«Απαγορεύεται» κάθε απώλεια βαθμού για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

KERKYRA PAS SHMATA

• Χωρίς τον πρώτο σκόρερ του Γιώργο Παμλίδη και συνολικά 7 ποδοσφαιριστές ταξίδεψε στο νησί της Κέρκυρας ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής (5:00 μ.μ.) αναμέτρησης με την τοπική ομάδα, παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League 2.
Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών ο στόχος των Γιαννιωτών είναι ένας και μοναδικός, αφορά τη διατήρηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία και προκειμένου να επιτευχθεί πρέπει οι Γιαννιώτες να φύγουν νικητές σήμερα από το νησί των Φαιάκων.
Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός αποστολής τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα και συνολικά της Super League 2, Γιώργο Παμλίδη παρότι ακολούθησε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ολόκληρο το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά και τον Γιαννίκογλου.
Φυσικά στα Γιάννινα έμειναν και οι τραυματίες Νικολιάς, Καρτάλης, Γροσδάνης, μαζί με τους μακροχρόνια απόντες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Ο καιρός βοήθησε και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Μετά το αρχικό καθιερωμένο ζέσταμα, ακολούθησαν ασκήσεις ταχύτητας, τακτική και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εξάσκηση πάνω στις στατικές φάσεις.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης, ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή που αναχώρησε στις 16:00 οδικώς για την Ηγουμενίτσα και από εκεί με το πλοίο της γραμμής για την Κέρκυρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αποστολή έχει 3 τερματοφύλακες, όχι όμως τον Γιαννίκογλου που έμεινε στα Γιάννινα.
Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΣ για Κέρκυρα είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Περιστερίδης, Βενετικίδης, Αποστολόπουλος, Οικονομόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Ζιούλης, Μπουκουβάλας, Πήλιος, Λιάσος, Πίτου Γκαρσία, Σιόντης, Κάστρο, Νάουμετς, Ράντοβατς, Ξύδας, Κρίζμαν, Λέο.
Σχετικά με τις σκέψεις του Αργύρη Γιαννίκη για το σημερινό παιχνίδι, το πιθανότερο είναι να παρατάξει τη γιαννιώτικη ομάδα και πάλι με 4-4-2, με αλλαγές φυσικά στα πρόσωπα. Με δεδομένη την απουσία του Παμλίδη, το δίδυμο στην επίθεση λογικά θα είναι οι Λέο και Κρίζμαν. Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο, Νάουμετς, Ξύδας, Λέο και Κρίζμαν.

Ζήτησε σοβαρότητα ο Γιαννίκης
Την προσοχή και τη σοβαρότητα των παικτών του ζήτησε ο Αργύρης Γιαννίκης σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της προπόνησης και λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Κέρκυρα.
Ο Τρικαλινός κόουτς σημείωσε ότι: «κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο σε αυτή την κατηγορία και αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα. Δεν μας ενδιαφέρει σε τι θέση είναι στη βαθμολογία η Κέρκυρα, εμείς και στα δύο φιλικά που έχουμε κάνει είχαμε δυσκολία στο να κερδίσουμε το πρώτο ματς και στο δεύτερο ήρθαμε ισοπαλία. Απαιτείται σοβαρότητα που είχαμε ως τώρα ταπεινότητα σε κάθε παιχνίδι και σε αυτό το ματς για να το κερδίσουμε».
Συνέχισε, λέγοντας ότι: «αν πας για πρωταθλητισμό θέλεις να κερδίζεις κάθε παιχνίδι και αυτό απαιτεί σοβαρότητα στην προετοιμασία της εβδομάδας σε κάθε παιχνίδι και δεν κάνει να διαχωρίζεις είτε είσαι πρώτος είτε δεύτερος ως το τέλος. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Είναι άλλα 24 παιχνίδια και πρέπει να τα πάρουμε σοβαρά. Δεν υπάρχει για εμένα καμία διαφορά στο να διαχειριστώ την κατάσταση. Ο παίκτης ίσως να χρειαστεί κάποιες κουβέντες παραπάνω, αλλά δεν το πιστεύω γιατί βλέπω ότι η ομάδα ως τώρα είναι σοβαρή».
Τέλος για τη συνολική πορεία του ΠΑΣ μέχρι τώρα, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Έχουμε πει ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και όταν γίνεται αυτό κάνεις κάτι το οποίο δεν το έχει συνηθίσει. Αυτό το εμπεδώνουν οι παίκτες καθημερινά και βλέπω μια διαρκή εξέλιξη υπό δύσκολες συνθήκες, κάτι που με ικανοποιεί. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμη και πρέπει κάθε παιχνίδι να το παίρνουμε σοβαρά και αυτό πρέπει να το δείχνουμε».

Διαιτητής ο Τσοπουλίδης
Ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης από την Ξάνθη ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα στην Κέρκυρα.
Βοηθοί του Τσοπουλίδη θα είναι ο Αθανάσιος Καραγιάννης από τη Θράκη και ο Παναγιώτης Τερζόπουλος από τον Έβρο ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος από τη Φλώρινα. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γιώργος Κωστάκος από τον Πειραιά.

Με κόσμο ο ΠΑΣ
Το νησί της Κέρκυρας είναι κοντά στα Γιάννινα και για τον λόγο αυτό σήμερα, παρά το εργάσιμο της ημέρας, αναμένεται να βρεθούν στο νησί των Φαιάκων και ορισμένοι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε και πήρε εισιτήρια από την Κέρκυρα για όσους φίλους της ομάδας θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των παικτών του Αργύρη Γιαννίκη και θα υπάρχει ανοιχτή η θύρα των φιλοξενούμενων.

Με προβλήματα η Κέρκυρα
Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με -3 μαζί με τον Απόλλωνα Πόντου βρίσκεται η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα, η Κέρκυρα. Η κερκυραϊκή ομάδα αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και μέχρι τώρα έχει 8 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ήδη μετράει μια αφαίρεση 3 βαθμών, ενώ εκκρεμοδικούν κι άλλες υποθέσεις ποδοσφαιριστών που έχουν οικονομικές διαφορές.
Πάντως στους ποδοσφαιριστές που είχαν οικονομικές διαφορές, αλλά έχουν συμφωνήσει στην εξεύρεση λύσης σχετικά με τις οφειλές ανήκουν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Παμλίδης και Σιόντης.