ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

on .

 PAS 1

Τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Super League 2 απολαμβάνει από χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 1-0 της Δόξας Δράμας στο «Ζωσιμάδες» και σε συνδυασμό με την ήττα-έκπληξη του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-2 από τον Καραϊσκάκη Άρτας αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση. Σκόρερ για τους Γιαννιώτες ο Κρίζμαν (25’), ενώ χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.
Απολύτως επιτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εβδομάδα που πέρασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε χτες το απόγευμα με 1-0 της Δόξας Δράμας στο «Ζωσιμάδες» χάρη σε γκολ του Κρίζμαν, σημειώνοντας την τρίτη της σε διάστημα 7 ημερών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οι Γιαννιώτες ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς καθώς εκμεταλλεύτηκαν το γειτονικό…δώρο του Καραϊσκάκη που επικράτησε 1-2 του Απόλλωνα Σμύρνης και ανάγκασε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην πρώτη της ήττα.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή του 4-4-2 επιστρέφοντας στο αρχικό σχήμα τους βασικούς που ξεκούρασε στο παιχνίδι Κυπέλλου στη Βέροια. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Αποστολόπουλος, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί χαφ ο Ξύδας και αριστερό ο Νάουμετς, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Καλύτερος από το ξεκίνημα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή θέλοντας να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μόλις στο 3’ ο Ξύδας έκανε το σουτ και ο τερματοφύλακας Μένκα απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κάστρο πήρε το «ριμπάουντ» αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.
Η Δόξα Δράμας έκανε νωρίς την πρώτη της αλλαγή καθώς στο 8’ ο Σιώπης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Καψάλη. Στο 16’ ο Ρόβας επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής για τη δραμινή ομάδα, όμως ο Χουτεσιώτης είχε καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα.
Σκόραρε ο Κρίζμαν
Η λύση για τον ΠΑΣ ήρθε και πάλι από στημένη φάση, όπως και στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, στο οποίο οι Γιαννιώτες είχαν σκοράρει δύο φορές σε φάσεις που προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ του Πίτου Γκαρσία. Συγκεκριμένα, στο 25’ ο Νάουμετς εκτέλεσε πλασαριστά κόρνερ, ο Ξύδας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κρίζμαν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Δόξας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Το γκολ του Κρίζμαν ήταν το δεύτερο φετινό για τον Κροάτη μετά από εκείνο που είχε πετύχει κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου και πανηγυρίστηκε δεόντως από παίκτες και φιλάθλους καθώς είχε ήδη γίνει γνωστή η ήττα του Απόλλωνα στη Ριζούπολη από τον Καραϊσκάκη. Συνολικά πάντως, η χτεσινή εμφάνιση του ΠΑΣ «ζέστανε» τους φιλάθλους στο «Ζωσιμάδες», οι οποίοι ήταν περισσότερο εκδηλωτικοί από κάθε άλλη φορά φέτος.
Μετά το γκολ του Κρίζμαν ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 32’ ο Νάουμετς σούταρε εκτός περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μένκα. Η Δόξα από την πλευρά της είχε δύο καλές στιγμές, αρχικά με μια εκτέλεση φάουλ του Κρητικού στο 35’ η οποία δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Χουτεσιώτη. Δύο λεπτά αργότερα ο νυν παίκτης της Δόξας και πρώην του ΠΑΣ εκτέλεσε και πάλι φάουλ βρίσκοντας τον Κουκόλη που εκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
Ευκαιρίες για δεύτερο γκολ
Η υπεροχή του ΠΑΣ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς οι Δραμινοί δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Χουτεσιώτη. Ο ΠΑΣ δεν επαναπαύθηκε στο 1-0 και πίεσε ψηλά, παρότι στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν είχε κάποια καθαρή ευκαιρία. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γιαννίκης πέρασε τον Ράντοβατς στη θέση του Ξύδα, ωστόσο διατήρησε το 4-4-2 μετατοπίζοντας τον Νάουμετς από δεξιά. Ο Ουκρανός στο 67’ έβγαλε ωραία κάθετη στον Παμλίδη, αλλά ο Κατερινιώτης επιθετικός προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του και όχι να πασάρει στον αφύλακτο Κρίζμαν, με αποτέλεσμα ο Μένκα να αποκρούσει με τα πόδια σε κόρνερ.
Η είσοδος του Λέο στη θέση του Νάουμετς στο τελευταίο εικοσάλεπτο έκανε τον ΠΑΣ ακόμα πιο επιθετικό. Στο 71’ ο Παμλίδης σούταρε εκτός περιοχής, αναγκάζοντας τον Μένκα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λέο είχε καλή ευκαιρία για γκολ στο 72’ όταν απέφυγε με ωραία ντρίπλα τον Καψάλη και σούταρε από τον άξονα, αλλά ο απέκρουσε με τα πόδια ο Μένκα και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί της δραμινής ομάδας.
Ο τερματοφύλακας της Δράμας ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και στέρησε από τον ΠΑΣ το δεύτερο γκολ. Στο 76’ έδιωξε με γροθιές σουτ του Παμλίδη, ενώ στο 85’ έκανε εκπληκτική επέμβαση όταν ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Λέο πήρε την καρφωτή κεφαλιά, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Γιαννιωτών για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Ο πορτιέρο της Δόξας Δράμας είπε «όχι» και στον Κάστρο στις καθυστερήσεις όταν ο Παμλίδης έστρωσε στον Κολομβιανό και αυτός έπιασε το σουτ, με τον Μένκα όμως να δηλώνει και πάλι παρών.
Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πρεβεζάνου διαιτητή Μπαΐλη, με τον ΠΑΣ να σημειώνει την πέμπτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που του χάρισε την κορυφή της βαθμολογίας. Μετά τη χτεσινή ήττα του Απόλλωνα Σμύρνης από τον Καραϊσκάκη, ο ΠΑΣ είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας καθώς μετά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Την ερχόμενη Παρασκευή (13/12 (13/12 7:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει στην Κέρκυρα με στόχο τη νίκη και τη διατήρηση της πρώτης θέσης. Από τους Γιαννιώτες υπάρχει αίτημα για αλλαγή ώρας του αγώνα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση της διοργανώτριας αρχής.
Διαιτησία: Μπαΐλης (Φραγκούλης – Σκορδίλης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Σιόντης (77’ Λιάσος), Κάστρο, Νάουμετς (70’ Λέο), Ξύδας (60’ Ράντοβατς), Παμλίδης, Κρίζμαν.
Δόξα Δράμας (Ανυφαντάκης Κώστας): Μένκα, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης (82’ Περέγιο), Οικονόμου, Κρητικός (72’ Κόντος), Πλέγας, Ρόβας, Ιωαννίδης, Κουκόλης, Σιώπης (8’ λ.τρ. Καψάλης), Χάμοντ.