Διπλό κορυφής η Κατσικά,  1-2 στην Αγία Μαρίνα

on .

AGIA MARINA KATSIKA

Στην κορυφή της Α Ερασιτεχνικής σκαρφάλωσε χτες η Θύελλα Κατσικάς, καθώς πέρασε νικηφόρα με 1-2 από την δύσκολη έδρα της Αγίας Μαρίνας και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την γκέλα-ισοπαλία (1-1) της Καστρίτσας με το Μέτσοβο. Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα προηγήθηκε με 0-2 στο ημίωρο, αλλά η ψυχωμένη Αγία Μαρίνα μείωσε και την έκλεισε στα καρέ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνίδιού, αλλά το 1-2 δεν άλλαξε. Μετά τις γιορτές το μεγάλο ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στη Θύελλα Κατσικάς και τον Αγροτικό Καστρίτσας.
Η Θύελλα μπήκε δυνατά στο χτεσινό παιχνίδι και το πρώτο μισάωρο της ανήκε ολοκληρωτικά. Στο 12' η Κατσικά προηγήθηκε όταν ο τερματοφύλακας Κοτίκας έκανε τραγικό λάθος σε ελεύθερο και έδωσε άθελά του ασίστ-πάσα στον Νάκο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με εύστοχο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. 
Η Αγία Μαρίνα προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με εκτέλεση φάουλ του Ιορδανίδη στο 14', ομως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Διαμάντη. Στο 30' ο διαιτητής Τζόβας καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Λικάι μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιαννάκης, ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 0-2, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Παρότι η Κατσικά κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, η επανάληψη είχε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Μπορεί στο 46' το γκολ του Νάκου να ακυρώθηκε ως off side, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν. 
Ένα λεπτό αργότερα στο 47' η Αγία Μαρίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Γιαννέτα ύστερα από κόρνερ του Λαγκαβάνη, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Διαμάντη.
Στο 51' η Αγία Μαρίνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τσίκα από τον Παππά σε μια επίθεση των γηπεδούχων από αριστερά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο παίκτης που το κέρδισε, ο Τσίκας, ο οποίος νίκησε τον Διαμάντη και μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. 
Στο 61' ο διαιτητής Τζόβας καταλόγισε το τρίτο πέναλτι στον χτεσινό αγώνα σε χέρι του Γεωλδάση Π. μέσα στην περιοχή, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παύλος Βαρτζιώτης, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτίκα και το 1-2 παρέμεινε.
Το τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ανήκε στην Αγία Μαρίνα, η οποία πίεσε για την ισοφάριση, κυρίως μέσα από στατικές φάσεις (φάουλ και κόρνερ), αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης.  
Διαιτησία: Τζόβας (Σιαμέτης - Χαρίσης)
Αγία Μαρίνα (Ανδρέας Στάμος): Κοτίκας, Γεωλδάσης Α., Πασχάλης, Παππάς Γ., Λαγκαβάνης, Λικάι, Σοκορέλης, Γεωλδάσης Π. (73' Παπανικολάου), Ιορδανίδης (86' Ζώνιος), Τσίκας, Γιαννέτας.
Θύελλα Κατσικάς (Πέτρος Κοντοδήμας): Διαμάντης, Παππάς Σ., Πότσης (62' Πεχλιβάνης), Βαρτζιώτης, Αντωνίου, Τάτσης, Γούλας (81' Ριστάνης), Κωνσταντινίδης (64' Νάνος), Γιαννάκης (59' Γιωτάκης), Νάκος, Ασωνίτης.

