Η ανασκόπηση του πρωταθλήματος της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας

on .

anatoli

• Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην Α’ κατηγορία, όπου πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Ανατολής, το δρόμο για τη Β’ κατηγορία πήραν η Μουσιωτίτσα, τα Πράμαντα, το Κουτσελιό, ενώ με την ολοκλήρωση και των play out, η Ζωοδόχος ολοκλήρωσε το «καρέ» των ομάδων που υποβιβάσθηκαν.
Ο «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» της Δευτέρας, κάνει τον φετινό απολογισμό, ποιες ομάδες ήταν οι εκπλήξεις και ποιες απογοήτευσαν, ποιος «μάτωσε» τα δίχτυα τις περισσότερες φορές αλλά και τους προπονητές οι οποίοι ολοκλήρωσαν την σεζόν από την αρχή...
Ανατολή 76 βαθμοί
Άξια και δίκαια η Ανατολή στέφθηκε πρωταθλήτρια τη φετινή περίοδο τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 76 βαθμούς.
Αν και δεν έκανε το ιδανικό ξεκίνημα και βρέθηκε να είναι 9 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση, με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και την ανάληψη από τον Ανέστη Ζώη, η Ανατολή έτρεξε ένα σερί 22 αγωνιστικών χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Αυτό σε συνδυασμό με το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε της έδωσαν τον τίτλο.
Οι «Πόντιοι» έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 102 τέρματα, αλλά και την καλύτερη άμυνα με μόλις 15 γκολ παθητικό.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 65 βαθμοί
Μια ομάδα που δήλωσε εξ’ αρχής ότι θα κυνηγήσει τον τίτλο ήταν ο Αγροτικός. Παρά το καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη διάρκεια του πρώτου γύρου η ομάδα του Παρακαλάμου δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια και αυτό της στοίχισε σε συνδυασμό βέβαια το ό,τι έπεσε επάνω στην πολύ καλή Ανατολή.
Αν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε κάτι από τον Αγροτικό ήταν η καλή προσπάθεια και το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε στον πρώτο γύρο κυρίως, αλλά και την πολύ καλή πορεία του στο Κύπελλο όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.
Χουλιαράδες 61 βαθμοί
Σταθερή αξία και τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα ήταν η ομάδα των Χουλιαράδων.
Για μια ακόμη χρονιά υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Τασιούλα κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση με καλές εμφανίσεις και κυρίως τις τελευταίες αγωνιστικές εκεί που ακούγονται πολλά, οι Χουλιαράδες αν και έπαιζαν με ομάδες που ήθελαν βαθμούς δεν χαρίστηκαν σε καμία
Κράψη 58 βαθμοί
Η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος ήταν η Κράψη, η οποία πέρυσι σώθηκε στην διαδικασία των μπαράζ και φέτος πραγματοποίησε μια εκπληκτική πραγματικά πορεία ακόμα την οποία να πούμε την αλήθεια κανείς μας δεν περίμενε.
Τα δείγματα το πως θα πάει φέτος η ομάδα ήρθαν από τον πρώτο γύρο όπου σχεδόν είχε εξασφαλίσει την παραμονή της που ήταν ο πρωταρχικός στόχος και στο τέλος μπήκε και στην πρώτη πεντάδα που αποτελεί την καλύτερη θέση που είχε η ομάδα στην Α’ κατηγορία.
Ελεούσα 58 βαθμοί
Καλή σε γενικές γραμμές ήταν και η πορεία της Ελεούσας η οποία αν και ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, με καλές εμφανίσεις και με στόχο να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, μπορεί να είναι στην πρώτη πεντάδα, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές δεν ήταν η ομάδα που είδαμε σχεδόν για 1, 5 γύρο.
Το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε διαταράχθηκε μετά την απόλυση του Πέτρου Κοντοδήμα και οι εμφανίσεις δεν ήταν οι ανάλογες.
