής Λαγκαδά κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην ξέφρενη και αήττητη πορεία του ΒΙΚΟΥ ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες πέρασαν νικηφόρα (63-68) και από το Κλειστό Γυμναστήριο Λαγυνών  και απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής όντας αήττητοι στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές του Β’ Ομίλου της Β’ Εθνικής, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Η νίκη αυτή μάλιστα ήρθε χωρίς να παίξει ούτε λεπτό ο βασικός play maker της ομάδας Γιώργος Μαυρογιάννης, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους φιλοξενούμενους με μια μικρή διαφορά τριών πόντων 18-21. 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνα τους και σε συνδυασμό με τις επιπόλαιες επιλογές των Γιαννιωτών επιθετικά αντέστρεψαν την εις βάρους της διαφορά, πηγαίνοντας έχοντας αυτοί μια διαφορά τριών πόντων 35-32. 
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Κωστόπουλου μπήκαν δυνατά και γρήγορα πήραν κεφάλι στο σκορ, παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τρίτο δεκάλεπτο οι Γιαννιώτες δέχτηκαν μόνο εννέα πόντους, μη δείχνοντας διατεθειμένοι να χάσουν το αήττητο σερί τους απέναντι σε μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον ΒΙΚΟ ΠΑΣ Γιάννινα να είναι μπροστά στο σκορ 44-49. 
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, αλλά οι παίκτες του Κωστόπουλου έχοντας καθαρό μυαλό και παίζοντας με τον χρόνο κατάφεραν να διατηρήσουν την διαφορά των πέντε πόντων και να κερδίσουν ακόμα ένα ματς, απέναντι σε μια ομάδα η οποία θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου, αν και απ’ ότι φαίνεται το ένα εισιτήριο είναι καπαρωμένο από τους Γιαννιώτες οι οποίοι στις πρώτες 11 αγωνιστικές, έχουν γίνει… συλλέκτες των ροζ φύλλων αγώνων.
Ντόβας με 21, Πάτρας με 16 και Μανάκας με 14 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερς από πλευράς ΒΙΚΟΥ ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ από τον Ερμή μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Μάρουσιτς με 23 πόντους και 4 τρίποντα. 
Την ερχόμενη Κυριακή στις 5 μ.μ. ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα, ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2019, υποδεχόμενος την Ευκαρπία στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων. 
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 35-32, 44-49, 63-68
Διαιτητές: Πιτσίλκας – Ταρενίδης Στ. – Ταρενίδης Κ.
Ερμής Λαγκαδά (Κυρούδης): Μήνου 3(1), Αποστολίδης, Μάρουσιτς 23(4), Ελευθεριάδης 4(1), Πλιούκας 8(2), Σιώπης 5(1), Παρίτσης 9(1), Θεοδωρίδης 2, Μπακάλης, Αβοκάτος, Χριστοδούλου 9, Ιατρίδης.
ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννενα (Κωστόπουλος): Νίκας, Ντόβας 21(3), Καραγκιολίδης 7(1), Ναούμης 4, Μάντζιος 2, Πάτρας 16, Κωστούλας, Μανάκας 14, Τσίρμπας-Αναγνώστου 4, Γιωτάκης.