Σέντρα στο πρωτάθλημα το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου

on .

SUPER LEAGUE 2 SHMA

• Την απόφαση να δεχτούν την προσφορά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα πήραν στο χτεσινό ΔΣ οι ομάδες της Super League 2 και έτσι το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου, με τη διεξαγωγή, όπως αποφασίστηκε, της 2ης αγωνιστικής.
Από τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League 2 βγήκε «λευκός καπνός» αφού οι ομάδες αποφάσισαν να αποδεχτούν την πρόταση των 6.075.000 ευρώ της ΕΡΤ και έτσι υπάρχει πλέον οριστική συμφωνία με τη δημόσια τηλεόραση. Μάλιστα, η επανέναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου, με τη διεξαγωγή κανονικά της 2ης αγωνιστικής όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό, ντέρμπι το οποίο πιθανότατα θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
Μοναδική εξαίρεση στο χτεσινό ΔΣ αποτέλεσε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος διαφώνησε με την αποδοχή της πρότασης της ΕΡΤ και θα μείνει εκτός κεντρικής διαχείρισης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ζητάει να μείνει σε ισχύ το περσινό της συμβόλαιο με την ΕΡΤ, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, όταν δηλαδή αγωνίζονταν στην Super League.
Αντιθέτως, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός θα εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα, ως οι ομάδες που υποβιβάστηκαν και είχαν και πέρυσι τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA. Αυτό άλλωστε συμφώνησαν χτες και οι υπόλοιπες ομάδες, δηλαδή να πάρουν ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός τα ποσά που αναλογούν και οι υπόλοιπες 9 να μοιραστούν ισόποσα τα υπόλοιπα χρήματα. Με βάση τη μείωση του 50% στο προσύμφωνο της αναδιάρθρωσης, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα περιμένει να μπουν στα ταμεία της περίπου 750.000 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες ομάδες αντιστοιχεί περίπου ένα ποσό της τάξης των 425.000 ευρώ.
Μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει ακόμα και το οποίο αναμένεται να ζητήσουν ως τελευταία αντιπρόταση οι ομάδες από την ΕΡΤ είναι να διατηρήσει ακέραιο το ποσό των 6,075 εκατομμυρίων ευρώ που προσφέρει χωρίς την αναλογική μείωση για τον Απόλλωνα. Δηλαδή, για 11 ομάδες και όχι 12. Αν το δεχτεί η ΕΡΤ, τότε θα αυξηθεί κατ' αντιστοιχεία για τις ομάδες περίπου στις 50.000 ευρώ σε κάθε μια.
Σχετικά με το πότε και από ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν αυτό να γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο, ώστε να υπάρχει χρόνος για να ετοιμαστούν οι τηλεοπτικές μεταδόσεις, με τη διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής. Όπως εξήγησαν οι νομικοί, υπήρχε αναστολή και όχι διακοπή του πρωταθλήματος, οπότε δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής του ΚΑΠ για να γίνουν εμβόλιμες οι τρεις αγωνιστικές που δεν πραγματοποιήθηκαν. Επομένως, το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει από την 2η αγωνιστική και όχι από την 5η. Σε αυτό επίσης συνηγορεί και το γεγονός ότι δεν υπήρξε ορισμός της 2ης αγωνιστικής πριν την απόφαση για επ’ αόριστον λουκέτο.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ συμφώνησε και επίσημα να αναλάβει το κόστος παραγωγής των τηλεοπτικών μεταδόσεων, την οποία αναλαμβάνει η εταιρεία ΙΝΑ ΤV, η οποία κέρδισε τον μειοδοτικό διαγωνισμό καθώς έκανε την καλύτερη προσφορά.

Φιλικό σήμερα με Καραϊσκάκη Άρτας
Η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία και η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών και αυτό το Σαββατοκύριακο ανάγκασε τον ΠΑΣ Γιάννινα να αναζητήσει αντίπαλο για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι.
Ο αντίπαλος βρέθηκε και θα είναι ο Καραϊσκάκης Άρτας, σήμερα το απόγευμα (4 μ.μ.) στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, καθώς στο «Ζωσιμάδες» γίνονται ακόμα εργασίες συντήρησης και επισποράς. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά σε φιλικό παιχνίδι, καθώς την 1η Σεπτεμβρίου ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε επικρατήσει της αρτινής ομάδας με 2-1 στο Ζωσιμάδες.
Στα αγωνιστικά, η χτεσινή προπόνηση ήταν πρωινή και απουσίαζαν οι γνωστοί τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης, ο Βόσνιος Ράντοβατς που υπέστη διάστρεμμα, αλλά και ο Κροάτης Κρίζμαν που νιώθει ενοχλήσεις από το κυριακάτικο φιλικό με την Παναχαϊκή.