Νέα δεδομένα στον αθλητισμό δημιουργεί η κυβερνητική αλλαγή

on .

PAS

• Με ενδιαφέρον και προσμονή παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα, με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Η κυβερνητική εναλλαγή, με τη Νέα Δημοκρατία να διαδέχεται τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά και οι χτεσινές ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομάδα της Ηπείρου. Ο μέχρι πρότινος γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης Λευτέρης Αυγενάκης είναι το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Γιώργο Βασιλειάδη στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με την "καυτή" πατάτα των τηλεοπτικών συμβολαίων της ΕΡΤ και της αναδιάρθρωσης μπροστά του. Ο Αυγενάκης θα πρέπει να χειριστεί άμεσα το καυτό ζήτημα και να βρει λύσεις σε θέματα που άφησε ανοιχτά ο Βασιλειάδης και η προηγούμενη αθλητική ηγεσία.
Να σημειωθεί πως και οι δύο τελευταίοι χρονικά υφυπουργοί Αθλητισμού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο Σταύρος Κοντονής όσο και ο Γιώργος Βασιλειάδης έμειναν εκτός της νέας Βουλής.

Νέος γυμναστής του ΠΑΣ
Ο Γιάννης Ντουρουντός είναι ο αντικαταστάσης του Βασίλη Αλεξίου στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα και θα αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό πόστο του προπονητή φυσικής κατάστασης, του γυμναστή δηλαδή της ομάδας της Ηπείρου.
Ο Ντουρουντός είναι γεννημένος το 1978, συνομίληκος σχεδόν με τον προπονητή του ΠΑΣ Αργύρη Γιαννίκη και είναι προπονητής φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο (UEFA A) & Εργοφυσιολόγος. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φυσιολογία και Βιοχημεία της Άσκησης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ). Έχει συνεργαστεί με ποδοσφαιρικές ομάδες επαγγελματικής κατηγορίας (Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Al Shabab, AL Raed S. FC, Απόλλων Λεμεσού, Π.Α.Ε. Λεβαδειακός, Π.Α.Ε. Πανιώνιος, Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, Π.Α.Ε. Πανθρακικός, Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη, Π.Α.Ε. Απόλλων Σμύρνης). Το 2004 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Προπονητικής με ερευνητικό έργο στα Διατροφικά Συμπληρώματα και Μεγιστοποίηση της Απόδοσης. Παράλληλα ήταν μέχρι το 2018 επιστημονικός υπεύθυνος του εργαστηρίου εργομετρίας και φυσικής απόδοσης Physiotrio Sports Clinic (Riyadh) Σαουδικής Αραβίας και έχει διατελέσει προπονητής φυσικής κατάστασης της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε 5 παιχνίδια ομίλων Champions League 2017-2018.
Ο νέος προπονητής φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ είναι ιδιαίτερα δραστήριος και έχει πάνω από 30 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει στη μετάφραση κεφαλαίων σε βιβλία της Αμερικάνικης Αθλητιατρικής Εταιρείας. Μάλιστα, διατηρεί και προσωπική σελίδα στο ίντερνετ με κεντρικά θέματα την αξιολόγηση φυσικών ικανοτήτων και απόδοσης, αρχές εξατομικευμένης άσκησης & επιστημονική υποστήριξη της προπόνησης.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέο μέλος του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ντουρουντός σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα μέλος της ιστορικής ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα και θέλω και εγώ με τη δουλειά μου να βοηθήσω για να επιστρέψουμε στην κατηγορία που ανήκει ο ΠΑΣ. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου τον Πρόεδρο της ομάδας κ.Χριστοβασίλη, τον προπονητή κ.Γιαννίκη και το Διευθυντή Ποδοσφαιρικού τμήματος κ.Νιαρχάκο».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