ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

on .

AMFITHEA STAURAKI

Αμφιθέα-Σταυράκι 1-3
• Με οδηγό και πρωταγωνιστή τον Μαργιόλα το Σταυράκι πέρασε επιτυχημένα το πρώτο επίσημο τεστ, νικώντας την Αμφιθέα με 1-3 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου.
Το Σταυράκι που μας έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Β΄ κατηγορία, έδειξε από την αρχή… τα δόντια του και πήρε στο γήπεδο της Αμφιθέας αυτό που ήθελε.
Αν και η ομάδα του Γιάννη Καραφέρη μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε το πρώτο τέταρτο και κατάφερε να πετύχει μάλιστα το πρώτο γκολ όταν στο 8΄ ο Τσουμάγκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0.
Στη συνέχεια το Σταυράκι απειλούσε συχνά-πυκνά χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα με την ομάδα του Αστέρα να δείχνει καλή στην άμυνα της.
Η υπεροχή του Σταυρακίου ευδοκίμησε όταν στο 29΄ ο Σιάννας έκλεψε έξω αριστερά της μεγάλης περιοχής, πάτησε στην περιοχή του Γκουγιάννου και με δυνατό πλασέ έκανε το 1-1.
Στην επανάληψη το Σταυράκι είχε από την αρχή την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Κορυφαία αυτών στο 55΄ με τον Σιάννα να στέλνει την μπάλα με πλασέ δίπλα ακριβώς από το δοκάρι.
Όμως στο 67΄ ο Μαργιόλας έχοντας την κατοχή της μπάλας ντριμπλαρε ωραία δυο αντιπάλους του και με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-2 ανατρέποντας το σκορ.
Στο 72΄ ο Βούλγαρης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Μαργιόλας με «καρφωτή» κεφαλιά έκανε το 1-3. Το ματς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μαρκούλα που στο 85΄ σωριάστηκε στο έδαφος για κάποια λεπτά αλλά ευτυχώς αποτράπηκαν τα χειρότερα καθώς συνήλθε με τις πρώτες βοήθειες του γιατρού του αγώνα.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Διαμάντης, Γεωργίου)
Αμφιθέα (Καραφέρης): Γκουγιάννος, Γκούβας (46΄ Μαρκούλας), Μηλιώτης, Φάης, Τσουμάγκας, Καραγιάννης, Κίτος, Βλάχος, Σδούκος (76΄ Νικολόπουλος), Κολόκας, Γκούμας.
Σταυράκι (Ναθαναήλ): Σαρακλιώτης, Βήχας (77΄ Ζάγκας), Χήτας (90΄ Πατσιάς), Ζάννης, Βούλγαρης, Πράσσος, Σάκκας (71΄ Μιχαήλ), Μαραγκός, Σοφίας (58΄ Τούσης), Μαργιόλας, Σιάννας.
* * *
METSOBO SERBIANA

