Όλο και πιο κοντά στο εισιτήριο για το Τόκιο ο Στέφ. Ντούσκος!

on .

ntouskos

• Στους δώδεκα κορυφαίους σκιφίστες του κόσμου προκρίθηκε ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος πήρε χθες τη δεύτερη θέση στον προημιτελικό του Σκιφ Ανδρών με χρόνο 6.51.81, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λινζ Αυστρίας. Ήταν μάλιστα σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλη τη διάρκεια τη κούρσας διεκδικώντας ακόμη και την πρώτη. Έκανε λοιπόν ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!
Στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα δοθούν εννέα εισιτήρια για την Ολυμπιάδα, άρα ο Στέφανος μπορεί να διεκδικήσει άνετα ένα στον ημιτελικό αγώνα του Σκιφ Ανδρών στον οποίο προκρίθηκε σήμερα. Αν, μάλιστα, περάσει στον τελικό του αγωνίσματός του, πέρα από το εισιτήριο για το Τόκιο, θα είναι σε θέση να δώσει τη μάχη και για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο!
Στο μεταξύ, για μία θέση στους ημιτελικούς Γ ή Δ θα παλέψουν στη συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών οι Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης. Το ελληνικό πλήρωμα της Δικώπου άνευ που ανήκει όπως τα περισσότερα ελληνικά στην μικρότερη κατηγορία ηλικιακά, αυτή των Νέων Ανδρών, τερμάτισε στην 6η θέση του προημιτελικού με χρόνο 6.45.44 και έμεινε εκτός των ημιτελικών αγώνων Α και Β που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.