ΑΡΤΑ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 15ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού

on .

agones thalassa

• Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε το αθλητικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στην Κορωνησία και είχε ως αποκορύφωμα τον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού.
Φέτος, για δεύτερη φορά διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο αγώνας τριάθλου, ενώ οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου με τουρνουά ποδοσφαίρου στην άμμο (beach soccer) με τη συμμετοχή 6 ομάδων.
Οι συμμετοχές των αθλητών ήταν από όλη την Ελλάδα, απόδειξη ότι ο Διάπλους χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο γνωστός στο Πανελλήνιο και γίνεται ένα από τα πολύ σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, βάζοντας για τα καλά την Άρτα στο επίκεντρο.
Στον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού, που ξεκίνησε από τη Βόνιτσα (απόσταση περίπου 11 χιλιόμετρα) νικητές αναδείχθηκαν στις γυναίκες οι: Κλεοπάτρα Στογιαννίδου από την Θεσσαλονίκη με χρόνο 3 ώρες και 12 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, Ηρώ Μαρκαντωνάκη από την Αθήνα με χρόνο 4 ώρες 22 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα και Αντωνία Τζωρτζάτου από την Ηγουμενίτσα με χρόνο 4 ώρες 43 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
Στους άνδρες οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι Κωνσταντίνος Λέτσος από την Αθήνα με 3:01:21, Παναγιώτης Μπαντουβάνης - Χρήστος Ντόκος από την Αθήνα με 3:02:20, Παναγιώτης Σουραβλιάς από την Άρτα με 3:26:27.
Στη γενική κατάταξη πρώτος ήταν ο Κωνσταντίνος Λέτσος δεύτεροι οι, Παναγιώτης Μπαντουβάνης – Χρήστος Ντόκος και τρίτη η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.
Στο τρίαθλο, που περιελάμβανε 750 μέτρα κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, πρώτος ήταν Γιάννης Γιαταγάνας με χρόνο 1 ώρα και 56 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Ματθαίος Βαλσαμίδης με χρόνο 1 ώρα 3 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα και τρίτος ο Γιώργος Καραγιάννης με 1 ώρα 3 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα.
Στις γυναίκες πρώτη η Λιάνα Χασιώτη με χρόνο 1:12:52, δεύτερη η Κατερίνα Πολίτη 1:19:11 και τρίτη η Ασημίνα Ιγγλέζου με χρόνο 1:38:38.