ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ…

on .

PAS

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε χθες από την Πάτρα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί προηγήθηκαν με τον Παπατόλιο στο 26’ και ο ΠΑΣ ισοφάρισε με την «λόμπα» του Αποστολόπουλου στο 38’. Δικό της ματς έχασε η ομάδα της Ηπείρου, που είχε δυο δοκάρια και μια… ντουζίνα ευκαιρίες. Δυο βαθμούς άφησε στην Πάτρα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Παναχαϊκή σε παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να φύγει με το «διπλό». Οι Γιαννιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη σε γκολ του Παπατόλιου (26’), όμως αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Αποστολόπουλο (38’).
Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, ανάμεσά τους και τα δυο δοκάρια, στοίχισαν στον ΠΑΣ ο οποίος ήταν καλύτερος από την Παναχαϊκή, ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Πίτου Γκαρσία.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με φουλ επιθετικό σχήμα και διάταξη 4-4-2, έχοντας επιθετικό δίδυμο τους Λέο και Κρίζμαν. Ο Γιαννίκογλου ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ έπαιξαν οι Σιόντης και Σκόνδρας. Στα αμυντικά χαφ οι Κάστρο και Πίτου Γκαρσία, δεξί χαφ ο Νικολιάς και αριστερό ο Καρτάλης, με τους Λέο και Κρίζμαν στην κορυφή της επίθεσης.
Νωχελικός ο ΠΑΣ
Το πρώτο εικοσάλεπτο του χθεσινού ματς ανήκε στους Πατρινούς οι οποίοι μπήκαν κυριολεκτικά «φουριόζοι» στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Παναχαϊκή έγινε μόλις στο 4' με τον Κυνηγόπουλο, ο οποίος έκανε τη κούρσα από δεξιά, έκανε το σουτ υπό την πίεση του Σκόνδρα και η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων και του δοκαριού του Γιαννίκογλου και έφυγε άουτ.
Οι Γιαννιώτες από την πλευρά τους, προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ομάδα έμοιαζε ασύνδετη. Στην πρώτη επίσκεψη των κυανόλευκων στην περιοχή του Σούλη κέρδισαν κόρνερ, αλλά αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Οι Πατρινοί που έκαναν την πρώτη τους αναγκαστική αλλαγή στο 9’ καθώς την θέση του τραυματία Μαυριά πέρασε ο Μασούρας, συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να πιέζουν την εστία του Γιαννίκογλου. Στο 17’ ο Πολίμος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Αποστολόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά όμως η μπάλα στρώθηκε στον Σταμόπουλο, ο οποίος έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 22’ ο προπονητής της Παναχαϊκής Μιλόσεβιτς, είδε και άλλον παίκτη του που δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον τραυματία Κολ να αφήνει την θέση του στον Πατρώνη. Δύο αναγκαστικές αλλαγές μέσα σε διάστημα 13 λεπτών για την Παναχαϊκή.
Ισορρόπησε ο ΠΑΣ, το γκολ η Παναχαϊκή…
Μετά το εικοσάλεπτο οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη άρχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Αγυιάς και να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στο 23’ ο ΠΑΣ έχασε και την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα με τον Νικολιά να κατεβάζει τη μπάλα από δεξιά και να στρώνει στον Λέο, όμως ο Γάλλος επιθετικός έχασε το κοντρόλ πάνω στον βηματισμό του και δεν κατάφερε να σουτάρει καθώς η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών.
Η Παναχαϊκή στο 26’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Παπατόλιο. Ο Κυνηγόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε και η μπάλα στρώθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής στον Παπατόλιο, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Γιαννίκογλου κάνοντας το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τον σκόρερ και τους συμπαίκτες του, αλλά και τους Πατρινούς στην κερκίδα.
