Αναβολή της κλήρωσης της Super league ζητά ο Γιώργος Χριστοβασίλης

on .

LILA

• O μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης δεν έχει σκοπό φαίνεται να πέσει αμαχητί όσον αφορά τα τηλεοπτικά συμβόλαια και την κοροϊδία που υφίσταται από την κυβέρνηση ο ΠΑΣ. Χθες, η ΠΑΕ, κοινοποίησε την επιστολή που έστειλε τόσο στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, όσο και στον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα – Σύμβουλο FIFA / UEFA, Petr Fusek.
Στην επιστολή της η ΠΑΕ στηλιτεύει τόσο την στάση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, όσο και την στάση της ΕΡΤ μιας και «τα χρήματα τα οποία είχε εγγυηθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού μέσω της παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην “ΕΡΤ ΑΕ” δεν υπάρχουν όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ σε πρόσφατη συνάντηση του με αντιπροσωπεία των ομάδων της Superleague 2 και Football league. Η ΕΡΤ συγκεκριμένα αρνείται να υλοποιήσει τη συμβατική δέσμευση που ανέλαβε με το γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο, από 10.8.2018 Προσύμφωνο που υπέγραψε με τις λεγόμενες το περασμένα καλοκαίρι επτά ‘τηλεοπτικά άστεγες’ ΠΑΕ».
Η άρνηση της ΕΡΤ να μην υπογράψει τηλεοπτικά συμβόλαια με τις ομάδες της νεοϊδρυθείσας Superleague 2, δημιουργεί τεράστια ζητήματα βιωσιμότητας, όχι μόνο στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και σε όλες τις ομάδες, οι οποίες είναι διατεθειμένες να πάνε μέχρι τέλους την κόντρα τους με τον κ. Βασιλειάδη και την ΕΡΤ.
Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Χριστοβασίλης προτείνει «η όποια ανάληψη πρωτοβουλίας για την μορφή, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία των επαγγελματικών κατηγοριών πρωταθλήματος, επαφίεται πια στη νέα Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, σε συνεργασία φυσικά πάντοτε με την ΕΠΟ», ενώ αιτείτε και την αναβολή της σημερινής (2/7) κλήρωσης του πρωταθλήματος της Superleague 1 έως ότου επιβεβαιωθεί και η δομή και η λειτουργία του πρωταθλήματος της Superleague 2!
Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια…
Τέλος και ο Λίλα
«Τίτλοι τέλους» έπεσαν χθες και για τον Άντι Λίλα, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα τον αποχαιρέτισε με μια λιτή ανακοίνωση ευχαριστώντας τον για την προσφορά του. Ο Λίλα πέρασε 8 χρόνια στην ομάδα της Ηπείρου -με ένα ενδιάμεσο πέρασμα 6 μηνών στην Πάρμα- και κατάφερε να γίνει ένας εκ των ηγετών του ΠΑΣ Γιάννινα. Αγωνίστηκε σε 182 ματς με τον ταύρο στη φανέλα και σκόραρε εννιά φορές. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Andi Lila. Μετά από 7.5 χρόνια συνεργασίας πρέπει να σε ευχαριστήσουμε για όσα προσέφερες στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και για τον επαγγελματισμό σου και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη συνέχεια πάντα με υγεία και κάθε επιτυχία στην καριέρα σου».

Ζιούλης και Καρτάλης οι επόμενοι
Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση δύο μεταγραφών βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Αργύρης Γιαννίκης άναψε το «πράσινο» φως για τις μεταγραφές του 24χρονου στόπερ Άγγελου Ζιούλη και του συνομηλίκου του αριστερού μπακ/χαφ Αλέξανδρου Καρτάλη.
Ο Ζιούλης αγωνίστηκε πέρσι στον Κισσαμικό ενώ ο Καρτάλης θα ντεμπουτάρει φέτος στα ελληνικά γήπεδα, καθώς έχει παίξει μόνο στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.
Ο Αργύρης Γιαννίκης, που βρίσκεται ήδη στα Γιάννενα -αναμένεται να φέρει σύντομα και την οικογένειά του εδώ για μετεγκατάσταση- μελετά ήδη το υπάρχον ρόστερ της ομάδας και οι προσθήκες αναμένεται να είναι λίγες με το βάρος να πέφτει στην απόκτηση ενός ακόμα στόπερ (αρέσκεται να παίζει με τρεις στην άμυνα ο γερμανοτραφής κόουτς), ένα δημιουργικό χαφ και ένα σέντερ φορ.