Μέτσοβο-Σερβιανά 7-1
• Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την νέα αγωνιστική περίοδο, για τον θεσμό του Κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ, το πρόσημο ήταν κάτι παραπάνω από θετικό για την ομάδα του Μετσόβου.
Επικράτησε με το εμφατικό 7-1 του Θρίαμβου Σερβιανών, με την ομάδα του κ. Γκολφινόπουλου να σκοράρει κατα τα "ριπάς'' στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, πετυχαίνοντας μέσα σε ένα τέταρτο 5 από τα 7 τέρματα, περνώντας άνετα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Η έναρξη της αναμέτρησης βρήκε τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες , καθώς για 3΄λεπτά αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, ενώ από την άλλη, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα.
Οι Μετσοβίτες πήραν το προβάδισμα, ανοίγοντας το σκορ στο 8΄της αναμέτρησης, με το σουτ του Σιούτα μέσα από την περιοχή, έπειτα από την σέντρα σουτ του Σταχούλη.
Στο 10΄ ο Θρίαμβος προσπάθησε να απειλήσει με φάση διαρκείας, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Ριστάνη, ο τερματοφύλακας Μαργωμένος απέκρουσε προσωρινά, στην επαναφορά ο Ναούμης έκανε το σουτ, με τον Τσουλιάη Ι. να αποκρούει πάνω στην γραμμή, στην επαναφορά, ο Δήμος αυτή την φορά για τα Σερβιανά, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαργωμένο, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα.
Στα μισά του πρώτου μέρους, ο Γιοβανόπουλος με ένα άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ στο 37΄ ήταν σειρά του Χήτα να απειλήσει, με το δυνατό του σουτ, να εξουδετερώνεται από τον Ρούκη με το ένα χέρι.
Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου ο Γιοβανόπουλος και πάλι με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στην επανάληψη, τα Σερβιανά «πάγωσαν» για λίγο το Μέτσοβο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Ριστάνη, στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μαργωμένου.
Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων ωστόσο, κράτησαν ελάχιστα λεπτά, καθώς το γκολ της ισοφάρισης «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι με "μπροστάρη'' τον Παλαιοπάνο κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, αλλά να πετύχουν και πέντε τέρματα, μέσα σε διάστημα 12 λεπτών.
Συγκεκριμένα, στο 48΄ ο Παλαιοπάνος πέτυχε το 2-1 με ωραίο κοντινό σουτ, έπειτα από ασιστ του Σταχούλη. Με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Παλαιοπάνου ήρθε και το 3-1 στο 53΄, με σουτ από το ύψος της περιοχής.
Στο 55΄έγινε το 4-1 για το Μέτσοβο, με το πλασέ του Τσουλιάη Θ., ένας ακόμη Τσουλιάης χρίστηκε σκόρερ, με τον νεαρό Κυριάκο Τσουλιάη, να πετυχαίνει από κοντά το 5-1 στο 59΄της αναμέτρησης.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και με δεύτερο προσωπικό τέρμα, ο Θεοφάνης Τσουλιάης, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1, έπειτα και πάλι από ασιστ του Σταχούλη.
Στο 66΄το Μέτσοβο είχε και δοκάρι, με την εκτέλεση φαουλ του Σιούτα να σταματά στην συμβολή των δοκαριών της εστίας του Ρούκη.
Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να σκοράρουν, παρότι έριξαν τους ρυθμούς τους και στο 83΄ο Τρίτος με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 7-1, έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια και ασιστ του Παλαιοπάνου.
Διαιτησία: Νέος (Λιόντος – Κοσίνας)
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος, Χήτας, Τσίμπος, Τσουλιάης Ι., Τσιόστας (67΄ Τικάϊ), Σιούτας, Σταχούλης (62΄ Τρίτος), Γοδέβενος, Παλαιοπάνος, Τσουλιάης Θ., Γιοβανόπουλος (56΄ Τσουλιάης Κ.)
Θρίαμβος Σερβιανών (Χρήστος Αντωνίου): Ρούκης, Τύμπας, Δήμος, Παλιάγκας, Τσαντούλης, Λαδάς, Γιαννούλης, Τσιρώνης, Ριστάνης, Ναούμης, Κωστής.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *
DROSOXORI ELLHNIKO

