Ήττα στις λεπτομέρειες ο ΠΑΣ Γιάννινα, 69-74 από τον Σπόρτινγκ

on .

PASWBC

Δεν τα κατάφερε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα και γνώρισε την ήττα από την ιστορική ομάδα του Σπόρτινγκ με 69-74, παρόλο που ήταν μπροστά στο σκορ την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. 
Η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη, μπήκε «κρύα» στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-7. Όμως με την βοήθεια και του κόσμου που για ακόμα μια φορά γέμισε το Νέο Κλειστό έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 19-18. 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΣ Γιάννινα με πρωταγωνίστρια την Πανωραία Ντάλα, έχτισε σιγά-σιγά την διαφορά και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 42-32. Η Ελληνίδα forward με εξαιρετικά ποσοστά (2/2 τρίποντα, 3/4 δίποντα) βοήθησε τα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι, όπου για ακόμα έναν αγώνα στηρίχτηκε στις Μοντγκόμερι και Τακ. Τα τρία γρήγορα φάουλ που χρεώθηκε η Τακ ήδη από το δεύτερο δεκάλεπτο προβλημάτισαν τον Γιώργο Σιαμέτη, με τον γιαννιώτη κόουτς να δίνει εντολή στην Καλχούν να μαρκάρει την πιο επικίνδυνη παίκτρια των αντιπάλων Ρέιμερ. 
Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενες μείωσαν γρήγορα στους 6 πόντους την διαφορά (45-39) στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι με τις φιλοξενούμενες να ροκανίζουν την διαφορά και να πηγαίνουν το παιχνίδι στους δυο πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου 56-54.
Στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου ο ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να πάρει μια μικρή διαφορά έξι πόντων, όμως ο Σπόρτινγκ με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Σαλιάι και Μούρερ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 66-66. Οι φιλοξενούμενες έχοντας το momentum με το μέρος τους και εκμεταλλευόμενες τις δυο ψηλές της ομάδας Κόστοβιτς και Ρέιμερ κατάφεραν να πάρουν μια μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων και όντως εύστοχες και από την γραμμή των βολών κατάφεραν και πήραν ένα σημαντικό «διπλό». 
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 42-32, 56-54, 69-74
Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου-Αγραφιώτης-Αναστασιάδης
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου, Μοντγκόμερι 20(3), Κατσαμούρη, Ξανθοπούλου, Τζήμου 7(1), Calhoun 8, Χρηστάκη, Ντάλα 14(2), Τακ 19 
Σπόρτινγκ (Σόφτσης): Μούρερ 19(1), Γούναρη 2, Σαλιάι 12(4), Ιωαννίδου 6, Ανωγειανάκη, Ρέιμερ 20, Κόστοβιτς 15