* * * 

MIKRASIATES PERAMA

Μικρασιάτες - Πέραμα 0-2

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε η Προοδευτική Περάματος, επικρατώντας με 0-2 της Α.Ε Μικρασιατών για την 13η αγωνιστική της Hall of Brands A’ Eρασιτεχνικής.
Στο πρώτο ημίχρονο η Προοδευτική είχε την ουσία, παίρνοντας το προβάδισμα και διατηρώντας το σχετικά εύκολα, Στην επανάληψη η ΑΕΜ ήταν καλύτερη στη διάρκεια του ημιχρόνου, δημιούργησε φάσεις αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση με αποτέλεσμα το Πέραμα να πετύχει ακόμη ένα τέρμα και να εξασφαλίσει την πολύτιμη για αυτό νίκη.
Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη για την ΑΕΜ στα καρέ του Ελευθεριάδη έγινε στο 4’, όταν μετά από σέντρα του Γιαννούλη, ο Πιλικίδης πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ της Προοδευτικής μπλόκαρε τη μπάλα. Στην πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι, η ομάδα του Αντώνη Κοζανίτη πήρε κεφάλι στο σκορ στο 21’. Ο Μηλίτσης εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντόβας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Το σουτ του Αναγνωστόπουλου στο 47’ δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους, με τον Διαμάντη στο 53’ να στέλνει άουτ τη μπάλα από πλάγια θέση.
Στο 61’ ο Αναγνωστόπουλος έκανε τη προβολή ύστερα από τη σέντρα του Γιαννούλη, αλλά ο Ελευθεριάδης απομάκρυνε τη μπάλα. Ο Ντασιάκης στο 75’ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος, η Προοδευτική ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 79’.Ο Μπισέλας έβγαλε τη σέντρα και ο Λάππας με προβολή νίκησε τον Τσόλα για το 0-2.
Η ΑΕΜ στο 90’ δεν μπόρεσε να μειώσει στο σκορ, μιας και ο Μπαλαντάνης σούταρε άουτ μετά από φάση διαρκείας. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή στιγμή να κάνουν τρία τα τέρματά τους στις καθυστερήσεις, όταν ο Μηλίτσης ήταν έτοιμος να σουτάρει απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΕΜ, αλλά ο Βάσιος επενέβη και γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Γιώτης - Διαμάντης Δ.)
ΑΕ Μικρασιατών: Τσόλας, Σιόντης, Γιαννούλης (65’ Χρυσοστόμου), Μπαλαντάνης, Βάσιος, Ανανιάδης, Αναγνωστόπουλος, Πιλικίδης (54’ Μαυρίδης), Μητρογιάννης, Ντασιάκης, Μάντζιος.
Προοδ. Περάματος: Ελευθεριάδης, Σταματόπουλος, Μπαρούτας, Παλάσκας, Ντόβας Γ., Διαμάντης, Χαριζάι (91’ Ζαλαβράς), Μηλίτσης, Ντοντοβέτσι Ε. (60’ Μπισέλας, 89’ Ντόβας Θ.), Μανιώτης, Λάππας (89’ Ντοντοβέτσι Μ).
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

* * * 

KONITSA NHSI

Κόνιτσα - Νησί 3-1

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε το 2019 η Πίνδος Κόνιτσας αφού στο τελευταίο παιχνίδι για τη φετινή χρονιά επικράτησε και μάλιστα με ανατροπή 3-1 του Αετού Νήσου.
Το παιχνίδι έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Το Νησί ήταν αυτό που μπήκε δυνατά και μόλις στο 2΄ λεπτό αφού οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ, ο Πρέντζας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Γεωλδάση κάνοντας το 0-1.
Στο 6΄ ο Πρέντζας λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά όταν έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. 
Η επόμενη φάση όμως ανήκε στην Πίνδο με τον Λάμπρου να κάνει εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, έκανε την σέντρα και ο Μουρεχίδης με πλασέ έκανε το 1-1. 
Από εκεί και μετά η Κόνιτσα είχε την κατοχή αλλά το Νησί απείλησε στο 26΄ και πάλι με τον Πρέντζα. 
Το Νησί κατάφερε σε δυο αντεπιθέσεις και πάλι να φτάσει στην άστοχη τελική προσπάθεια ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου, η Πίνδος κέρδισε κόρνερ από δεξιά το οποίο το εκτέλεσε ο Δημόπουλος και ο Μουρεχίδης με κεφαλιά έκανε το 2-1. 
Στην επανάληψη η ομάδα του Στέλιου Σιώτα προσπάθησε να απειλήσει και είχε ξανά την κατοχή της μπάλας.
 Στο 59΄ έβαλε πιο γερές βάσεις για τη νίκη όταν ο Λάμπρου έκανε το σουτ στην περιοχή, έδιωξε ο Τσαμητρόπουλος και στην επαναφορά και πάλι ο Λάμπρου έκανε το πλασέ σημειώνοντας το 3-1. 
Από το 65΄ και μετά οι δυο ομάδες είχαν πιο γρήγορο ρυθμό και χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες από μεριάς Πίνδου δυο με τον Μουρεχίδη ενώ από πλευρά του Νησιού με τον Πρέντζα και τον Μπίλη. 
Στο 74΄ η Πίνδος κέρδισε πέναλτι όταν ο Σπανός Δ. ανατράπηκε στην περιοχή, το εκτέλεσε ο Μουρεχίδης αλλά έδιωξε ο Τσαμητρόπουλος. 
Να σημειωθεί ότι υπήρξαν κάποια νεύρα στο τελευταίο 20λεπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο για κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, και αποβλήθηκε από τον διαιτητή κ. Μπούμπα, ο παράγοντας της Πίνδου Λάζαρος Ράγγας. 
Διαιτησία: Μπούμπας (Τασιούλας-Παπαδόπουλος Ν.) .
Κόνιτσα: Γεωλδάσης, Ζαχαρόπουλος (67΄ Ρούστα), Ράγγας, Μήτσος, Σπανός Α. (90΄ Καλές), Σπανός Χ., Λάμπρου Ν., Κυρτζόγλου Α. (76΄ Λάμπρου Λ.), Γαλανός (67΄ Σπανός Δ.), Δημόπουλος, Μουρεχίδης.
Νησί: Τσαμητρόπουλος, Τσιλίκης (90’ λ.τρ. Κουβάτης), Κονδύλης, Κοτσίνας, Αθανασίου (46΄ Τότσικας), Κασίμης, Πρέντζας (77΄ Λούντζης), Στογιάννης, Τζιμογιάννης (63΄ Μπίλης), Γκόντζος.

