ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

on .

 PAS PANAXAIKH

Με σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση με το σαββατιάτικο φιλικό κόντρα στην Κέρκυρα παρουσιάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα χτες το μεσημέρι και επικράτησε με 2-0 της Παναχαϊκής στο Πανηπειρωτικό.
Κόντρα στην Παναχαϊκή ο Γιαννίκης χρησιμοποίησε τους λεγόμενους «βασικούς», οι οποίοι έδειξαν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τις λεγόμενες «ρεζέρβες» το Σάββατο και επικράτησαν δίκαια της αχαϊκής ομάδας με 2-0. Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τους Παμλίδη (36’) και Κρίζμαν (75’) και καλή εικόνα για την ομάδα της Ηπείρου.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης χρησιμοποίησε χτες αρκετούς από τους ενδεκαδάτους παίκτες που δεν έβαλε κόντρα στην Κέρκυρα το Σάββατο, ωστόσο παρέταξε τον ΠΑΣ και πάλι με διάταξη 4-4-2. Ο Γιαννίκογλου ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Πίτου Γκαρσία, δεξί χαφ ο Νικολιάς, αριστερό ο Νάουμετς και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Μέτριο ξεκίνημα
Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στα φιλικά που έδωσε και δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην κάνει καλό ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι ανάλογο συνέβη και χτες, με τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη να μπαίνουν νωθρά στο ματς παρά την ευκαιρία του Κρίζμαν στο 1’ που πλάσαρε μετά από πάσα του Παμλίδη, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών.
Η Παναχαϊκή έβαλε γκολ στο 5’ με τον Μωραΐτη μετά από κάθετη πάσα του Σιατραβάνη, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως off side. Στο 15’ οι Πατρινοί είχαν ένα σουτ του Κυνηγόπουλου, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Γιαννίκογλου.
Στο 19’ ο Νάουμετς κινήθηκε ωραία από αριστερά και έκανε τη σέντρα σουτ, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα Σούλη της Παναχαϊκής να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 23' ο Μπουκουβάλας σέντραρε ωραία για τον Παμλίδη, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΣ δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 26’ ο Κυνηγόπουλος έκανε καλή ατομική ενέργεια από δεξιά και έστρωσε στον Σιατραβάνη, το σουτ όμως του τελευταίου ήταν εντελώς άστοχο και χάθηκε η ευκαιρία για την Παναχαϊκή. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πίτου Γκαρσία με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Κρίζμαν τετ α τετ, ο Κροάτης σούταρε, αλλά ο Σούλης με διπλή προσπάθεια απέκρουσε και έσωσε την Παναχαϊκή.
Σκόρερ… ο συνήθης ύποπτος
