Επίσημα παίκτης του ΠΑΣ ο αμυντικός Άγγελος Ζιούλης

on .

XRISTOBASILHS ZIOULIS 

Ο αμυντικός Άγγελος Ζιούλης αποτελεί την τρίτη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα μετά από αυτές των Γιαννίκογλου και Καρτάλη, ενώ στα σκαριά είναι και η απόκτηση τριών ακόμα ποδοσφαιριστών, δύο Ελλήνων και ενός Βόσνιου μεσοεπιθετικού.
Ο Άγγελος Ζιούλης είναι γεννημένος 1 Φεβρουαρίου 1995 και έχει ύψος 1,88. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Λιοσίων. Από εκεί το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή για την ομάδα νέων του Πανθρακικού και συμμετείχε με την Κ 20 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Τον Αύγουστο του 2014 τον εντόπισε ο Παναθηναϊκός και τον πήρε με μεταγραφή στην Παιανία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να καθιερωθεί στο «τριφύλλι». Έτσι οδηγήθηκε στα τέλη του 2015 στην Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσσού, όπου και είχε συμμετοχές με την ομάδα νέων. Το 2016 έπαιξε στο ΘΟΙ Λακοτάμιας και το 2017 επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για λογαριασμό του Κισσαμικού, στον οποίο αγωνίζονταν τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός αποχώρησε πρόσφατα από την ομάδα των Χανίων με την οποία είχε πέρυσι είχε 17 συμμετοχές σε ματς πρωταθλήματος της Football League και σε 5 αγώνες του κυπέλλου Ελλάδας, όπου βρήκε και μία φορά δίχτυα στην εκτός έδρας νίκη με 0-2 επί του ΟΦ Ιεράπετρας. Ωστόσο στάθηκε άτυχος καθώς είχε δύο σημαντικούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Ο Ζιούλης είχε πρόταση ανανέωσης από τον Κισσαμικό, αλλά προτίμησε την προοπτική του ΠΑΣ Γιάννινα και είχε έρθει εδώ και ημέρες σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση των Ηπειρωτών, πιθανότατα για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ζιούλης στον ΠΑΣ θα ξανασυναντήσει τους παλιούς του συμπαίκτες Λέο και Ξύδα και γίνεται ο τέταρτος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τους Σκόνδρα, Γώγο και Ζώγκο.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ζιούλης σημείωσε ότι: «Ο ερχομός μου στην ομάδα του ΠΑΣ και στην πόλη των Ιωαννίνων είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί είναι ιστορική ομάδα και αυτή τη στιγμή κάνει μία προσπάθεια να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Θέλω να βοηθήσω με τις δυνάμεις μου και να πετύχουμε όλοι μαζί τον στόχο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ομάδας και τον προπονητή κ.Γιαννίκη για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα».
Συμφωνία με τον Ράντοβατς
Πέραν της ελληνικής αγοράς ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ανοιχτές τις κεραίες του και στη ξένη και μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον 23χρονο Βόσνιο μεσοεπιθετικό Σαμίρ Ράντοβατς που έχει αγωνιστεί στην FK Σαράγεβο, την πρωταθλήτρια Βοσνίας την περασμένη σεζόν, αλλά και την έτερη ομάδα της πρωτεύουσας, την Ολιμπίκ Σαράγεβο, η οποία κατέκτησε την δεύτερη θέση στη χαμηλότερη κατηγορία. Ο Ράντοβατς είναι διεθνείς με όλες τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Βοσνίας και μετράει 135 συμμετοχές και 6 γκολ στην καριέρα του. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2014 είχε βρεθεί και αντίπαλος του Ατρόμητου στα προκριματικά του Europa League, με τη φανέλα τότε της FK Σαράγεβο.
Ο Βόσνιος Ράντοβατς έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, με την προϋπόθεση να περάσει με επιτυχία τα ιατρικά τεστ στα οποία θα υποβληθεί.
Κλεισμένοι οι Οικονομόπουλος  και Πανουργιάς
Εκτός του Ζιούλη ο ΠΑΣ έχει έρθει σε συμφωνία με δύο ακόμα νεαρούς Έλληνες αμυντικούς στην προσπάθειά του να ενισχύσει τα μετόπισθεν ενόψει της νέας σεζόν. Ο πρώτος είναι ο δεξιός οπισθοφύλακας Αντώνης Οικονομόπουλος και ο δεύτερος ο κεντρικός αμυντικός Παντελής Πανουργιάς.
Ο Αντώνης Οικονομόπουλος είναι 21 χρονών, γεννημένος στις 9 Μαΐου 1998 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ συμμετείχε και στο πρωτάθλημα Κ 19 με το τριφύλλι. Πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, όμως δόθηκε άμεσα δανεικός στην Σπάρτη. Το πέρασμα του από την Λακωνία ήταν σύντομο και τον Οκτώβριο επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στον Απόλλωνα και μέτρησε 3 συμμετοχές με την Ελαφρά Ταξιαρχία στις 3 τελευταίες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος, όταν όλα είχαν κριθεί για την ομάδα της Ριζούπολης.
Παίκτης του ΠΑΣ θα πρέπει να θεωρείται και ο επίσης 21χρονος Παντελής Πανουργιάς, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Ο Πανουργιάς είναι κατά ένα μήνα μεγαλύτερος από τον Οικονομόπουλο καθώς είναι γεννημένος στις 13 Απριλίου του 1998 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Οινίοχου. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στα παιδικά τμήματα της ΑΕΚ, όμως νωρίς πήρε τον δρόμο της ξενιτιάς. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2012-2013 έπαιξε στα τμήματα υποδομών της γερμανικής Άουγκσμπουργκ, για να επιστρέψει και πάλι στην ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2014. Στην Ένωση έμεινε για ένα χρόνο και έπειτα επέστρεψε στην Γερμανία και της Μπράουνσβαιγκ, όπου ήταν αρχηγός της Κ19. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην β' ομάδα της Μπράουνσβαιγκ και από εκεί πέρυσι το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Ολλανδία και την Τσβόλε. Ο Πανουργιάς έχει ατζέντη τον Κωνσταντίνο Φάρρα, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο και στη συνεργασία του προπονητή Γιαννίκη με τον ΠΑΣ και γνωρίζει άριστα την γερμανική και γενικά την ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε ήταν εκείνος που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην μεταγραφή του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ.