Ο Γιάννης Τσίλης τώρα και στον προπονητικό πάγκο του Ν.Ο.Ι.!

on .

TSILHS

• Στον… προπονητικό πάγκο του σωματείου που τον ανέδειξε και τον φιλοξενεί ως αθλητή μέχρι σήμερα, του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, θα κάθεται στο εξής ο δύο φορές Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης, ενισχύοντας με την παρουσία του την τεχνική ομάδα του Ν.Ο.Ι.!
Ο Γ. Τσίλης, ο οποίος είναι ενεργός αθλητής της Κωπηλασίας και σήμερα, έχοντας λάβει μάλιστα μέρος με επιτυχία στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών του Σχινιά, αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή στην κατηγορία αρχαρίων του Ν.Ο.Ι. σε συνεργασία με τους Δημήτρη Δερέκα και Βασίλη Ευθυμίου, με τη Διοίκηση του Ομίλου να ευελπιστεί ότι «θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανοδική πορεία του ιστορικού σωματείου, το οποίο εδώ και 65 χρόνια υπηρετεί σταθερά και με συνέπεια τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Παιδί του Ν.Ο.Ι….»
Σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου ανέφερε τα εξής: «Ο Γιάννης Τσίλης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Παιδί του Ομίλου μας εδώ και πολλά χρόνια, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε εδώ ως αρχάριος αθλητής, μας έχει κάνει όλους πολλές φορές περήφανους με τις επιτυχίες του. Στο εξής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σωματείο και τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και ως προπονητής. Ως Διοίκηση είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάει ο Ν.Ο.Ι. ακόμα πιο ψηλά, προετοιμάζοντας νέους πρωταθλητές».
Από την πλευρά του, ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης τόνισε μεταξύ άλλων για το νέο αυτό κεφάλαιο που ανοίγει στην αθλητική του διαδρομή: «Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με την κωπηλασία σε υψηλό επίπεδο ως αθλητής, έφτασε η στιγμή να μεταδώσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στους μικρούς αθλητές και μελλοντικούς προπονητές. Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί το να γίνω προπονητής είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Προσωπικά δε μπορώ να ζήσω χωρίς να υπάρχει κάποια πρόκληση στη ζωή μου και έτσι βλέπω και αυτή την ευκαιρία. Δηλαδή, το να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρόλου του προπονητή είναι μία νέα πρόκληση για μένα.
Εργόμετρα στη Μαβίλη
Στο μεταξύ, κωπηλατικά εργόμετρα στην Πλατεία Μαβίλη θα στήσει σήμερα, Τετάρτη ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων! Από τις 6.30 έως τις 9 μ.μ., προπονητές και αθλητές του Ομίλου, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιάννης Τσίλης θα υποδέχονται Γιαννιωτόπουλα τα οποία θα ενημερώνουν γενικότερα για το άθλημα της Κωπηλασίας, τις απαιτήσεις και τη γοητεία του, καθώς και για τη λειτουργία του Ν.Ο.Ι. και τις ώρες των προπονήσεων. Παράλληλα, όσα παιδιά ενδιαφέρονται θα μπορούν να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στα εργόμετρα, που αποτελούν βασικό εργαλείο εκμάθησης της τεχνικής του αθλήματος της Κωπηλασίας, συμμετέχοντας μάλιστα σε μικρούς «αγώνες» δύναμης και αντοχής!