Νίκη- «χρυσάφι» 1-2 του ΠΑΣ επί του Λεβαδειακού

on .

LEBADEIAKOS PAS 25 10 19

 Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 1-2 του Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Super League 2 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της πρεμιέρας στην Πάτρα ανέβηκε στους 4 βαθμούς.
Ο ΠΑΣ πέτυχε δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων, ένα αυτογκόλ κι ένα πέναλτι, ενώ ο Λεβαδειακός είχε ενδιάμεσα ισοφαρίσει με πέναλτι του Μάντζιου μετά από λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Αγγελάκη. Σκόρερ για τον ΠΑΣ οι Παντελιάδης (αυτογκόλ 9') και Παμλίδης (47') με πέναλτι, είχε ισοφαρίσει ο Λεβαδειακός με ανύπαρκτο πέναλτι του Μάντζιου (43').
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα με 4-4-2. Ο Γιαννίκογλου ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Σιόντης και Κάστρο έπαιξαν στα αμυντικά χαφ, δεξί χαφ ο Νικολιάς και αριστερό ο Νάουμετς, με τους Παμλίδη και Λέο να αποτελούν το δίδυμο στην επίθεση.
Προβάδισμα με αυτογκόλ
Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα από τον Λεβαδειακό στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, στο 9' μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάουμετς από πλάγια δεξιά με το αριστερό πόδι, η μπάλα πήγε στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού και ο Παντελιάδης στην προσπάθεια του να διώξει προ του Λέο την έστειλε άθελά του στα δίχτυα του Μπάγιτς για το 0-1 κι ενώ ο προωθημένος Σκόνδρας ήταν εξουδετερωμένος.
Το ξεκίνημα του ΠΑΣ με γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ιδανικό. Η ομάδα του Γιαννίκη σταδιακά άρχισε να δίνει χώρο στον Λεβαδειακό, ο οποίος όμως απειλούσε αποκλειστικά και μόνο με στημένες φάσεις και κυρίως κόρνερ. Στο 29΄μετά από κόντρες η μπάλα πήγε στον Παμλίδη που πήρε την τελική κεφαλιά, αλλά ο Ανγκουά έσωσε την ομάδα του διώχνοντας προ του Μπάγιτς.
Ο Λεβαδειακός είχε μια καλή στιγμή στο 35’ μετά από κόρνερ και διπλή προσπάθεια του Λιάγκα, όμως ο Αποστολόπουλος έσωσε τον ΠΑΣ και προ του Ιωαννίδη έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ.
Πέναλτι-ανακάλυψη
Η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο έγινε στο 42' όταν ο Μάντζιος πήρε την εσωτερική από τον Παντελάκη, έκανε καθαρό επιθετικό φάουλ στον αμυντικό του ΠΑΣ, όμως ο διαιτητής Αγγελάκης ανακάλυψε πέναλτι πάνω στον αρχηγό του Λεβαδειακού, προκαλώντας ένταση και θυμηδία. Το ριπλέι της φάσης φυσικά εκθέτει τον Μακεδόνα ρέφερι, ενώ δυστυχώς στα γήπεδα της Super League 2 δεν υπάρχει VAR.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε στο 43' ο αρχηγός του Λεβαδειακού Μάντζιος, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Γιαννίκογλου που βρήκε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την ισοφάριση και το 1-1.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του Μάντζιου τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση του πέναλτι, ο οποίος είχε αψιμαχία με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιαννίκογλου και έβριζε συνεχώς τους παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας. Τελικά είδαν από μία κίτρινη, με τους παίκτες των δύο ομάδων να πηγαίνουν στα αποδυτήρια αρκετά εκνευρισμένοι και τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.
Γκολ-πέναλτι ο Παμλίδης
Παρά την ισοφάριση του Λεβαδειακού σε κακό χρονικά σημείο στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη και πέτυχε νωρίς δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 46', δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β' μέρους, ο Κάστρο έκλεψε τη μπάλα, τροφοδότησε τον Νάουμετς και ο Ουκρανός με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Νικολιά, ο οποίος στην προσπάθεια του να σουτάρει ανατράπηκε από τον Λιάγκα.
Ο Παμλίδης εκτέλεσε στο 47' εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Νικολιάς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς.
Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ, ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα στο γήπεδο και την κατοχή της μπάλας, όμως οι Γιαννιώτες έπαιξαν έξυπνα στις αντεπιθέσεις και ήταν αυτοί που έχασαν τις περισσότερες ευκαιρίες. Στο 55’ σε σουτ του Αποστολόπουλου ο Μπάγιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 64' ο Λεβαδειακός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς όταν ο Σανάμπρια σούταρε από τον άξονα, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γιαννίκογλου.
Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού Μπάγιτς ήταν σε καλή μέρα και μπλόκαρε τα σουτ των Κάστρο στο 68' και Σιόντη στο 70'.
Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Πίτου Γκαρσία στο τελευταίο εικοσάλεπτο στη θέση του Κάστρο, για να προσθέσει εμπειρία στα χαφ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αλλάξει χαφ βάζοντας τον Ξύδα στη θέση του Νάουμετς. Ο Τρικαλινός τεχνικός στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έριξε και στο ματς τον Ζιούλη στη θέση του σκόρερ Παμλίδη, βάζοντας τρίτο στόπερ και γυρίζοντας το σύστημα σε 3-5-2.
Ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση του Λεβαδειακού με χαρακτηριστική άνεση ενώ είχε και καλές ευκαιρίες με τον Ξύδα στο 88' και την κεφαλιά του Σκόνδρα στο 89' για να πετύχει και τρίτο γκολ.
Πλέον η προσοχή των Ηπειρωτών στρέφεται στο Κύπελλο και στην αναμέτρηση της Τρίτης με τη Βέροια στο "Ζωσιμάδες" για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Διαιτησία: Αγγελάκης (Τοροσιάδης - Παπαδόπουλος)
Λεβαδειακός: (Δημήτρης Σπανός): Μπάγιτς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αργυρόπουλος (72’ Ν΄Νόμο), Παντελιάδης (65’ Ορφανίδης), Κοζορώνης, Καραχάλιος (83’ Κόναν), Τσάπρας, Σανάμπρια, Ιωαννίδης, Μάντζιος
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο (73' Πίτου Γκαρσία), Νικολιάς, Νάουμετς (62' Ξύδας), Παμλίδης (86' Ζιούλης), Λέο.