Το γκολ για τον ΠΑΣ τελικά ήρθε στο 36’ μέσα από στημένη φάση. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί της Παναχαϊκής δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και η μπάλα στρώθηκε στον Σιόντη που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Παμλίδη, ο οποίος την στόπαρε και με γυριστό σουτ την πέρασε από πολλά σώματα και την έστειλε στα δίχτυα του Σούλη για το 1-0. Παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Παναχαϊκής ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παμλίδη, το βίντεο δείχνει ότι μάλλον ήταν στον ώμο του επιθετικού του ΠΑΣ και σωστά μέτρησε το γκολ από τον διαιτητή Χατζηπαναγιώτου. Ήταν το πέμπτο γκολ του Γιώργου Παμλίδη, ο οποίος είναι ο…συνήθης ύποπτος και ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ στα φιλικά προετοιμασίας των Ηπειρωτών.
Στο 39’ και πάλι ο Παμλίδης σήκωσε έξυπνα για τον Κρίζμαν μετά από πλάγιο του Μπουκουβάλα, όμως ο Κροάτης έκανε κακό τελείωμα και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν στο 45’ μετά από καλή ενέργεια και σουτ του Νικολιά από πλάγια δεξιά, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία ο Σούλης και η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία της Παναχαϊκής.
Μονόλογος στην επανάληψη
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ΠΑΣ βελτιώθηκε αισθητά και η γιαννιώτικη ομάδα κυριάρχησε πλήρως της Παναχαϊκής. Στο 49’ ο προωθημένος Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 51' ο Μπουκουβάλας έκανε σουτ από καλή θέση, όμως ο Σούλης ήταν σε ετοιμότητα και έκανε δύσκολη απόκρουση στη γωνία του. Στο 60’ ο Νικολιάς έκανε περίτεχνη ενέργεια και δοκίμασε σουτ με το αριστερό, όμως ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Σκόνδρας σκόραρε στο 61’ μετά την εκτέλεση κόρνερ, αλλά καταλογίστηκε σε θέση off side από τον βοηθό Μάντζιο.
Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε τελικά στο 75’ με σκόρερ τον Κρίζμαν που κυνηγούσε χτες πολύ το γκολ και τελικά τα κατάφερε. Μετά από ωραία ανάπτυξη στη μεσαία γραμμή ο Παμλίδης βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Κρίζμαν και ο Κροάτης επιθετικός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σούλη και έκανε το 2-0.
Μετά το δεύτερο γκολ ο ΠΑΣ κατέβασε στροφές με αποτέλεσμα η Παναχαϊκή να βρει χώρους. Η πιο σημαντική απειλή της πατρινής ομάδας ήταν στο 90’ όταν Μαλντίν εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και του Χουτεσιώτη και έκανε το ψηλοκρεμαστό, όμως η μπάλα έφυγε άουτ και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Μάντζιος – Σπυρογιώτης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Γιαννίκογλου (46’ Χουτεσιώτης), Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (76’ Πανουργιάς), Παντελάκης (76’ Γώγος), Σιόντης, Πίτου Γκαρσία (76’ Μπούμπας), Νάουμετς, Νικολιάς (69’ Λώλης), Παμλίδης, Κρίζμαν.
Παναχαϊκή (Μάρκο Γιοβάνοβιτς): Σούλης, Πολίμος (46’ Ρουγκάλας), Σταμόπουλος (76’ Βαρσαμίδης), Πατατής, Σιατραβάνης (64’ Ιντζόγλου), Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος, Μουστακόπουλος (69’ Μαλντίν), Κυνηγόπουλος (76’ Λιμάτσι), Μωραΐτης, Τσελεπίδης (76’ Βασιλικόπουλος).
* * * 