Δοκάρι, γκολ και ευκαιρίες
Το γκολ της Παναχαϊκής ξύπνησε τους Γιαννιώτες οι οποίοι ανέβασαν ταχύτητα και άρχισαν να απειλούν την εστία του Σούλη. Στο 28' ο Λέο σούταρε έξω από πλάγια αριστερά υπό πίεση, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι! Ο Καρτάλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Λέο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε στη συμβολή των δοκαριών του Σούλη και απομακρύνθηκε, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να φέρει άμεσα το ματς στα ίσα.
Ο επιθετικός… οίστρος των Ηπειρωτών συνεχίστηκε και στο 30’ ο Κάστρο υποχρέωσε τον Σούλη να διώξει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ, ενώ ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από ωραία συνεργασία Νικολιά και Λέο, το σουτ που επιχείρησε ο Κολομβιανός κόντραρε πάνω στο σώμα του Πολίμου και έφυγε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Νικολιά να χάσει μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το σουτ έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των Πατρινών.
Μετά την ψυχρολουσία του γκολ που δέχθηκαν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα, έχοντας κλείσει του γηπεδούχους στο μισό γήπεδο και επιτίθεντο κατά κύματα, ψάχνοντας για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 38’.
Ο Αποστολόπουλος από δεξιά επιχείρησε μια σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των Πατρινών στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Σούλη κάνοντας το 1-1. Έξαλλοι πανηγυρισμοί με τους παίκτες και τον πάγκο του ΠΑΣ να γίνονται ένα κουβάρι αλλά και από τους πεντακόσιους και πλέον φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο της Αγυιάς.
Τραυματίστηκε ο Σιόντης
Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου δεν επεφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις δυο ομάδες να περιμένουν το σφύριγμα του ημιχρόνου για τα αποδυτήρια. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Σιόντη στο 40’ ο οποίος χτύπησε στο πρόσωπο σε μια διεκδίκηση και στο 43’ τον αντικατέστησε ο Ζιούλης.
Μπήκε… φουριόζος
Οι Γιαννιώτες άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσαν το πρώτο, χάνοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη, μην καταφέρνοντας όμως να παραβιάσουν την εστία του Σούλη. Στο 47' μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάστρο, ο Σούλης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία και ο αμαρκάριστος Κρίζμαν που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στην επαναφορά, έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, ενώ στο 48' πάλι ο Κρίζμαν έκανε το σουτ, όμως ο Σούλης στην κλειστή του γωνία έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα, στο 56’ ο Πίτου Γκαρσία αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Γρατσάνη για μαρκάρισμα πάνω στον Σιατραβάνη, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για περισσότερο από ένα ημίωρο. Ο Πίτου Γκαρσία είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 32’ γιατί εκτέλεσε φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του πριν σφυρίξει ο διαιτητής.
Νέο δοκάρι με Σκόνδρα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι με αριθμητικό μειονέκτημα, έδειξε ότι μπορούσε να πάρει το ματς και το τρίποντο. Όμως, για ακόμη μια φορά, στο 63’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη και κεφαλιά του Σκόνδρα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σούλη και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Παναχαϊκής.
Ο Γιαννίκης, θέλοντας να τονώσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, έβαλε στο 64’ τον Παμλίδη στη θέση του Λέο και στο 70’ τον νεαρό Λιάσο στην θέση του Καρτάλη ποντάροντας στην φρεσκάδα και την ταχύτητα των δυο παικτών στην αντεπίθεση.
Η Παναχαϊκή έκανε την αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Γιαννίκογλου στο 68’ με τον Κυνηγόπουλο να σουτάρει στην κλειστή γωνία του Γιαννίκογλου αντί να πασάρει σε δυο ελεύθερους συμπαίκτες του που ήταν αμαρκάριστοι στην μικρή περιοχή του ΠΑΣ.
Αντίστοιχη ευκαιρία έχασε και ο ΠΑΣ στο 74', όταν μετά από αντεπίθεση ο Νικολιάς από αριστερά, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σούλη.