Να πούμε ότι τη νέα χρονιά προπονητής της Ελεούσας θα είναι ο Λεωνίδας Μαλισσόβας.
Κατσικά 58 βαθμοί
Μια ακόμη ομάδα που ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα, αλλά κάπου στην πορεία δεν της βγήκαν τα πράγματα όπως ήθελε.
Καλό το ξεκίνημα για την Κατσικά, αλλά μετά τον αποκλεισμό από το Νησί στο Κύπελλο η ομάδα κάπου έχασε τη συνοχή της και δεν είχε καλή εικόνα στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα η διοίκηση να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον κ. Σκούφαλη και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Λαδιά.
Βέβαια οι στόχοι είχαν χαθεί, αλλά προσπάθησαν οι παίκτες να κλείσουν τη χρονιά με καλές εντυπώσεις και εν μέρει το κατάφεραν.
Μικρασιάτες 49
Μια ακόμη ομάδα που πέρυσι πέτυχε την παραμονή της στα μπαράζ μπόρεσε φέτος να την εξασφαλίζει πολύ γρήγορα και να μην έχει προβλήματα.
Η ΑΕΜ είχε καταφέρει με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου να έχει 13 βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του μπαράζ και αυτό ήταν το «κλειδί» για την επίτευξη του στόχου.
Οι Μικρασιάτες πήγαν φέτος και στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών όπου μπορεί να ηττήθηκαν από τα Σερβιανά, αλλά έδειξαν ότι είχαν αλλάξει πολλά στην ομάδα σε σχέση με την περσινή περίοδο.
Καστρίτσα 41 βαθμοί
Με σχετική ευκολία η Καστρίτσα εξασφάλισε την παραμονή της που ήταν ο πρωταρχικός της στόχος.
Ο Αγροτικός μπορούμε να πούμε ότι ήταν ή του ύψους ή του βάθους και αυτό γιατί έκανε αγώνες πολύ καλούς, αλλά ηττήθηκε από ομάδες που δεν το περίμενες.
Βέβαια με το έμψυχο υλικό που είχε η ομάδα περιμέναμε να είναι σε πιο υψηλές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.
Μέτσοβο 41 βαθμοί
Η έδρα έδωσε στο Μέτσοβο την παραμονή με την ομάδα του πρώην πια προπονητή Λεωνίδα Μαλισσόβα να καταφέρνει στο δεύτερο γύρο να είναι αήττητη στο γήπεδο της.
Με παίκτες που είναι από το Μέτσοβο απαρτίστηκε και φέτος η ομάδα και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της αφού όλοι γνώριζαν όλους και το πως αγωνίζεται ο καθένας.
Πέραμα 40 βαθμοί
Μια κακή χρονιά κατά την προσωπική μας άποψη για την Προοδευτική.
Με βάση το ποδοσφαιρικό έμψυχο υλικό που είχε αυτή η ομάδα περιμέναμε περισσότερα πράγματα, ωστόσο είδαμε πολλά σκαμπανεβάσματα όσον αφορά την απόδοση των παικτών της σε αρκετά παιχνίδια.
Ίσως το ότι έμεινε από νωρίς χωρίς να έχει κάποιο στόχο να είναι και αυτός ένας λόγος για αυτή την πορεία.
Κόνιτσα 35 βαθμοί
Η επιστροφή της Κόνιτσας στην Α’ κατηγορία συνδυάστηκε με την είσοδο της ομάδας στα μπαράζ παραμονής, ωστόσο εκεί κατάφερε να πετύχει την παραμονή της.
Η ακριτική ομάδα μπόρεσε να αξιοποιήσει στο έπακρο την έδρα της και να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόταν κυρίως από τους αντιπάλους που είχαν τον ίδιο στόχο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει τα μπαράζ.
Μετά το Μέτσοβο, η Κόνιτσα είναι μια ακόμη ομάδα που στηρίχθηκε και φέτος σε δικά της παιδιά και αυτό δείχνει και λέει πολλά.