PAS KERKYRA

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0

Ασύνδετος και εμφανώς επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία των δύο τελευταίων εβδομάδων εμφανίστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο σαββατιάτικο φιλικό με την Κέρκυρα και έμεινε ισόπαλος 1-1 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ με τον Γεωργακόπουλο (68') και ο ΠΑΣ ισοφάρισε λίγο αργότερα με πολύ ωραίο γκολ του Οικονομόπουλου (78΄).
Η αγωνιστική αδράνεια και οι διαρκείς αναβολές του πρωταθλήματος έχουν επηρεάσει αναμφισβήτητα όλες τις ομάδες της Super League 2 και κυρίως αυτές που ξεκίνησαν νωρίς προετοιμασία. Μία από αυτές είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δεν εμφάνισε καλό πρόσωπο το Σάββατο και έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με την Κέρκυρα στο Πανηπειρωτικό. Μέτριο έως κακό το παιχνίδι ποιοτικά, αρκετά σκληρό το παιχνίδι των Κερκυραίων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Ράντοβατς.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε με την Κέρκυρα χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που δεν θεωρούνται βασικοί, θέλοντας να μοιράσει τις συμμετοχές στα δύο φιλικά. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2 και δίδυμο στην επίθεση τους Γροσδάνη και Λέο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Περιστερίδης, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Πήλιος, με τους Ζιούλη και Ζώγκο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Λιάσος και Καρτάλης, δεξί χαφ έπαιξε ο Ξύδας και αριστερό ο Ράντοβατς, με τους Γροσδάνη και Λέο στην κορυφή της επίθεσης.
Κακό πρώτο μέρος
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα φτωχό σε παραγωγή φάσεων και θέαμα. Ο ΠΑΣ είχε την κυριαρχία και την κατοχή της μπάλας, όμως ήταν ανούσια και χωρίς τελικές προσπάθειες. Η ομάδα του Γιαννίκη παίζει κυρίως από τα δεξιά και προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της Κέρκυρας με τους Ξύδα και Γροσδάνη.
Οι Φαίακες ήταν αυτοί που έκαναν την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς στο 21' με σουτ του Βασιλούδη από τον άξονα και τη μπάλα να περνά δίπλα από τα δοκάρια του Περιστερίδη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΣ και ήρθε στο 29' με τον Ξύδα. Ο Γροσδάνης πίεσε τον Βουτσελά, αυτός έκανε το λάθος, ο Ξύδας βγήκε μόνος του από δεξιά, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Κέρκυρας στο τετ α τετ, ενώ σε δεύτερο χρόνο αστόχησε από πλάγια μετά την επαναφορά της μπάλας.
Στο 33' σουτ του Παυλή από τον άξονα μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Περιστερίδης, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ράντοβατς τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι και βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενος. Ο Βόσνιος επιθετικός χτύπησε κοντά στην περιοχή του αστράγαλου, αλλά μάλλον γλιτώνει τα χειρότερα, αν και τα τελικά συμπεράσματα θα τα βγάλει η μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί σήμερα. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε στο 40' με τον Οικονομόπουλο να κάνει την κίνηση από δεξιά, να πασάρει για τον Λιάσο, το σουτ όμως του Λιάσου ήταν αδύναμο και απέκρουσε ο Βουτσελάς.
Προβάδισμα οι Κερκυραίοι
Ο καλύτερος και πιο ορεξάτος παίκτης του ΠΑΣ στο σαββατιάτικο φιλικό ήταν ο Λέο. Ο Γάλλος επιθετικός στο 47' έκλεψε τη μπάλα και μπήκε από πλάγια δεξιά στην περιοχή, έστρωσε στον Γροσδάνη, αλλά αυτός στο τελείωμα του έδωσε ύψος στη μπάλα και αυτή έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 59' και πάλι ο Λέο κινήθηκε από δεξιά και πάσαρε παράλληλα στον Γροσδάνη, αλλά ο νεαρός δεν μπόρεσε για λίγο να κάνει την προβολή σε κενή εστία. Ο Λέο ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Κέρκυρας και στο 61' έχασε και τετ α τετ όταν νικήθηκε από τον Παγκράτη σε μεταξύ τους τετ α τετ.
Στο 68' η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενη λάθος του ΠΑΣ. Ο Πανουργιάς έκανε λάθος μεταβίβαση και ο Μίσκου έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδότησε από αριστερά τον Βουκελάτο, ο οποίος αφού έκανε ντρίπλες και προσποιήσεις έβγαλε την παράλληλη σέντρα προς τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με προβολή έκανε το 0-1 για την Κέρκυρα.
Γκολάρα ο Οικονομόπουλος
Το γκολ της Κέρκυρας αφύπνισε τους παίκτες του Γιαννίκη, οι οποίοι πίεσαν και έφτασαν σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα στο 78' Γροσδάνης, Λέο και Λώλης συνδυάστηκαν όμορφα, ο Λώλης άνοιξε έξυπνα από δεξιά στον Οικονομόπουλο, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ άφησε άγαλμα τον Παγκράτη και με εξαιρετικό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΠΑΣ, δεχόμενος τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του και τα χειροκροτήματα των φιλάθλων στην κερκίδα.
Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και παρά την πίεση των παικτών του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία της Κέρκυρας και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.
Διαιτησία: Τζόβας (Πάνος Σ. - Παπαδημητρίου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Περιστερίδης (71' Βενετικίδης), Οικονομόπουλος, Ζιούλης (63' Πανουργιάς), Ζώγκος (63' Γώγος), Πήλιος, Λιάσος, Ράντοβατς (43' λ.τρ. Λώλης), Ξύδας, Καρτάλης, Γροσδάνης, Λέο.
Κέρκυρα (Λ. Βόκολος): Βουτσελάς, Γενιτσαρίδης, Παναγιωτίδης, Τσιμπούκας, Αγιώτης, Κρητικός, Βασιλούδης, Παυλής, Γεωργακόπουλος, Μίσκου, Πιαστόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι: Παγκράτης, Βλάχος, Πεντράο, Ζερβόπουλος, Γεωργακόπουλος, Βουκελάτος, Λεπενιώτης, Νγκάν, Αμαραντίδης.