280 κωπηλάτες ρίχνονται στη «μάχη» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

on .

KOPHLASIA PANELLHNIO SYNENTEYKSH

• Η β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας διεξάγεται σήμερα και αύριο στη λίμνη των Ιωαννίνων.
Οι αγώνες έχουν τριπλό ενδιαφέρον για την πόλη: Πρώτον να πετύχει οργανωτικά το πρωτάθλημα, δεύτερον ο «οικοδεσπότης» Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων να αναδειχθεί πολυνίκης και τρίτον οι αγώνες να αποτελέσουν το τελικό τεστ ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων που θα διεξαχθεί επίσης στην Παμβώτιδα το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για δύο κορυφαίες κωπηλατικές διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού και δικαιολογημένα, όπως τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής «η καρδιά» της κωπηλασίας χτυπά στα Γιάννενα.
Η β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που ξεκινά σήμερα το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο, περιλαμβάνει αγώνες στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων ΑμεΑ, με τη συμμετοχή 27 σωματείων και 280 αθλητών απ’ όλη τη χώρα.
Κοινή είναι η εκτίμηση πως θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν θα παρακολουθήσουν πολύ καλούς αγώνες.
Ριζική ανακαίνιση
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, δίνοντας έμφαση στην προετοιμασία ενόψει του Πανευρωπαϊκού. Όπως είπε, ο στίβος της λίμνης είναι υπό γενική ανακατασκευή. Ήδη μπαίνουν νέα συρματόσκοινα και σταδιακά θα γίνουν και οι εξέδρες που απαιτούνται για την άφεση και ευθυγράμμιση των πληρωμάτων.
Φυσικά δε λείπουν τα προβλήματα, με τον κ. Καρρά να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην άρνηση ορισμένων από τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν λεμβαρχεία του ΠΕΑΚΙ, τα οποία κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες της Κωπηλασίας το 1991, να τα παραχωρήσουν για διάστημα δύο εβδομάδων ενόψει του Πανευρωπαϊκού Νέων!
Κλείνοντας, ο κ. Καρράς σημείωσε ότι η συντήρηση των εγκαταστάσεων, όπως και όλων των αθλητικών κέντρων, αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, η οποία δεν μερίμνησε όπως όφειλε, δίνοντας τις αναγκαίες επιχορηγήσεις στην εκάστοτε Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. «Ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε και αυτή η διοργάνωση θα γίνει αφορμή τα Γιάννενα να φιλοξενήσουν κι άλλους διεθνείς αγώνες στο μέλλον», κατέληξε.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας εξέφρασε ως εκπρόσωπός της, τη σταθερή διάθεση της Περιφέρειας Ηπείρου να βοηθάει όπου χρειάζεται για να γίνονται όσο το δυνατόν καλύτεροι αθλητικοί αγώνες στην περιοχή μας, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Θωμάς Γιωτίτσας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι φιλοξενούνται στην πόλη μας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Το μέλος της απερχόμενης Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Νέων Χαρά Δούκα δήλωσε περήφανη που η πόλη μας θα υποδεχθεί τον Σεπτέμβριο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, επισημαίνοντας πως οι σημερινοί κι αυριανοί αγώνες αποτελούν ένα test event για το Πανευρωπαϊκό.
Τέλος, η Μάρθα Παλαιοπάνου, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, σωματείου συνδιοργανωτή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες το Σαββατοκύριακο να γεμίσουν τις κερκίδες στην όχθη της Λιμνοπούλας και να δουν το Πρωτάθλημα εμψυχώνοντας τους νεαρούς αθλητές που αγωνίζονται σ’ αυτό. Όπως είπε, το Πανελλήνιο είναι ένα κρίσιμο τεστ ενόψει του Πανευρωπαϊκού Νέων του Σεπτεμβρίου, το οποίο χαρακτήρισε ως δύσκολο εγχείρημα. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όταν υπάρχει συνεργασία και αλληλεγγύη, έχουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Αλέκο Καχριμάνη, σταθερό αρωγό της διοργάνωσης, τον Δήμο Ιωαννιτών, το ΠΕΑΚΙ και την Κωπηλατική Ομοσπονδία.
Το πρόγραμμα
Οι προκριματικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.. Την Κυριακή οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα, ενώ οι τελικοί αγώνες θα αρχίσουν στις 9.40 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στη 1 μ.μ..