Ουκρανικός... τυφώνας «σάρωσε» την Κέρκυρα!

on .

PAS KERKYRA 13 12 19

• Τη διαφορά του με τους υπόλοιπους διεκδικητές της κορυφής αύξησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε άνετα με το ευρύ 0-4 στην Κέρκυρα, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League 2.
Οι Γιαννιώτες είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουκρανό Νάουμετς που σημείωσε χατ τρικ (3', 30', 92') με το ένα γκολ να είναι καλύτερο από το άλλο, ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Ξύδας (9'). Ο ΠΑΣ ανέβηκε στους 21 βαθμούς πετυχαίνοντας την έκτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι.
Γκολ από τα αποδυτήρια
Αποφασισμένος να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους Φαίακες, ο ΠΑΣ μπήκε φουριόζος από το ξεκίνημα της χτεσινής αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 3' ο Νάουμετς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Λέο αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και με αριστοτεχνική εκτέλεση με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Παγκράτη για το 0-1. Οι Γιαννιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λέο στο 7’. Ο Γάλλος επιθετικός πέρασε τον Αγιώτη, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, σουτάροντας ψηλά αουτ.
Ωραίο γκολ ο Ξύδας
Ο ΠΑΣ ζευγάρωσε τα τέρματά του στο 9’. Ύστερα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Λέο, ο Ξύδας πλάσαρε με το δεξί και νίκησε τον νεαρό γκολκίπερ της κερκυραϊκής ομάδας για το 0-2. Ο ΠΑΣ έχασε νέες μεγάλες ευκαιρίες με τον Παντελάκη (13), Κρίζμαν (26), Νάουμετς (29).
Η ομάδα του Γιαννίκη συνέχισε και μετά το δεύτερο γκολ να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 13’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου, ο Παντελάκης πήδηξε για την κεφαλιά και ο Παγκριώτης έδιωξε δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 26’ ο Κρίζμαν δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, όπως θα ήθελε σε ανάποδο ψαλίδι ύστερα από σέντρα του Αποστολόπουλου, ενώ στο 29’ χάθηκε νέα ευκαιρία με τον Νάουμετς.
«Φαρμακερός» ο Νάουμετς
Η γιαννιώτικη ομάδα έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε και τρίτο γκολ στο 30’. Κάστρο και Νάουμετς συνδυάστηκαν άψογα, ο Κολομβιανός με εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε άψογη ασίστ στον Ουκρανό και αυτός με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας για δεύτερη φορά την υπογραφή του στο παιχνίδι για το 0-3. Οι Κερκυραίοι πραγματοποίησαν την πρώτη του αξιόλογη τελική προσπάθεια στο 37’, όταν σε σουτ του Γεωργακόπουλου Κ. του Π., η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Στο 40’ ο Κρίζμαν έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται. Ο Μπουκουβάλας ανέβηκε από τα αριστερά και έβγαλε παράλληλα Κροάτη, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε με ωραία προσποίηση και βγήκε τετ α τετ με τον Παγκράτη, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Κέρκυρας. Στο 43’ η Κέρκυρα έχασε τη δική της μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Μίσκου έβγαλε ασίστ στον Αμαραντίδη, αυτός σούταρε από πλάγια δεξιά αλλά ο Χουτεσιώτης που είχε κλείσει καλά τη γωνία του, έδιωξε σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ και κράτησε το 0-3 για τον ΠΑΣ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.
Πάτησε φρένο στην επανάληψη
Με δεδομένο ότι στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ σφράγισε τη νίκη, πετυχαίνοντας τρία τέρματα και δημιουργώντας φάσεις με το...τσουβάλι, στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιαννίκη κατέβασε στροφές, ενδεχομένως και δείχνοντας σεβασμός προς τον αντίπαλο της που παραπαίει αγωνιστικά και είναι στην τελευταία θέση.
Το δεύτερο μέρος είχε πιο αργό τέμπο και σαφώς λιγότερες φάσεις συγκριτικά με το πρώτο. Στο 56’ ο Κρίζμαν σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 68’ ο Γεωργακόπουλος Κ. του Π. σούταρε από τον άξονα και ο Χουτεσιώτης έδιωξε τη μπάλα με υπερένταση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Ο Νάουμετς στο 76’ έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Παγκράτη και έτσι δεν έκανε το.. χατίρι στον Ουκρανό να χρηστεί για τρίτη φορά σκόρερ.Στο 87’ ο Πίτου Γκαρσία έβγαλε κάθετη πάσα για τον Κρίζμαν, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι αουτ, με τη τύχη να μη χαμογελάει χθες στον Κροάτη επιθετικό του ΠΑΣ παρότι φάνηκε να το ψάχνει και να το θέλει πολύ να σημειώσει κάποιο γκολ.
Χατ-τρικ του Νάουμετς
Αναμφίβολα το χθεσινό παιχνίδι ήταν το καλύτερο για τον Νάουμετς, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 0-4, σημειώνοντας χατ-τρικ και βάζοντας το κερασάκι στη τούρτα της επιβλητικής και άνετης νίκης του ΠΑΣ στο νησί των Φαιάκων. Ο Ουκρανός μεσοεπιθετικός πήρε τη μπάλα πλάγια δεξιά και με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό την έστειλε σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να φέρει καμία αντίδραση ο Παγκράτης, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.
Διαιτησία: Τσοπουλίδης (Καραγιάννης -Τερζόπουλος)
Kέρκυρα (Ρομπέρτο Μπολάνο): Παγκράτης, Πιαστόπουλος, Παναγιωτίδης, Αγιώτης, Ζερβόπουλος, Αμαραντίδης (46' Ενγκάν), Γεωργακόπουλος Κ. του Π, Λεπενιώτης, Βασιλούδης, Μίσκου (67' Νικολούδης), Γεωργακόπουλος Κ. του Λ. (71' Πεντράο).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος (46' Οικονομόπουλος), Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο (46' Πίτου Γκαρσία), Νάουμετς, Ξύδας (73' Ράντοβατς), Λέο, Κρίζμαν.