Στο 76’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Παμλίδη να βγαίνει απέναντι από τον Σούλη, όμως να νικιέται από τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής.
Το τελευταίο δεκάλεπτο οι Πατρινοί εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Γιαννίκογλου. Στο 85’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μωραΐτη να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιατραβάνη, αλλά έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου.
* * *
Γλυκόπικρη γεύση άφησε η χθεσινή εμφάνιση και το αποτέλεσμα στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα και στους φιλάθλους οι οποίοι ακολούθησαν την ομάδα στην Πάτρα τόσο από τα Γιάννενα όσο και από την Αθήνα και τις γύρω περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Με βάση τις ευκαιρίες αλλά και εν γένει την εμφάνιση της ομάδας, το τελικό σκορ αδικεί τους «κυανόλευκους» οι οποίοι κυριολεκτικά θα μπορούσαν να είχαν φιλοδωρήσει τους αντιπάλους τους με πολλά γκολ. Η Super League 2 αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη κατηγορία και καμία έδρα δεν θα σου χαριστεί. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, σοβαρότητα και συγκέντρωση για να κάνεις έστω και την μισή ευκαιρία γκολ. Την επόμενη Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει στην Λιβαδειά, όπου θα αντιμετωπίσει μια από τις θεωρητικά «ισχυρές» ομάδες της κατηγορίας και υποψήφια για άνοδο, τον Λεβαδειακό. Ακόμα ένα δύσκολο ματς, ιδιαίτερα μετά την χθεσινή ήττα του Λεβαδειακού στα Χανιά από τον Πλατανιά με 3-2…

* * * 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναχαϊκή (Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Μαυριάς (9’ λ.τρ. Μασούρας), Κολ (22’ λ.τρ. Πατρώνης (72’ Λινάρδος)), Σιατραβάνης, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης, Τσελεπίδης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Σιόντης (43’ λ.τρ. Ζιούλης), Κάστρο, Πίτου Γκαρσία, Καρτάλης (70’ Λιάσος), Νικολιάς, Λέο (64’ Παμλίδης), Κρίζμαν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς (Παναχαϊκή)
«Όλοι είδαν τι συνέβη στην αρχή. Δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο. Είχαμε πολλά προβλήματα, χάσαμε κάποιους παίκτες με τραυματισμό και περιμέναμε να δούμε αν θα κάνουμε αλλαγές. Μας έβγαλαν από τον ρυθμό οι αναγκαστικές αλλαγές και δεν παίξαμε αυτό που ξέραμε. Προηγηθήκαμε στο σκορ 1-0 και οι παίκτες μπήκαν πιο δυναμικά μετά στο παιχνίδι, αλλά δεν ξεχνάμε ότι ο ΠΑΣ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ευκαιρίες, παρότι χάσαμε τον έλεγχο του ματς. Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά, έκανε ευκαιρίες, αν και έχασε έναν παίκτη στο 56’ με την αποβολή, έπαιξε δυνατό και προσηλωμένο ποδόσφαιρο, γύρισε την μπάλα και έκανε ευκαιρίες και εμείς κάναμε ευκαιρίες. Θεωρώ δίκαιο όμως το αποτέλεσμα».
Αν θεωρεί ότι θα πρωταγωνιστήσει ο ΠΑΣ: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΣ είναι μια καλή ομάδα. Εμείς δεν ήμασταν κακοί, παρά τις αναγκαστικές αλλαγές, δεν παίξαμε όμως κομπλέ. Είναι σίγουρα καλή ομάδα, αλλά δεν μπορώ να το πω απόλυτα ότι θα πρωταγωνιστήσει».
