Υπογραφή της σύμβασης με την ΕΡΤ πριν τις εκλογές ζητούν οι ομάδες

on .

TZHMOPOULOS 1

• Να σκληρύνει την στάση της απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού και την ΕΡΤ για την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποφάσισε χτες ομόφωνα η Super League 2. Μάλιστα, είναι ορατό έως πιθανό το ενδεχόμενο οι ομάδες να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα, αν δεν διασφαλιστούν όσα συμφωνήθηκαν πέρυσι για την αναδιάρθρωση και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των νέων κατηγοριών.
Στο χτεσινό πρώτο ΔΣ της νεοσυσταθείσας κατηγορίας το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τη συζήτηση και ουσιαστικά αποφασίστηκε να μην ξεκινήσει καν το πρωτάθλημα αν μέχρι τότε δεν έχουν πέσει υπογραφές για τα τηλεοπτικά. Ουσιαστικά, σύσσωμες οι ομάδες της Super League 2 ζητούν από τον Γιώργο Βασιλειάδη να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να μην μεταθέσει για μετά τις εκλογές την υπογραφή της σύμβασης. Μάλιστα, στο χτεσινό ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα να συσταθεί μια αντιπροσωπεία, η οποία θα ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, προκειμένου να γίνουν γνωστοί και επίσημα οι λόγοι της καθυστέρησης. Σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες στην αντιπροσωπεία θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης.

Δύο φιλικά με Παναιτωλικό
Μπορεί επίσημα να μην έχει γίνει γνωστή ούτε καν η ημερομηνία έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η οποία προσδιορίζεται χρονικά περίπου στις 15 Ιουλίου, ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα ρυθμίζουν σημαντικές λεπτομέρειες και κλείνουν φιλικά προετοιμασίας.
Θεωρείται δεδομένο ότι η ομάδα θα βρεθεί στο Καρπενήσι περίπου στις 23 Ιουλίου, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί και φέτος το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Ηπειρωτών. Με την επιστροφή του από το Καρπενήσι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ο ΠΑΣ θα δώσει και φέτος τα δύο φιλικά προετοιμασίας, τα οποία δίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια με αντίπαλο την ομάδα του Παναιτωλικού. Το πρώτο φιλικό τεστ θα γίνει στα Γιάννινα την Κυριακή 11 Αυγούστου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 18 Αυγούστου θα γίνει το δεύτερο φιλικό στο Αγρίνιο και το γήπεδο του Παναιτωλικού.

Στην Κορόνα Κίελτσε ο Τζημόπουλος
Ούτε ο Θέμης Τζημόπουλος άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, 3 μόλις ημέρες μετά την επίσημη αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Ο Κοζανίτης κεντρικός αμυντικός θα γίνει κάτοικος Πολωνίας καθώς συμφώνησε και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πολωνική Κορόνα Κίελτσε. Ο διεθνής με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας αμυντικός άφησε για πρώτη φορά το ελληνικό πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί στο εξωτερικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της πολωνικής ομάδας: «Η Κορόνα Κίελτσε απέκτησε τον 33χρονο Έλληνα κεντρικό αμυντικό, Θέμη Τζημόπουλο. Ο Έλληνας με διαβατήριο από τη Νέα Ζηλανδία υπέγραψε για δυο χρόνια με την ομάδα μας. Ο Τζημόπουλος έπαιξε τα τελευταία 9 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάνννινα, ενώ την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε σε 26 αναμετρήσεις. Εξάλλου έχει αγωνιστεί 14 φορές με τα χρώματα της Νέας Ζηλανδίας».