Καναλάκι - Ανατολή 3-0

on .

ANATOLH

• Την τρίτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος γνώρισε χτες το απόγευμα η Ανατολή καθώς ηττήθηκε με 3-0 στο Καναλάκι από τον τοπικό Αχέροντα για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής.
Η γιαννιώτικη ομάδα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του Καναλακίου, η οποία είναι από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας, κάτι που έχει πιστοποιήσει στις 4 πρώτες αγωνιστικές. Στον αντίποδα, το ξεκίνημα της ομάδας του Ανέστη Ζώη δεν είναι καλό, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα σχετικά με τον στόχο της παραμονής.
Το παιχνίδι στράβωσε πολύ νωρίς από την Ανατολή καθώς το Καναλάκι προηγήθηκε με το «καλημέρα». Μόλις στο 4', στην πρώτη φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ζδράβος έκανε τη χαμηλή σέντρα από δεξιά και στο ύψος του πέναλτι βρέθηκε ο Μουζακίτης, ο οποίος έκανε το σουτ και νίκησε τον Διαμάντη για το 1-0.
Η πρώτη καλή στιγμή για την Ανατολή ήρθε στο 10' με τον Τσουμάνη να πατά περιοχή, να κάνει ένα σουτ, αλλά τον Κοντογουλίδη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 15' Τσουμάνης μπήκε στη περιοχή, έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στη συνέχεια της φάσης ο Εμβραΐζογλου, έκανε μια σέντρα από δεξιά, αλλά απομάκρυνε ο Πάνος.
Στο 22' το Καναλάκι έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά είχε δοκάρι. Ο Φέτσης έκανε ένα μακρινό σουτ, ο Διαμάντης με δύσκολη εκτίναξη ακούμπησε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και στη συνέχεια αυτή βρήκε στη συμβολή των δοκαριών και έφυγε κόρνερ. Τελικά το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 23' από την εκτέλεση κόρνερ του Φέτση, ο Γιαννιώτης Θωμάς Πότσης πήδηξε και πήρε την κεφαλιά, νικώντας τον Διαμάντη για το 2-0.
Η Ανατολή προσπάθησε να απαντήσει στο 25' με σουτ του Φωλίνα από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κοντογουλίδης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 29' το Καναλάκι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ όταν ο Μαλλάτος έχασε τη διεκδίκηση της μπάλας από τον Μπλετσα, ο οποίος στη συνέχεια έκανε και το σουτ για να αναγκάσει τον Διαμαντή σε νεα δύσκολη απόκρουση. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 33' όταν ο Ζδράβος έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στη περιοχή κι έκανε ένα συρτό σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο Διαμαντής. Στο 41' ακυρώθηκε ως off side γκολ που πέτυχε το Καναλάκι με τον Μουζακίτη, αφού ο Κυριάκης που έκανε τη κεφαλιά πάσα ήταν σε αντικανονική θέση κι έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης η Ανατολή προσπάθησε να μειώσει το σκορ και να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Στο 59' ο Τσουμάνης έκανε το σέντρα από δεξιά, με αποδέκτη τον Νούγια, που έκανε τη κεφάλια αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της γιαννιώτικης ομάδας για γκολ χάθηκε στο 67' όταν ο Τσουμάνης έκανε σέντραρε και πάλι με αποδέκτη τον Νούγια, ο οποίος έκανε το σουτ στη δεξιά γωνία του Κοντογουλίδη, όμως ο γκολκίπερ του Αχέροντα έπεσε και απέκρουσε με δυσκολία για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.
Η Ανατολή είχε δύο καλές στιγμές στο 73' και το 77'. Αρχικά με κεφαλιά του Νούγια ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Εμβραΐζογλου, φάση στην οποία έπεσε και μπλόκαρε ο Κοντογουλίδης. Πάνω που η Ανατολή πίεζε για το 2-1 ήρθε το τελειωτικό χτύπημα από τον Αχέροντα. Συγκεκριμένα στο 83' μετά από σέντρα του Μουζακίτη από δεξιά, ο Νικολάου με σουτ νίκησε τον Διαμάντη και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Διαιτησία: Καλαμάρης (Μπάκας - Αλεξόπουλος)
Αχέρων Καναλακίου: Κοντογουλίδης, Ζδράβος, Μελιγγιώτης, Φράγκος (72' Βραχνός), Πάνος, Πότσης (54' Γούλας), Κυριάκης (75' Βασιλειάδης), Κόλινς, Μπλέτσας (46' Νικολάου), Φέτσης, Μουζακίτης.
Ανατολή: Διαμάντης, Γκούμας (80' Δήμος), Φίλιος, Μαλλάτος, Τζίμας, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου (75' Πολυχρόνης), Νούγιας, Τσουμάνης (87' Κατσίφας), Φωλίνας (75' Χριστακόπουλος).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναγέννηση Άρτας-Λευκίμμη 3-0
Αχέρων Καναλακίου-Ανατολή 3-0
Τηλυκράτης Λευκάδας-Απόλλων Ευπαλίου 0-0
Πόντιοι Κοζάνης-Θιναλιακός 2-0
ΠΑΣ Πρέβεζα-Μακεδονικός Φούφα 0-1
Αστέρας Ιτέας-Α.Ε. Μεσολογγίου 1-0
Ναυπακτιακός Αστέρας-Σούλι Παραμυθιάς 1-0 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πόντιοι Κοζάνης 9 6-0
2. Αναγέννηση Άρτας 7 7-1
3. Αχέρων Καναλακίου 7 5-0
4. ΠΑΣ Πρέβεζα 6 2-1
5. Ναυπακτιακός Αστέρας 6 2-1
6. Τηλυκράτης Λευκάδας 5 1-0
7. Λευκίμμη 4 2-4
8. Απόλλων Ευπαλίου 4 5-4
9. Θιναλιακός 4 1-2
10. Αστέρας Ιτέας 3 1-4
11. Μακεδονικός Φούφα 3 1-4
12. Σούλι Παραμυθιάς 1 1-4
13. Α.Ε. Μεσολογγίου 0 0-3
14. Ανατολή 0 2-8 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(13/10/2019)
Πόντιοι Κοζάνης-Τηλυκράτης Λευκάδας
Απόλλων Ευπαλίου-Αχέρων Καναλακίου
Θιναλιακός-ΠΑΣ Πρέβεζα
Ανατολή-Αναγέννηση Άρτας
Μακεδονικός Φούφα-Αστέρας Ιτέας
Λευκίμμη-Ναυπακτιακός Αστέρας
Α.Ε. Μεσολογγίου-Σούλι Παραμυθιάς