* * *

KRAPSH ELEOUSA

Κράψη - Ελεούσα 0-1

Επιτέλους νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Ελεούσα και μάλιστα νίκη εκτός έδρας επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου όπως είναι η Κράψη με 0-1. 
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν έχοντας στον πάγκο τους τον Κώστα Βελτσίστα, ως υπηρεσιακό προπονητή, μετά το διαζύγιο της ομάδας με τον Λεωνίδα Μαλισόβα.
Αγωνιστικά, το παιχνίδι δεν ήταν καλό και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, ωστόσο η Θύελλα ήταν καλύτερη και πιο δραστήρια στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, φτάνοντας δίκαια στην νίκη.
Το πρώτο μισό του πρώτου μέρους, ανήκε στην Ελεούσα, η οποία έφτασε αρκετές φορές στα αντίπαλα καρέ, με τα σουτ των Πεπόνη και Βελτσίστα να μην ανησυχούν τον τερματοφύλακα, Σταυρόπουλο.
Στο 27΄ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με το σουτ του Ζαμπέτα από τα όρια της περιοχής, να απομακρύνεται από τον Μπάτζιο.
Σε μια ανύποπτη στιγμή στο 37΄, η Θύελλα κλέβοντας την μπάλα με τον Τζιάλλα, ο οποίος πάσαρε στον Βελτσίστα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ για το 0-1.
Το σκορ δεν άλλαξε και με αυτό, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη,  οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά, έχοντας ευκαιρία με τον σκόρερ, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, με τον Σταυρόπουλο όμως να αποκρούει την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι, ανέβασαν για λίγο τον ρυθμό τους, έχοντας δύο καλές στιγμές , στο 55΄ ο Κατσούδας είδε ωραία τον Αλεξίου, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα Μπάτζιο να αποκρούει πέφτοντας, την μπάλα.
Ενώ στο 61΄ η μπαλιά του Σταμούλη βρήκε τον Ζήση, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και τον νεαρό Μπάτζιο να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.
Στο 83΄ από το ύψος της περιοχής, ο Βελτσίστας έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά ξυστά από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
Στο 86΄ο Τσακανίκας Β. ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ζήση με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει την άσπρη βούλα, την εκτέλεση ανέλαβε ο Σταμούλης, με τον νεαρό τερματοφύλακα της Θύελλας να αποκρούει το πέναλτι κρατώντας ανέπαφη την εστία του, χαρίζοντας έτσι ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.
Διαιτησία: Νέος (Θανασιάς-Σπυρογιώτης).
ΠΑΣ Κράψης (Βασίλης Σιαφάκας): Σταυρόπουλος, Καράσας, Βύζας, Φαρμάκης, Μάρκος, Κολιός, Ζήσης, Ζαμπέτας, Κατσούδας (78΄ Μάρκο), Σταμούλης, Αλεξίου.
Θύελλα Ελεούσας (Κώστας Βελτσίστας): Μπάτζιος, Πεπόνης (90΄ Βάσιος Α.), Τσακανίκας Β., Οικονόμου,Τζουρμανάς, Τζιάλλας (46΄ Φώτος), Μαμακής, Τσακανίκας Ι., Βελτσίστας, Πεπόνης Θ., Μπανδέλης (89΄ Βάσιος Ι.)
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πίνδος Κόνιτσας-Αετός Νήσου 3-1
Κράψη-Ελεούσα 0-1
Σερβιανά-Χουλιαράδες 0-11
Αγία Μαρίνα-Κατσικά 1-2
Καστρίτσα-Μέτσοβο 1-1
Μικρασιάτες-Πέραμα 0-2
Κόντσικα-Αγροτ. Αστέρας 0-3
Κοσμηρά-Κρύα 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κατσικά 35 29-9
2. Καστρίτσα 34 32-7
3. Αγροτ. Αστέρας 32 31-7
4. Χουλιαράδες 30 42-13
5. Μέτσοβο 25 36-22
6. Πίνδος Κόνιτσας 22 22-18
7. Αετός Νήσου 21 31-23
8. Κράψη 18 31-18
9. Αγία Μαρίνα 18 18-16
10. Πέραμα 14 17-24
11. Κοσμηρά 14 19-19
12. Ελεούσα 11 20-26
13. Κρύα 9 17-31
14. Μικρασιάτες 9 14-35
15. Κόντσικα 6 15-33
16. Σερβιανά 0 3-76

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(11, 12/1/2020)
Αγία Μαρίνα-Σερβιανά
Χουλιαράδες-Πίνδος Κόνιτσας
Κατσικά-Καστρίτσα
Αετός Νήσου-Κοσμηρά
Μέτσοβο-Κράψη
Κρύα-Μικρασιάτες
Ελεούσα-Κόντσικα
Πέραμα-Αγροτ. Αστέρας