Επί τάπητος ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας στον ΠΑΣ

on .

XRHSTOBASILHS

• Στην επόμενη μέρα προχωρούν στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον οριστικό υποβιβασμό της ομάδας και την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Μετά από αρκετά χρόνια, η ομάδα της Ηπείρου είναι αναγκασμένη να πλεύσει σε άγνωστα και αχαρτογράφητα νερά και να σχεδιάσει το μέλλον της στην Super League 2, μια νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί. Ο προγραμματισμός λοιπόν θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με τα νέα δεδομένα να δημιουργούν νέους σχεδιασμούς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, να έρθει στα Γιάννινα για να τρέξει τα θέματα της ομάδας. Αρχικά το θέμα του προπονητή και στη συνέχεια πόσοι και ποιοι παίκτες του ΠΑΣ θα παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας.
Το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 είναι πολύ πιθανό να αρχίσει στα τέλη Σεπτεμβρίου κι αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα και σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας. Το πιθανότερο είναι η καλοκαιρινή προετοιμασία να καθυστερήσει και η έναρξη της να πάει για Ιούλιο.
Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη, οι προπονήσεις του ΠΑΣ συνεχίζονται υπό τις οδηγίες του Γιάννη Ταουσιάνη, του άμεσου συνεργάτη του Κρητικού τεχνικού. Το Σαββατοκύριακο δόθηκε στους παίκτες ρεπό και η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας.
Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές, ήδη από την ομάδα έχουν αποχωρήσει 6 παίκτες. Γιάκος, Βελλίδης, Αθανασιάδης, Μάνος, Βιδάλ και Ντόλοβατς αποτελούν παρελθόν από την ομάδα της Ηπείρου. Ο ερχομός Χριστοβασίλη στα Γιάννινα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και σε αυτά τα θέματα καθώς πρέπει να βρεθεί η "χρυσή τομή" με αρκετούς παίκτες που έχουν συμβόλαια σε ισχύ.
Φυσικά, το ρόστερ και τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τον ΠΑΣ της νέας χρονιάς θα διαμορφωθούν με την έλευση του νέου τεχνικού, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν τις επόμενες ημέρες συζητήσεις με παίκτες για το μέλλον τους στην ομάδα, με βάση τον υποβιβασμό. Η λογική του Χριστοβασίλη είναι απλή και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ θέλει να δει ποιοι παίκτες θέλει να μείνουν και δεν έχουν πρόβλημα να αγωνιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία και στη συνέχεια να συζητήσει μαζί τους.
Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι η διοίκηση του ΠΑΣ θα προχωρήσει σε μείωση μπάτζετ και κατ' επέκταση σε προσπάθεια να μειώσει και τα ποσά σε ορισμένα συμβόλαια.