Δροσοχώρι-Ελληνικό 2-1
• Ένα αμφίρροπο παιχνίδι έγινε στο Δροσοχώρι ανάμεσα στον τοπικό Παντελεήμονα και την Αναγέννηση Ελληνικού, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 2-1 και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάνοντας το καλύτερο δώρο στον προπονητή τους Σταύρο Παπαβασιλείου για την ονομαστική του εορτή.
Το Δροσοχώρι είχε έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο σκοράρισμα Μανόλη Κοκκιάδη που πέρα από τα δυο γκολ είχε και δοκάρι, ενώ για το Ελληνικό «ωραίος και μοιραίος» ήταν ο Δημήτρης Κουτσογιάννης.
Ο αρχηγός του Ελληνικού μπορεί να απάντησε άμεσα στο γκολ με το οποίο προηγήθηκε το Δροσοχώρι, όμως αστόχησε στο πέναλτι σε ένα κομβικό χρονικά σημείο του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι στο 13’ λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, όταν εκτελέστηκε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σάμαρης πήρε την κεφαλιά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Θεοχάρης και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης έστειλε εξ επαφής τη μπάλα άουτ.
Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν είτε από σουτ όπως του Τσίφτση για το Δροσοχώρι, είτε από στημένες φάσεις να απειλήσουν χωρίς αποτέλεσμα, για να έρθει στο 30’ το γκολ των γηπεδούχων. Ο Κοκκιάδης εκμεταλλεύτηκε εκπληκτική ασίστ από τον Ανδρέα Κολιό και πλάσαρε τον Νάτση για το 1-0.
Πιο άμεση απάντηση στο γκολ δεν θα μπορούσε να έχει το Ελληνικό. Ο Γκατζιάνης στο 32’ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και με κεφαλιά ο Κουτσογιάννης νίκησε τον Νικολάου για το 1-1, αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες.
Στην επανάληψη το Δροσοχώρι έχασε καλή στιγμή για να ανακτήσει το προβάδισμά του, έχοντας δοκάρι με τον Κοκκιάδη.
Στο 76’ ο Κουτσογιάννης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Θεοχάρη με τον κ. Ντάρα να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
Ο ίδιος ανέλαβε να το εκτελέσει με τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στο δοκάρι, τον Νικολάου να αποκρούει με το ένα χέρι και στη συνέχεια να μη μπορούν Κουτσογιάννης και Τσολάκος να την σπρώξουν στα δίχτυα.
Το τελικό 2-1 που έδωσε την πρόκριση στο Δροσοχώρι διαμορφώθηκε στο 83’ με έξοχη ατομική ενέργεια και τελείωμα του Κοκκιάδη.
Διαιτησία: Ντάρας ( Γεωργίου- Τσίτος)
Δροσοχώρι (Παπαβασιλείου): Νικολάου, Μπαχάς, Θεοχάρης, Χαλιάσος, Κολιός Ν, Μαγκλάρας (68’ Δήμος), Κολιός Α(62’ Μελιγγιώτης Π), Τσίφτσης, Μελιγγιώτης Θ, (90’ Λυπόπουλος) Κοκκιάδης, Ντρης(88’ Γαλανάκης).
Ελληνικό (Στεργίου): Νάτσης, Τσίλης, Μποζέλα, Τσόδουλος, Τσολάκος (77’ Ζιάβρος), Μάντζιος, Γιώτης, Στεργίου, Σάμαρης, Κουτσογιάννης, Γκατζιάνης.
NIKOΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πεντέλη - Κάστρο 0-1
Νησί - Ζίτσα 7-0
Δροσοχώρι - Ελληνικό 2-1
Μέτσοβο - Σερβιανά 7-1
Κοσμηρά - Κραψήτες 6-2
Κληματιά - Ελεούσα 0-2
Αμφιθέα - Σταυράκι 1-3
Πίνδος Κόνιτσας - Ζωοδόχος 2-1
Αμπελόκηποι - Χουλιαράδες 2-3
Κουτσελιό - Ραφταναίοι 0-3
Περιστέρι - Κόντσικα 1-6
Νεοχωρόπουλο - Απείθαρχος 7-0
Βελισσάριο – Πέραμα 0-3
Πωγωνάτος - ΑΕ Γιάννενα 3-0
Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά - Ροδοτόπι 5-0
Αγία Μαρίνα - Κεφαλόβρυσο 5-1
Κράψη - Πανζαγορισιακός 8-0
ΠΑΟ Κόνιτσας - Κρύα 0-0 (5-3) πεν
Χρυσοβίτσα - Μουσιωτίτσα 0-0 (6-5) πεν
Πηγές Λούρου - Ηλιόκαλη 0-1
Θύελλα Κατσικά - Πλατανιά 3-0
Μηλιά – Ασβεστοχώρι 1-2
Αετορράχη- Μικρασιάτες 1-2
Συρράκο – Πράμαντα 0-2
Τετάρτη 18/09
Λογγάδες - Ολυμπιακός Βοτ. (16.45)