Ο τετραετής απολογισμός της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ

on .

PEAKI APOLOGISMOS 19 6 19

• Τον απολογισμό των πεπραγμένων της και των έργων της την τελευταία τετραετία έκανε χτες το απόγευμα στο Πανηπειρωτικό η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ευθύνη της.
Ασκώντας έμμεση κριτική στις προηγούμενες Διοικήσεις, η νυν Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ανέφερε ότι μέχρι πριν 4 χρόνια ο φορέας ήταν σχεδόν άγνωστος στους πολίτες, οι οποίοι τον θεωρούσαν ανενεργό.
Σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ ανέφεραν ότι έγινε την περασμένη τετραετία αποπληρωμή συσσωρευμένων χρεών του φορέα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ τρία έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ και ένα στο ΕΣΠΑ με κόστος 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Η νυν Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ καυχιέται για αλλαγές που έγιναν στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις που δεν είχαν γίνει, όπως αναφέρει, εδώ και δεκαετίες στις αθλητικές υποδομές.
Επίσης, έγινε λόγος για ρεκόρ επίτευξης ίδιων εσόδων, φυσικά μέσα από τις εισπράξεις από ομάδες και σωματεία που χρησιμοποιούν τους χώρους άθλησης, όπως το κολυμβητήριο, το κλειστό ή το γήπεδο της Λιμνοπούλας.
Με αυτά τα ίδια έσοδα, η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αναφέρει ότι εξοφλήθηκαν πλήρως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΠΕΑΚΙ προς την ΔΕΥΑΙ, ύψους 110.000 ευρώ με ίδια έσοδα, ενώ πληρώθηκαν και τα εφάπαξ υπαλλήλων που αποχώρησαν ύψους 65.000 ευρώ.
Επίσης, μέσω έκτακτης επιχορήγησης εξοφλήθηκε πλήρως ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την ΔΕΗ ύψους 398.000 ευρώ, ενώ στα ταμεία του ΠΕΑΚΙ τα ρευστά διαθέσιμα ανέρχονται στις 340.000 ευρώ.
Μετά τον οικονομικό, έγινε και απολογισμός έργων και παρεμβάσεων της περασμένης τετραετίας. Εκεί έγινε αναφορά στο νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου «οι Ζωσιμάδες», αλλά και τον εξοπλισμό που αγοράστηκε, στην τοποθέτηση νέου πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λιμνοπούλας, αλλά και στον εκσυγχρονισμό του κλειστού κολυμβητηρίου.
Επίσης, οι νυν διοικούντες έκαναν εκτενή αναφορά στα δύο υπαίθρια γυμναστήρια που λειτουργούν πλέον, αλλά και στις δύο σημαντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα φιλοξενηθούν στα Ιωάννινα: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων.
Η νεοεκλεγείσα Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ σημείωσε στο κλείσιμό της ότι το στοίχημα κερδήθηκε και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για την επόμενη διετία καθώς μετά την οικονομική εξυγίανση υπάρχει πλέον η δυνατότητα ακόμα και για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Πανηπειρωτικό και Λιμνοπούλα, για αθλήματα που σήμερα δεν καλύπτονται.