Νησί 35 βαθμοί
Πέρυσι το Νησί μπόρεσε να μείνει στην κατηγορία χωρίς να μπει στη διαδικασία των μπαράζ, φέτος όμως η πορεία της ομάδας δεν ήταν ανάλογη της περσινής και έτσι μπήκε σε αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία από την οποία βγήκε νικήτρια μιας και επιτεύχθηκε ο στόχος της παραμονής.
Οι πολλοί χαμένοι βαθμοί μέχρι τα μέσα του δευτέρου γύρου στοίχισαν στον Αετό και παρά το ντεμαράζ που έκανε τις τελευταίες αγωνιστικές στάθηκε αδύνατο να πετύχει την απευθείας παραμονή.
Ζωοδόχος 24 βαθμοί
Την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή η Ζωοδόχος κατάφερε να μπει στα play out αφήνοντας εκτός το Κουτσελιό, ωστόσο δεν μπόρεσε να σώσει την παρτίδα και έτσι επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στη Β΄κατηγορία.
Κακή η πορεία της Ζωοδόχου στο πρωτάθλημα, η οποία αν και στην αρχή φάνηκε ότι θα είναι ανταγωνιστική αυτό στη συνέχεια δεν κατέστη εφικτό και είχε ως αποτέλεσμα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος να είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.
Η νίκη μέσα στο Πέραμα σε συνδυασμό με την ήττα του Κουτσελιού από τους Χουλιαράδες ήταν αυτή που έδωσε στη Ζωοδόχο την ελπίδα στο να διεκδικήσει την παραμονή της στα μπαράζ.
Κουτσελιό 23 βαθμοί
Δεν τα κατάφερε παρά την προσπάθεια που έκανε το Κουτσελιό να μπει στα play out και έτσι μετά από ένα χρόνο επιστρέφει στη Β’ κατηγορία.
Χωρίς πολλές μεταγραφές και με παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα προσπάθησε το Κουτσελιό να παραμείνει στην κατηγορία, όμως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και οι κακές εμφανίσεις έφτασαν την ομάδα σε αυτό το σημείο.
Πράμαντα 11 βαθμοί
Με μόλις 3 νίκες και 2 ισοπαλίες δε μπορούσε να περιμένει κάτι άλλο η ομάδα των Πραμάντων από τον υποβιβασμό.
Φέτος τα προβλήματα ήταν πολλά στα Πράμαντα όπου αποχώρησαν παίκτες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν έγιναν και οι ανάλογες κινήσεις, ώστε να υπάρχει κάποια ενίσχυση στο ρόστερ και όλα αυτά συνέβαλαν ώστε μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Α’ κατηγορία τα Πράμαντα να πάρουν το δρόμο και πάλι προς τη Β’ ερασιτεχνική.
Η ομάδα της Μουσιωτίτσας  αποχώρησε από το πρωτάθλημα
Πρώτος σκόρερ ο Κώστας Θανάσης
Ο Κώστας Θανάσης από την Ανατολή αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 27 γκολ.
Στη δεύτερη θέση είναι ο Κυριάκος Κακαράντζας από τους Χουλιαράδες με 18 γκολ και στην τρίτη θέση ο Χρήστος Σκανδάλης από την Ανατολή με 17 γκολ.
Μόλις 6 προπονητές άντεξαν από την αρχή μέχρι το τέλος στους πάγκους των ομάδων στην Α’ κατηγορία.
Οι «τυχεροί» προπονητές είναι ο Χρήστος Αγγέλης (Κράψη), ο Κώστας Τσαλιαμάνης (Κόνιτσα), ο Λεωνίδας Μαλισσόβας (Μέτσοβο), ο Σπύρος Τασιούλας (Χουλιαράδες), ο Χρήστος Ντόβας (Κουτσελιό) και ο Κώστας Γεωργάκης (Πράμαντα).