Για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα του γηπέδου: «Ήταν πολύ όμορφη, μας υποστήριξαν οι φίλαθλοι με όλο τους το είναι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, συγγνώμη που δεν παίξαμε καλύτερα και δεν πήραμε κάτι καλύτερο, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο όμως για την ατμόσφαιρα».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Δεν βρήκαμε ρυθμό στην αρχή λόγω των πολλών τραυματισμών και τις διακοπές που είχε ο αγώνας. Έπρεπε να δεχθούμε το γκολ, ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία που μας έκανε η Παναχαϊκή, για να βρούμε τον ρυθμό μας και να έχει ροή ο αγώνας. Μέχρι την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε συν 10 λεπτά ακόμα ήμασταν καλοί, είχαμε κατοχή μπάλας, κοντρολάραμε τη μπάλα, είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπήκε εύκολα κάποιο γκολ. Λέο, Σκόνδρας είχαν δοκάρια, είχαμε και κλασικές ευκαιρίες με Λέο, Παμλίδη, Νικολιά και Κρίζμαν. Αλλάξαμε μετά σχηματισμό και παίξαμε 4-3-2 μετά την αποβολή και 4-4-1 και ίσως ήταν δύσκολα τα πράγματα και στην πρεμιέρα και με τόση ζέστη για να γυρίσουμε τελικά το αποτέλεσμα. Αν δεν προηγηθείς τα ματς θα είναι δύσκολα. Τελικά είμαστε ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας αν λάβουμε υπόψη μας και την ευκαιρία στο τέλος της Παναχαϊκής. Αλλά θα μπορούσαμε και εμείς να κάναμε το 1-2 αν είχαμε καλά τελειώματα».
Για την ντουζίνα ευκαιρίες που χάθηκαν στο παιχνίδι: «Απλά η ομάδα σήμερα (σ.σ. χθες), δεν είχε επιθετικά το ένστικτο του killer γιατί θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το καλό είναι ότι βγήκαν ευκαιρίες, η ομάδα ήταν δημιουργική και μας βγήκαν κάποια πράγματα. Δεν υπήρχε ο ρυθμός 100% από την αρχή, αλλά αλλάξαμε πνεύμα και τρόπο παιχνιδιού μετά το 26’».
Για το αν υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας: «Υπήρχε σιγουριά για την ομάδα μας, δεν θα το έλεγα άγχος, βλέπαμε τους παίχτες στην προπόνηση και ήμασταν αισιόδοξοι, είχαμε αυτοπεποίθηση από το 26’ ως το 67-68 λεπτό».
Για το αν πήρε ή έχασε βαθμούς ο ΠΑΣ και πώς είδε τον αντίπαλο: «Είναι μια ιστορική ομάδα η Παναχαϊκή, χάσαμε 2 βαθμούς αν πούμε ότι κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν τα πετύχαμε. Βλέπω και την τελευταία ευκαιρία της Παναχαϊκής και με βαριά καρδιά μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία, αλλά έχω μια πίκρα γιατί μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα το ματς».

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα 2-1
Παναχαϊκή - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης 3-0
Πλατανιάς - Λεβαδειακός 3-2
Δόξα Δράμας - Καραϊσκάκης Άρτας 2-3
Απόλλων Πόντου - Χανιά - Κισσαμικός 0-4
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Χανιά-Κισσαμικός 3 4-0
2.Απόλλων Σμύρνης 3 3-0
3.Καραϊσκάκης Άρτας 3 3-2
4.Πλατανιάς 3 3-2
5.Απόλλων Λάρισας 3 2-1
6.ΠΑΣ Γιάννινα 1 1-1
7.Παναχαϊκή 1 1-1
8.Δόξα Δράμας 0 2-3
9.Λεβαδειακός 0 2-3
10.Κέρκυρα 0 1-2
11.Εργοτέλης 0 0-3
12.Απόλλων Πόντου -6 0-4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5/10/2019)
Απόλλων Πόντου - Δόξα Δράμας
Καραϊσκάκης Άρτας - Απόλλων Λάρισας
Χανιά-Κισσαμικός - Απόλλων Σμύρνης
Κέρκυρα - Παναχαϊκή
Εργοτέλης - Πλατανιάς
Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα