Στον μεγάλο τελικό ΠΑΣ Γιάννινα και Ανατολή

on .

k16

• ΠΑΣ Γιάννινα και Ανατολή θα διεκδικήσουν αύριο, Τρίτη, τον τίτλο του πρωταθλητή του πρωταθλήματος της Κ 16 στον μεταξύ τους τελικό στο γήπεδο του Ασβεστοχωρίου, καθώς πήραν την πρόκριση επί του Άτλα και του Ατρομήτου 95 αντίστοιχα.
Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στον δεύτερο Ατρόμητο και την τρίτη Ανατολή, οι Πόντιοι ήταν εκείνοι που πήραν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της Τρίτης, καθώς επικράτησαν με 3-4 του Ατρόμητου 95.
Το ματς από το ξεκίνημά του ήταν δυνατό, με ευκαιρίες, γκολ και πάθος, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, στο φίλαθλο κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο του Ασβεστοχωρίου. Οι νεαροί παίκτες της Ανατολής ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ νωρίς στο παιχνίδι και συγκεκριμένα μόλις στο 7’, όταν ο Λέτσιος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Στο 19΄ ήρθε η ισοφάριση για τον Ατρόμητο, όταν ο Γκρέστας πήρε το «ριμπάουντ» μετά από εκτέλεση φάουλ και αρχική απόκρουση του τερματοφύλακα και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Ο Ατρόμητος πέτυχε την ολική ανατροπή στο 25΄, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γκρέστα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1. Η Ανατολή ισοφαρίσε σε 2-2 στο 29’, με τον Λέτσιο να εκτελεί το κόρνερ και τον Μιχαηλίδη με κεφαλιά να βρίσκει δίχτυα.
Στο 53΄ η Ανατολή πήρε και πάλι το προβάδισμα, με το γκολ του Καντζέλη, έπειτα από ασιστ του Τουρμούσογλου για το 2-3. Στο 71΄ ο Τουρμούσογλου χρίστηκε σκόρερ, όταν ο Παππάς Φ.Α. με μπαλιά πάρε-βάλε έκανε την ασίστ, με τον πρώτο από κοντά να γράφει το 2-4.
Συγκλονιστικός ο αγώνας μέχρι και το τέλος, με την Ανατολή να έχει δοκάρι στο 74΄, με το σουτ του Τουρμούσογλου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Ατρόμητος πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 80΄, με τον Βήχα με προβολή, να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΑΣ Ατρόμητος 95 (Τάκης Νάκας): Δάσκαλος, Βήχας, Γκρέστας, Σακκάς, Παπούλιας-Αγγέλης, Παπαδημητρίου, Θεοδωρής, Τάτσης, Βεζαλής, Μπιστιόλης, Νάτσικας. Ενώ αγωνίστηκαν και οι: Λεοντάρης, Τσάγκας, Κασόλας, Μπλάτσιος, Γόγολος, Τσέλα, Δημητρίου.
ΑΟ Ανατολής (Ηλίας Αντώνογλου): Κουκιάνι, Πάνου, Λέτσιος, Μιχαηλίδης, Κολιός, Ζιώγας, Αηγκούν, Τουρμούσογλου, Βασιλείου, Καντζέλης, Σταγκογιάννης. Ενώ αγωνίστηκαν και οι: Χριστοφορίδης, Λάμπρος, Κακόσιμος, Παππάς Α., Παππάς Φ.Α., Μπαλτογιάννης, Γαλάνης.
Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με ανατροπή του νεοφώτιστου στην κατηγορία, Άτλα Ιωαννίνων με σκορ 4-1 και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του περσινού πρωταθλητή στον μεγάλο τελικό της Τρίτης με αντίπαλο την Ανατολή.
Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό και ανήκε στον Άτλα, ο οποίος κατάφερε σε μια αντεπίθεση να πετύχει το 0-1 με σκόρερ τον Βαρσάνη, ο οποίος έκανε αρχικά το σουτ, έδιωξε όπως όπως ο Καραμάνης και σε λάθος συνεννόηση με τον συμπαίκτη του η μπάλα, όπως και η εστία έμειναν ακάλυπτες, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφυπνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με τρία γρήγορα τέρματα οι «μπλε» ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ. Στο 44΄ ο Παπαστράτος κρέμασε τον Κότο, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 48΄πέτυχε την ολική ανατροπή με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Λίγο αργότερα, ήταν σειρά του Γκουγιάννου να βρει δίχτυα, με το σουτ του να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 72΄ ο Καφενζής, με στρωτό σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 76΄ οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον Παπαστράτο να αστοχεί από θέση βολής.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Λώλης): Καραμάνης, Ζήκος, Ντίνος, Απρίλης, Βουκουβάλας, Σταύρου, Πήλιος, Καφενζής, Παπαστράτος, Γκουγιάννος, Ζιώγας. Ενώ αγωνίστηκαν και οι: Ζώνιος, Παππάς, Γκούβας, Σπυρίδης, Αγγάς.
Άτλας Ιωαννίνων (Κοζανίτης- Μάντζιος): Κότος, Χαλιάσος, Καπέρδας, Κότος Γ., Γκούβας, Καμποτάς, Κουτσάφτης, Βαρσάνης, Ηλίας, Γρέβιας, Σαπλαούρας. Ενώ αγωνίστηκαν και οι: Κατσιμάνης, Βλάχας, Κλιτσινάρης, Τασιούλας, Κύργιος, Ανδρούτσος, Τσουτσοπλίδης.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