Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

NHSI

Επική ανατροπή, Νησί - Χουλιαράδες 2-4

• Η απόλυτη ανατροπή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Νησί όπου η γηπεδούχος ομάδα αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 των Χουλιαράδων δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας μιας και οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη με 2-4.
Μπορεί λοιπόν το Νησί να προηγήθηκε στο σκορ 2-0 στο 48’ και κάπου εκεί να πίστεψαν οι παίκτες του Αποστόλη Τόλη ότι το ματς τελείωσε όμως οι αντίπαλοι τους είχαν διαφορετική άποψη και μέσα σε ένα τέταρτο από το 53’ μέχρι το 66’ κατάφεραν να πετύχουν τέσσερα γκολ και να φέρουν τούμπα το ματς.
Στο πρώτο μέρος από πλευράς ποιότητας δεν είδαμε και πολλά πράγματα με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησαν στο 10’ όταν ο Γκόντζος έκανε τη σέντρα από δεξιά ο Κασίμης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νάκου.
Ο Γρίβας προσπάθησε στο 24’ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Τσαμητρόπουλου να δημιουργήσει προβλήματα στον τερματοφύλακα του Αετού όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
Το Νησί στο 34’ άνοιξε το σκορ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κοντογιάννη.
Όπως έκλεισαν το πρώτο μέρος έτσι άνοιξαν και το δεύτερο οι γηπεδούχοι αφού στο 48’κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Πρέντζα, το εκτέλεσε ο Μπίλης και έκανε το 2-0.
Κάπου εκεί η ομάδα του κ. Τόλη έπαθε μπλακ-άουτ.
Οι Χουλιαράδες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και είχαν ένα εκρηκτικό τέταρτο όπου έφεραν τούμπα το ματς.
Αρχικά μείωσαν στο 53’ σε 2-1 όταν ο Δάσκαλος έκανε το γέμισμα στην περιοχή του Τσαμητρόπουλου, ο Τάτσης Γ. βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα.
Σουτ του Πρέντζα στο 55’ η μπάλα λίγο άουτ.
Πλασέ του Τότσικα στο 60’ απέκρουσε τη μπάλα ο Νάκος.
Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 61’ με κεφαλιά του Κακαράντζα μετά από σέντρα του Τσακμάκη.
Την ολική ανατροπή στο σκορ πέτυχαν οι Χουλιαράδες στο 63’ με τον Τάτση να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (ολέθριο λάθος του Τσαμητρόπουλου που του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια).
Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί και στο 66’ ο Λώλης με ατομική προσπάθεια και πλασέ έκανε το 2-4.
Ένα σουτ του Στογιάννη για τους γηπεδούχους στο 87’ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Διαιτησία: Γεωργίου Χ. (Κόλλιας-Μπόσιας).
Νησί: Τσαμητρόπουλος, Γκόντζος, Τσιλίκης, Κοτσίνας, Αθανασίου (68΄Στασινός), Κασίμης, Τότσικας, Στογιάννης, Κοντόγιαννης, Μπίλης (68΄Τζιμογιάννης), Πρέντζας (71΄ Πολύζος-86' λ.τρ. Λούντζης)
Χουλιαράδες: Νάκος, Τσακμάκης, Κρανάς, Μιχάλης, Πρέμος, Τζιάλλας, Γεράσης (85΄Κούτλας), Τάτσης Γ. (80΄ Μιχαηλίδης), Λώλης (85΄Τάτσης Α.), Δάσκαλος, Γρίβας (60΄Κακαράντζας).
* * *
PERAMA

Πέραμα-Κοσμηρά 2-1
Ανοδική πορεία έχει τις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα του Περάματος η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Κοσμηρά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της και να πάρει τη νίκη με 2-1 που τις δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία.
Στο πρώτο ημίχρονο η Κοσμηρά με νέο τεχνικό πλέον στον πάγκο τον Γιάννη Μωραϊτη, ήταν καλύτερη και μόλις στο 5΄ ο Μπάρκας από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Φερούλης με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1.
Στη συνέχεια χάθηκαν από τον σκόρερ άλλες δυο καλές στιγμές στο 9΄ και το 20΄ενώ στο 41΄ και πάλι ο Φερούλης δεν κατάφερε να νικήσει τον Ελευθεριάδη.
Στο 43΄ στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση της Προοδευτικής, ο Μανιώτης εκτέλεσε κόρνερ και ο Διαμάντης με «σκαστή» κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Αντώνη Κοζανίτη μπήκαν με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και στο 48΄ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Ντοντοβέτσι με το σουτ που επιχείρησε να βγαίνει ελάχιστα άουτ. Μετά από δύο ευκαιρίες μία για κάθε ομάδα, στο 68΄ ο Νάκιας ανατρέπει στην περιοχή τον Χαριζάι με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Μηλίτσης εκτελεί κάνοντας το 2-1. Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στους φιλοξενούμενους που έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες όταν στο 84΄ και το 86΄ Φερούλης και Τσούρης δεν κατάφεραν να πετύχουν τέρμα σε κενή εστία. Στο 90΄ ο Νούσης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι αφήνοντας το παιχνίδι στο 2-1.
Διαιτησία: Τζόβας (Μάντζιος, Πάνος Σ.)
Πέραμα: Ελευθεριάδης, Σίμος (56΄ Χαριζάι), Μπαρούτας, Παλάσκας, Ντόβας Γ., Διαμάντης, Σταματόπουλος (89΄Ζαλαβράς), Μηλίτσης, Ντοντοβέτσι Ε. (86΄Ντοντοβέτσι Ε.), Μανιώτης (90΄Πουρνάρας), Δούβλης.
Κοσμηρά: Μακρής, Νάκιας, Τσούρης, Σιουκουλάνη, Νιτσιάκος, Νούσης, Ζώτος, Μπάρκας (67΄Τζάγκας), Φερούλης, Μάης (77΄Ζήσης), Ζάραγκας.
* * *
METSOBO

