Αντίπαλο για φιλικό αναζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Μετά την ακύρωση του δεύτερου φιλικού του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή στο Αγρίνιο, οι άνθρωποι της ομάδας της Ηπείρου βρίσκονται σε αναζήτηση αντιπάλου για το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Η επίσημη δικαιολογία της αγρινιώτικης ομάδας είναι πως το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ορίστηκε το Σάββατο 24 Αυγούστου, ωστόσο αυτό ανατρέπει τον σχεδιασμό του ΠΑΣ στον οποίο υπολόγιζαν σε ένα ακόμα δυνατό τεστ, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης ζήτησε να κλειστεί άλλο φιλικό για το Σαββατοκύριακο καθώς το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι του ΠΑΣ είναι για το Σάββατο 24 Αυγούστου με αντίπαλο τη Βέροια στο «Ζωσιμάδες». Ο Τρικαλινός προπονητής δεν θέλει να μείνει η ομάδα χωρίς αγώνα για ένα διάστημα 13 ημερών, δηλαδή σχεδόν δύο εβδομάδων.

Νέα εργομετρικά τεστ
Τη δυνατότητα να τσεκάρουν τη φυσική κατάσταση και το βαθμό ετοιμότητας των παικτών είχε χτες το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα. Για τον λόγο- μετά την απογευματινή προπόνηση - έγιναν εργομετρικές ασκήσεις και τεστ. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς προπονήθηκε ο Πανουργιάς λόγω μικρών ενοχλήσεων, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανησυχητικό και την Παρασκευή αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης. Σήμερα θα γίνει πρωινή προπόνηση, αύριο οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό και η επόμενη προπόνηση ορίστηκε για το απόγευμα της Παρασκευής.

Βελτιωμένη πρόταση για τα τηλεοπτικά
Σε βελτιωμένη πρόταση για τα συμβόλαια της Super League 1 και Super League 2 αναμένεται να προχωρήσει η ΕΡΤ σύμφωνα με πληροφορίες της χτεσινής ημέρας. Η πρόθεση της δημόσιας τηλεόρασης να προβεί σε μεγάλο «ψαλίδι» των τηλεοπτικών συμβολαίων που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση έχει προκαλέσει αναστάτωση και εκνευρισμό στις τάξεις των 5 ομάδων της Super League 1 που έχουν συμβόλαια με την ΕΡΤ, αλλά και στο σύνολο των ομάδων της Super League 2, ανάμεσα τους και ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες η ΕΡΤ την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση για τα τηλεοπτικά συμβόλαια, η οποία, μάλιστα, θα είναι τελική και μη διαπραγματεύσιμη. Η μείωση που θα προταθεί από την πλευρά της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση της πολιτείας θα είναι της τάξης του 30% στην Super League 1 από 45% που είναι σήμερα, ενώ για τις ομάδες της Super League 2 θα προβλεφθεί «μαχαίρι» της τάξης του 40% αντί για 60% όπως φημολογούνταν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Λεβαδειακός και ο Απόλλωνας θα διατηρήσουν το ποσοστό των ομάδων της Super League 1, δηλαδή μείωση της τάξης του 30% στο περσινό τηλεοπτικό τους συμβόλαιο και όχι 40% όπως στις υπόλοιπες ομάδες της Super League 2. Στην περίπτωση του ΠΑΣ αυτό σημαίνει ότι η πρόταση της ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας της Ηπείρου θα κυμανθεί κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, με δεδομένο ότι πέρυσι ο ΠΑΣ είχε συμβόλαιο με τη NOVA ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.