Στα Γιάννενα διεξάγεται το 27ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης!

on .

kolympi

• Αντίστροφα μετρά η πόλη μας για την φιλοξενία του 27ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης το οποίο θα ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ.
Δεκαεννιά χώρες, με 203 συνολικά συμμετοχές κολυμβητών, δήλωσαν συμμετοχή στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών. Πολυπληθέστερη αποστολή αυτή της Γαλλίας με 30 κολυμβητές, ενώ ακολουθούν η Ουκρανία με 27 και η οικοδέσποινα Ελλάδα με 20. Αναλυτικά οι 19 χώρες (στην παρένθεση οι συμμετοχές): Γερμανία (10), Τσεχία (7), Τουρκία (8), Ιταλία (17), Γαλλία (30), Λιθουανία (3), Λευκορωσία (2), Ελβετία (1), Ουγγαρία (12), Ουκρανία (27), Κροατία (5), Φινλανδία (2), Αυστρία (9), Ισπανία (11), Σλοβακία (10), Πολωνία (4), Εσθονία (7), Ρωσία (18), Ελλάδα (20).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Εθνικό κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, στο οποίο ήδη τοποθετήθηκαν και 16 νέοι βατήρες εκκίνησης και σε συνδυασμό με τις εργασίες συντήρησης ανανέωσης εξοπλισμού που έγιναν το τελευταίο διάστημα έχουν καταστήσει το κολυμβητήριο, ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας!
Αναμφισβήτητα, η διοργάνωση και φιλοξενία ενός τέτοιου πρωταθλήματος προσθέτει «πόντους» στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, καθώς δίνεται η δυνατότητα σε αθλητές, προπονητές και συνοδούς να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ηπείρου.