Μέτσοβο-Αγία Μαρίνα 2-1
Στη λασπομαχία του Μετσόβου με την Αγία Μαρίνα νικητές βγήκαν οι γηπεδούχοι με 2-1 σε ένα παιχνίδι με πολλά παράπονα από το Μέτσοβο για τη διαιτησία.
Οι γηπεδούχοι ήταν η ομάδα που είχε τις τελικές, ενώ οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν από στατικές κυρίως φάσεις, σ΄ένα άναρχο παιχνίδι που υπερίσχυε το πάθος και η ένταση και από τις δύο ομάδες.
Οι Μετσοβίτες άνοιξαν αρκετά νωρίς το σκορ, όταν στο 9΄ ο Παλαιοπάνος με σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να φέρουν και πάλι τις ισορροπίες στο ματς, με τα σουτ των Πασχάλη και Γιαννέτα να μην βρίσκουν στόχο.
Η συνέχεια ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους, οι οποίοι παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο δημιούργησαν αρκετές απειλές στην εστία του Κοτίκα, με αποκορύφωμα το σουτ του Χρήστου Τσιόστα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, το οποίο και απέκρουσε με δυσκολία ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στην επανάληψη, ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, ωστόσο, οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά, χάνοντας διπλή ευκαιρία στο 47΄ με το σουτ αρχικά του Κυριάκου Τσουλιάη να χτυπά στο «Γ» της αντίπαλης εστίας και στην επαναφορά της μπάλας, ο Γοδέβενος δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Κοτίκα, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, με το πόδι.
Οι φιλοξενούμενοι «πάλεψαν» για την ισοφάριση, έχοντας στο 61΄ ευκαιρία με το σουτ αρχικά του Λαγκαβάνη να απομακρύνεται με γροθιές από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ το νέο σουτ του Ιορδανίδη, απόμάκρυνε ο Τσουλιάης Ι.
Στο 77΄ ένα φάουλ που κέρδισε η Αγία Μαρίνα στα όρια της περιοχής, ξεσήκωσε τις αντιδράσεις από την κερκίδα των αποδυτηρίων, κάτι που ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να διακόψει για λίγο το ματς, ζητώντας να εκκενωθεί ο χώρος των αποδυτηρίων, από τους οπαδούς και των δύο ομάδων.
Το φάουλ εκτέλεσε ωραία ο Πασχάλης και απείλησε για λίγο την εστία του Μαργωμένου, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Οι παίκτες του Ανδρέα Στάμου συνέχισαν να ασκούν πίεση κερδίζοντας φάουλ εκτός περιοχής, χωρίς όμως να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν.
Στο 90΄ο Παππάς από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας ο Μαργωμένος να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 95΄ της αναμέτρησης ο Γιάννης Τσουλιάης ανέτρεψε τον Τσίκα εντός περιοχής, και ο πρώτος βοηθός υπέδειξε στον διαιτητή το πέναλτι, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς γηπεδούχων, με συνέπεια να μπουν στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής της ομάδας και παράγοντες αυτής.
Ο Τσίκας ανέλαβε την εκτέλεση ευστοχώντας, κάνοντας το 1-1.
Ο αγώνας όμως είχε συνέχεια και στο 97΄ ο Κέντρος με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και χάρισε το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του.
Διαιτησία: Νέος (Σπυρογιώτης-Διαμάντης Λ.)
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Τσουλιάης Κ., Τσιόστας Χ. (67΄ Γιοβανόπουλος), Τσουλιάης Ι., Κέντρος, Γοδέβενος, Σταχούλης (92΄ Γεωργίου), Σιούτας (74΄ Τρίτος), Παλαιοπάνος, Τσουλιάης Θ., Τσιόστας Κ.
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας (Ανδρέας Στάμος): Κοτίκας, Σερέτης (67΄ Κυριακίδης), Πασχάλης, Παππάς, Λαγκαβάνης, Λικάϊ, Σοκορέλης, Γεωλδάσης, Ιορδανίδης, Τσίκας, Γιαννέτας.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κατσικά – Σερβιανά 3-0
Μέτσοβο – Αγία Μαρίνα 2-1
Αετός Νήσου – Χουλιαράδες 2-4
Πέραμα – Κοσμηρά 2-1
Ελεούσα – Καστρίτσα 0-4
Κρύα – Κόνιτσα 2-3
Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά – Κράψη 2-2
Κόντσικα – Μικρασιάτες 2-4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Αγροτικός Καστρίτσας 33 31-6
2.Θύελλα Κατσικάς 32 27-8
3.Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά 29 28-7
4.Χουλιαράδες 27 31-13
5.Μέτσοβο 24 35-21
6.Αετός Νήσου 21 30-20
7.Πίνδος Κόνιτσας 19 19-17
8.Κράψη 18 31-17
9.Αγία Μαρίνα 18 17-14
10.Κοσμηρά 14 18-17
11.Προοδ. Περάματος 11 15-24
12.Μικρασιάτες 9 14-33
13.Θύελλα Ελεούσας 8 19-26
14.Κρύα 6 15-30
15.Κόντσικα 6 15-30
16.Σερβιανά 0 3-65
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(14, 15/12/2019)
Κόνιτσα – Αετός Νήσου
Κράψη – Ελεούσα
Σερβιανά – Χουλιαράδες
Αγία Μαρίνα – Κατσικά
Καστρίτσα – Μέτσοβο
Μικρασιάτες – Πέραμα
Κόντσικα – Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά
Κοσμηρά – Κρύα