Σήμερα με την Βέροια το τρίτο φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΣ

on .

PAS BEROIA LOGO

Το τρίτο κατά σειρά φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει σήμερα το απόγευμα (6:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδεχόμενος την ομάδα της Βέροιας στο «Ζωσιμάδες».
Η ομάδα της Ηπείρου μετράει μία νίκη με 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό και μία ήττα με 0-1 από τη Λάρισα στα δύο πρώτα φιλικά τεστ, όμως τα αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας λίγη σημασία έχουν. Το αξιοσημείωτο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είναι πως δείχνει μέχρι στιγμής διάθεση να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και χωρίς τα γεμίσματα και τις σέντρες.
Ο Τρικαλινός τεχνικός δείχνει μέχρι τώρα μια προτίμηση στο 4-2-3-1, δοκιμάζοντας βέβαια και κάποιες παραλλαγές όταν η ομάδα είναι σε διάταξη άμυνας όπως πχ το 4-4-2. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δοκιμάσει και άλλους σχηματισμούς, άλλωστε για αυτόν τον λόγο γίνονται και τα φιλικά προετοιμασίας, προκειμένου να καταλήξει στα πρόσωπα αλλά και στο ιδανικό σχήμα.
Την Πέμπτη και χτες Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα έκαναν διπλές προπονήσεις το πρωί και το απόγευμα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ασκήσεις ταχυδύναμης και το κομμάτι της αντοχής στη φυσική κατάσταση, αλλά το κυριότερο πάνω στην τακτική και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι πως έχουν επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων όλοι οι παίκτες, πλην φυσικά των Σεργκελασβίλι και Πάντελιτς. Συγκεκριμένα, οι Γιαννίκογλου, Νάουμετς, Πανουργιάς, Ζιούλης που έμειναν προληπτικά κάποιες ημέρες εκτός έχουν επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Επίσης, το διάστρεμμα του Λέο αποδείχτηκε ελαφρύ και ο Γάλλος επιθετικός έχει επιστρέψει δυναμικά στις προπονήσεις. Στροφές ανεβάζει και ο Πάντελιτς, ο οποίος συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα σε πιο δυνατό όμως ρυθμό και όπως όλα δείχνουν θα αποφύγει το χειρουργείο για το πρόβλημα που έχει στον προσαγωγό.
Στο σημερινό φιλικό κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας ο Αργύρης Γιαννίκης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ υπέγραψε πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Βασιλάκη, ο οποίος στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στο Σούλι Παραμυθιάς.
Στα Γιάννινα ο Χριστοβασίλης
Το φιλικό κόντρα στη Βέροια θα παρακολουθήσει από κοντά και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο μεγαλομέτοχος των Ηπειρωτών βρίσκεται στα Γιάννινα από την Πέμπτη και αφού πρώτα ολοκληρώθηκε το ΔΣ της Super League 2.
Ο Χριστοβασίλης είχε συζητήσεις με τον Αργύρη Γιαννίκη και το τεχνικό επιτελείο, ενώ εντός των αποδυτηρίων ενημέρωσε και τους παίκτες για τις εξελίξεις και την κλήρωση του πρωταθλήματος την επόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου.
Στη Football League η Βέροια
Την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα της Football League συνεχίζει με καθημερινές προπονήσεις η ομάδα της Βέροιας, ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΣ στο «Ζωσιμάδες». Οι Βεροιώτες επέστρεψαν στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά τη συνένωση τους με την Ελπίδα Σκουτάρεως και αυτή τη φορά ευελπιστούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας της Βέροιας πραγματοποιήθηκε στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας και πλέον η «Βασίλισσα του Βορρά» συνεχίζει στην βάση της τις προπονήσεις. Ο προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης δουλεύει καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και από τα τρία μέχρι στιγμής φιλικά που έδωσαν οι Βεροιώτες. Η Βέροια ηττήθηκε με 0-1 από την Κ 19 του ΠΑΟΚ, νίκησε 1-0 τα Χανιά, ενώ την περασμένη Κυριακή αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της με τον ΠΟ Τρίγλιας.
Η Βέροια είναι και πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ημαθίας, όμως επειδή πήρε την άνοδο για την Football League και όχι για την Γ Εθνική, δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στη πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, όπου συμμετέχουν οι κυπελλούχες των Ενώσεων καθώς λογίζεται πλέον ως ομάδα Football League.